Skoči do osrednje vsebine

Te zanima študij na FDV?

Fakulteta za družbene vede (FDV) je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin. FDV študente spodbuja k študiju v tujini in jim omogoča enoletno izmenjavo na najuglednejših univerzah v 39 državah sveta. Z namenom zagotavljanja strokovne kompetence v tujem jeziku omogoča izbirno učenje angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine, ruščine in španščine. V polstoletnem razvoju je postala največja in najpomembnejša ustanova za znanstveno raziskovanje in poučevanje družboslovja v Sloveniji ter ustanova, ki je cenjena tudi izven državnih meja.

Aktualno

Vas zanima, kakšne možnosti se vam ponujajo z družboslovno izobrazbo na FDV? Podali smo se po kariernih poteh diplomantk in diplomantov naše fakultete. Z nami so delili izkušnje in vtise o letih, ki so jih preživeli na fakulteti, o kariernih začetkih ter izzivih, s katerimi se spopadajo v nenehno spreminjajočem se svetu, dotaknili pa so se tudi aktualnih trendov v stroki.

RAZPIS ZA VPIS V DODIPLOMSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME 2024/25 

(Drugi prijavni rok poteka od 21. 8. do 27. 8. 2024!)

RAZPIS ZA VPIS V MAGISTRSKE ŠTUDIJSKE PROGRAME 2024/25

(Drugi prijavni rok poteka od 21. 8. do 6. 9. 2024!)

 

Brošura dodiplomskih programov FDV


Brošura magistrskih programov FDV


Kariernik

Zakaj na FDV?

Ker nudi široko paleto vznemirljivih znanj s temeljnih področij sociologije, politologije, komunikologije, novinarstva in kulturologije...

Pogosta vprašanja

Vse, kar bi morali vedeti o študiju, študijskem procesu, pogojih za vpis in še veliko drugega smo za vas zbrali na enem mestu!

Študenti in študentke s posebnim statusom

Študenti in študentke, ki izkazujejo posebne dosežke na področju športa, umetnosti in kulture, ter študenti in študentke s posebnimi potrebami v študijskem procesu na Fakulteti za družbene vede lahko pridobijo poseben status v skladu s Pravilnikom o študentih s posebnim statusom na UL.

Športnikom prijazno izobraževanje

Sportniku_prijazno_izobrazevanje_lezeci-RGB