Skoči do osrednje vsebine

Te zanima študij na FDV?

Fakulteta za družbene vede (FDV) je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin. FDV študente spodbuja k študiju v tujini in jim omogoča enoletno izmenjavo na najuglednejših univerzah v 39 državah sveta. Z namenom zagotavljanja strokovne kompetence v tujem jeziku omogoča izbirno učenje angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine, ruščine in španščine. V polstoletnem razvoju je postala največja in najpomembnejša ustanova za znanstveno raziskovanje in poučevanje družboslovja v Sloveniji ter ustanova, ki je cenjena tudi izven državnih meja.

Aktualno

Razpis za vpis v magistrske študijske programe v študijskem letu 2022/2023 >>

Razpis za vpis na dodiplomske študijske programe v študijskem letu 2022/23 >>

Vas zanima, kakšne možnosti se vam ponujajo z družboslovno izobrazbo na FDV? Podali smo se po kariernih poteh diplomantk in diplomantov naše fakultete. Z nami so delili izkušnje in vtise o letih, ki so jih preživeli na fakulteti, o kariernih začetkih ter izzivih, s katerimi se spopadajo v nenehno spreminjajočem se svetu, dotaknili pa so se tudi aktualnih trendov v stroki.

Brošura dodiplomskih programov FDV


Brošura magistrskih programov FDV


Kariernik

Zakaj na FDV?

Ker nudi široko paleto vznemirljivih znanj s temeljnih področij sociologije, politologije, komunikologije, novinarstva in kulturologije...

Športnikom prijazno izobraževanje

Sportniku_prijazno_izobrazevanje_lezeci-RGB