Skoči do osrednje vsebine

Založba FDV

Celoten program založbe si lahko ogledate v spletni knjigarni, kjer lahko opravite tudi nakup knjig.

Spletno nasilje

Avtorji želijo s priročnikom ponuditi orodje, ki bo v pomoč pri reševanju incidentov spletnega nasilja v šolah, da bo to hitrejše in lažje, posledice za vse vpletene pa čim manj boleče.

12. februar 2024 |

Učbenik o osnovah znanstvenega pisanja v znanosti o mednarodnih odnosih

Učbenik je namenjen študentom dodiplomskega študija mednarodnih odnosov oziroma tistim, ki se začenjajo seznanjati z znanstvenim raziskovanjem in pisanjem na področju mednarodnih odnosov.

10. oktober 2023 |

The Neoliberal World Order in Crisis, and Beyond

The purpose of this book is to address the crisis of the (neo)liberal world, focus on conceptual debates and empirical global power shifts (rising China and more assertive Russia), while exploring the crisis of Western neoliberal capitalism and West failure on some of its norms and promises.

9. oktober 2023 |

10!: strokovno-znanstveno pisanje od prve do zadnje strani

Učbenik 10! je nastajal z mislijo na študente_ke, ki morajo po treh oz. petih letih študija napisati ter zagovarjati svoje prvo pomembnejše besedilo, vendar pa z navodili, razlagami in priporočili nagovarja tudi tiste v nižjih letniki, ki se s pisnimi nalogami spopadajo še kot začetniki_ice.

9. oktober 2023 |

Predparlamentarni zakonodajni proces

Monografija analitično prikazuje tisti del zakonodajne dejavnosti, ki zajema pripravljanje besedil zakonskih predlogov preden so posredovani v sprejem predstavniškemu telesu. Že v tej fazi oblikovanja zakonov je navzoč tesen stik politike in prava, kar se v naslovni študiji odraža v ustreznem metodičnem pristopu. V celotni monografiji se namreč dopolnjujejo in prepletajo politološki in sociološki pristopi s pravno- normativnimi vidiki pripravljanja zakonodajnih aktov.

18. julij 2023 |

Založba FDV

Kontakti:
Telefon: 01 5805-147
E-pošta: zalozba.fdv@fdv.uni-lj.si

Delovni čas:
od ponedeljka do petka: 8:00 - 20:00
sobota: 8:00 - 14:00

Lokacija:
Prodajalna se nahaja v knjižnici ODKJG, nasproti izposoje.

O založbi

Založba izda letno približno 30 novih knjig s področja pedagoške in raziskovalne dejavnosti fakultete...
V spletni knjigarni lahko opravite nakup knjig.