Galerija FDV

O galeriji

Galerija FDV združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi. Galerija družboslovnih vprašanj in odgovorov vizualizira in odpira pogovore o aktualnih družbenih vprašanjih med znanstveniki, umetniki, študenti in vsemi, ki razmišljajo o sodobnih družbenih izzivih in načinih, kako se kot družba soočamo z njimi. Galerija FDV od leta 2008 gosti številne razstave domačih in tujih avtorjev.

Jože Plečnik v Galeriji FDV

V ponedeljek, 8. januarja, smo v okviru Galerije FDV prisluhnili večplastnemu in večmedijskemu projektu Lada Jakše - glasbenika, skladatelja in umetniškega fotografa - multiviziji z naslovom P L E Č N I K O V A M I S E L.

12. januar 2018 | Dogodek

[Galerija FDV] Otvoritev razstave Družboslovna popotovanja - Kuba

Galerija FDV je sezono 2017/18 otvorila z razstavo iz cikla Družboslovna popotovanja o Kubi. Razstavo si lahko ogledate do 25. 10. 2017.

13. oktober 2017 | Galerija FDV

Praznovali smo 10. obletnico Galerije FDV

V sredo 24. maja 2017 smo obeležili 10. obletnico delovanja Galerije FDV. Zbrane je pozdravila vodja Galerije FDV prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, pozdravil in čestital je tudi dekan FDV prof. dr. Rado Bohinc, častni nagovor pa je imela prodekanja in dolgoletna podpornica Galerije FDV prof. dr. Monika Kalin Golob.

29. maj 2017 | Galerija FDV, Dogodek

Kontakt

Galerija FDV

red. prof. dr. Aleksandra Kanjuo-Mrčela
Fakulteta za družbene vede
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana

Telefon: 01 / 5805-220

E-pošta: aleksandra.kanjuo-mrcela@fdv.uni-lj.si

Naslovnica brosure Galerija 10 let

Dogodki galerije FDV