Galerija FDV

O galeriji

Galerija FDV združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi. Galerija družboslovnih vprašanj in odgovorov vizualizira in odpira pogovore o aktualnih družbenih vprašanjih med znanstveniki, umetniki, študenti in vsemi, ki razmišljajo o sodobnih družbenih izzivih in načinih, kako se kot družba soočamo z njimi. Galerija FDV od leta 2008 gosti številne razstave domačih in tujih avtorjev.

Praznovali smo 10. obletnico Galerije FDV

V sredo 24. maja 2017 smo obeležili 10. obletnico delovanja Galerije FDV. Zbrane je pozdravila vodja Galerije FDV prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, pozdravil in čestital je tudi dekan FDV prof. dr. Rado Bohinc, častni nagovor pa je imela prodekanja in dolgoletna podpornica Galerije FDV prof. dr. Monika Kalin Golob.

29. maj 2017 | Galerija FDV, Dogodek

[Galerija FDV] otvoritev razstave Utrip Ugande in Ruande

Galerija FDV je v sredo 3. maja 2017 otvorila razstavo fotografov Marcusa Westberga (Švedska), Enocka Luyonze (Ruanda) in Anike Utke (ZDA) z naslovom Utrip Ugande in Ruande.

9. maj 2017 | Galerija FDV

Galerija FDV otvorila razstavo Stana Bubana z naslovom No comment

Galerija FDV je 5. 4. otvorila razstavo slik No Comment slovaškega akademskega slikarja Stana Bubana. Dogodka se je udeležila veleposlanica Slovaške nj. eksc. gospa Eva Ponomarenkova, ki jo je pred samim dogodkom sprejel dekan red. prof. dr. Rado Bohinc.

5. april 2017 | Dogodek

Kontakt

Galerija FDV

red. prof. dr. Aleksandra Kanjuo-Mrčela
Fakulteta za družbene vede
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana

Telefon: 01 / 5805-220

E-pošta: aleksandra.kanjuo-mrcela@fdv.uni-lj.si

Naslovnica brosure Galerija 10 let

Dogodki galerije FDV