Galerija FDV

O galeriji

Galerija FDV združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi. Galerija družboslovnih vprašanj in odgovorov vizualizira in odpira pogovore o aktualnih družbenih vprašanjih med znanstveniki, umetniki, študenti in vsemi, ki razmišljajo o sodobnih družbenih izzivih in načinih, kako se kot družba soočamo z njimi. Galerija FDV od leta 2008 gosti številne razstave domačih in tujih avtorjev.

Otvoritev razstave Vsakdanje življenje zahodnosaharskih žensk in okrogla miza Ženske na konfliktnih območjih

V okviru obeležitve mednarodnega dneva žensk je bila v sredo, 7. marca 2018 na Fakulteti za družbene vede otvorjena fotografska razstava Arneta Hodaliča in Katje Bidovec z naslovom Vsakdanje življenje zahodnosaharskih žensk. Po odprtju razstave se je pogovor o Zahodni Sahari in njenih ženskah nadaljeval v Veliki dvorani FDV, kjer je potekala okrogla miza z naslovom Ženske na konfliktnih območjih.

9. marec 2018 | Dogodek

Galerija FDV otvorila razstavo plakatov Sovražni govor kot zločin

Galerija FDV je 25. januarja v sodelovanju z Društvom za Združene narode (ZN) za Slovenijo in Informacijsko službo ZN na Dunaju ob svetovnem dnevu holokavsta (27. januar) otvorila razstavo Sovražni govor kot zločin.

30. januar 2018 | Dogodek

Jože Plečnik v Galeriji FDV

V ponedeljek, 8. januarja, smo v okviru Galerije FDV prisluhnili večplastnemu in večmedijskemu projektu Lada Jakše - glasbenika, skladatelja in umetniškega fotografa - multiviziji z naslovom P L E Č N I K O V A M I S E L.

12. januar 2018 | Dogodek

Kontakt

Galerija FDV

red. prof. dr. Aleksandra Kanjuo-Mrčela
Fakulteta za družbene vede
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana

Telefon: 01 / 5805-220

E-pošta: aleksandra.kanjuo-mrcela@fdv.uni-lj.si

Naslovnica brosure Galerija 10 let

Dogodki galerije FDV