• Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenihin del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Webinar COBISS+ in mCOBISS v praksi

IZUM (Institut informacijskih znanosti Maribor) bo v torek, 22. septembra, ob 19. uri izvedel webinar z naslovom COBISS+ in mCOBISS v praksi.

18. september 2020 | Obvestila

NOVO! Dostop do zbirke e-knjig ProQuest's Social Sciences Ebooks

FDV ima od septembra 2020 dalje dostop do zbirke ProQuest's Social Sciences Ebook Subscription, ki vsebuje preko 30.000 elektronskih knjig.

2. september 2020 | Obvestila

NOVO! Dostop do zbirke PressReader

FDV ima od 1. septembra 2020 dostop do zbirke PressReader, ki vsebuje tekoče izdaje več kot 7.000 naslovov časnikov in revij iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, Latinske in Severne Amerike.

1. september 2020 | Obvestila

Predstavitev nove Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani (DiKUL) v okviru Akademske digitalne zbirke Slovenije (ADZ.SI)

Predstavitev nove Digitalne knjižnice Univerze v Ljubljani (DiKUL) na novi programski opremi Summon v okviru Akademske digitalne zbirke Slovenije (ADZ.SI) je bila v torek, 21. 7. 2020 ob 10.00.

16. julij 2020 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14
-
-