Skoči do osrednje vsebine
 • Anketa o storitvah Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja

  Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) raziskuje uporabniško izkušnjo svojih članov in obiskovalcev. Vljudno vas naprošamo, da izrazite svoje mnenje v spletni anketi. Vaše mnenje in predlogi so zelo pomembni in nam bodo v pomoč pri razvoju storitev knjižnice. Anketa je anonimna in poteka od 6. 11. 2023 do 8. 12. 2023. Izpolnjevanje vam bo vzelo predvidoma 10 minut časa. Iskreno se vam zahvaljujemo za vaše odgovore in čas.

  Povezava do ankete: https://1ka.arnes.si/a/f2ac8469

 • Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenih del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Strokovno srečanje visokošolskih knjižnic UL 2023

Na Fakulteti za družbene vede UL je v petek, 24. novembra 2023, od 9.00 do 15.30 je potekalo strokovno srečanje »Visokošolske knjižnice v novi resničnosti: novosti in primeri dobrih praks«.

23. november 2023 | Obvestila

Nove knjige v ODKJG - oktober 2023

Na seznamu najdete nove knjige, ki jih je ODKJG pridobila v oktobru 2023. Poglejte, morda dobite kakšen dober namig za študij.

6. november 2023 | Nove publikacije

NOVI TERMINI! Brezplačni tečaji - COBISS+, DiKUL, RUL, Google Scholar, e-zbirke, EndNote ...

Osrednja družboslovna knjižnica JG vabi, da se udeležite naslednjih tečajev: COBISS EKSPRES, ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI in UPORABA EndNote. Prav tako vas vabimo na INDIVIDUALNO SVETOVANJE. Tečaji bodo izvedeni preko ZOOM-a. Tečaji so za člane knjižnice brezplačni.

6. november 2023 | Obvestila, Tečaji

Anketa o storitvah Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja

Vljudno naprošamo vse uporabnike ODKJG, da sodelujejo v spletni anketi in izrazijo svoje mnenje o njenih storitvah. Anketa je anonimna in poteka od 6. 11. 2023 do 8. 12. 2023. Povezava do ankete: https://1ka.arnes.si/a/f2ac8469

6. november 2023 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8.00–20.00
8.00–15.00
9.00–15.00

sob.


8.00–14.00
-
-