• Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenihin del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačne spletne tečaje

Osrednja družboslovna knjižnica JG se prilagaja trenutnim razmeram s storitvami, ki potekajo na daljavo. Vabimo vas, da se udeležite naslednjih e-tečajev, ki so za člane knjižnice brezplačni: COBISS EKSPRES, ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI in UPORABA EndNote. Prav tako pa vas vabimo tudi INDIVIDUALNO SVETOVANJE.

12. november 2020 | Obvestila, Tečaji

Od ponedeljka 26. oktobra do nadaljnjega uporabniki ne morejo vstopati v prostore knjižnice na FDV

Zaradi upoštevanja vladnega odloka je do nadaljnjega onemogočen fizični vstop v knjižnico. Preko Cobiss-a naročeno gradivo je mogoče po predhodnem dogovoru prevzeti pred vhodom na fakulteto (med 9h in 15h) ali naročiti za pošiljanje po pošti. Za dogovor nas kontaktirajte po elektronski pošti na izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si ali po telefonu na 01/5805-150.Vabimo vas, da uporabljate storitve ODKJG od doma. >>>

25. oktober 2020 | Obvestila

Testni dostop do Women and Social Movements in Modern Empires since 1820

Do 4. 12. 2020 je iz prostorov fakultet Univerze v Ljubljani in preko oddaljenega dostopa zagotovljen testni dostop do podatkovne baze Women and Social Movements in Modern Empires since 1820.

1. oktober 2020 | Obvestila

Za BRUCE: PREP FDV 2020 - Pripravljalni dnevi FDV

Spletna učilnica »PREP FDV – Pripravljalni dnevi FDV 2020« je na voljo na spletni strani http://eucilnica.fdv.uni-lj.si/

29. september 2020 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
*Trenutno onemogočen fizični vstop v knjižnico. Več o načinu izposoje ... 


izposoja, informacije,
medknj. izposoja

skladišče
ponedeljek–torek
8.00–16.00
8.00–15.00
sreda
10.00–18.00 10.00–18.00
četrtek–petek
8–16.00
8.00–15.00
sobota
zaprto
zaprto