• Iščete članke za vaše zaključno delo?

    Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

    Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

  • Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Delovni čas knjižnice julija in avgusta

Med 1. julijem in 31. avgustom bo knjižnica odprta od ponedeljka do torka in od četrtka do petka med 08.00 in 15.00, ob sredah pa med 08.00 in 17.00. Ob sobotah bo knjižnica zaprta.

29. junij 2017 | Obvestila

Nova referenčna zbirka JapanKnowledge Lib

Na Univerzi v Ljubljani je po novem mogoč dostop do referenčne zbirke JapanKnowledgeLib, ki jo financira Japonska fundacija. Zbirka ponuja spletni dostop do osrednjih japonskih enciklopedij, slovarjev in ostalih referenčnih virov.

5. maj 2017 | Obvestila

Odprtje Japonskega oddelka EARL in simpozij oddelka za Azijske študije

Vljudno vas vabimo na ODPRTJE JAPONSKEGA ODDELKA V EARL in SIMPOZIJ ODDELKA ZA AZIJSKE ŠTUDIJE.
Japonski oddelek v East Asian Resource Library (EARL) bo odprt v Osrednji družboslovni knjižnici Jožeta Goričarja (1. nadstropje) na Fakulteti za družbene vede (Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana), v petek, 21. aprila 2017, ob 9.30.

18. april 2017 |

Testni dostop do kitajske zbirke CNKI

Na Univerzi v Ljubljani je omogočem testni dostop do obsežne kitajske interdisciplinarne zbirke CNKI (China National Knowledge Infrastructure). CNKI je osrednji kitajski nacionalni informacijski projekt pod vodstvom Tsinghua University, podprt pa je tudi s strani različnih ministrstev. Zbirka vsebuje znanstvene revije, doktorske disertacije, magistrske naloge, zbornike, časopise, letopise, statistične letopise, patente standarde...

24. marec 2017 |

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Knjižne novosti v ODKJG

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Poletni delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–tor.
8–15
8–15
9–15
sre.
8–17
8–15
9–15
čet.–pet.
8–15
8–15
9–15

sob.


zaprto
zaprto zaprto