• Anketa o storitvah Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja

  Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja raziskuje uporabniško izkušnjo svojih članov in obiskovalcev. Vljudno naprošamo vse uporabnike ODKJG, da sodelujejo v spletni anketi in izrazijo svoje mnenje o njenih storitvah. Mnenja in predlogi uporabnikov so za nas zelo pomembni in nam bodo pomagali pri razvoju storitev knjižnice. Vprašalnik je anonimen in poteka od 18. 11. 2019 do 18. 12. 2019. Izpolnjevanje vam bo predvidoma vzelo 10 minut časa. Iskreno se vam zahvaljujemo za vaše odgovore in čas.

  Povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/225346

 • Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenihin del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Anketa o storitvah Osrednje družboslovne knjižnice Jožeta Goričarja

Vljudno naprošamo vse uporabnike ODKJG, da sodelujejo v spletni anketi in izrazijo svoje mnenje o njenih storitvah. Vprašalnik je anonimen in poteka od 18. 11. 2019 do 18. 12. 2019. Povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/225346

18. november 2019 | Obvestila

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačni tečaj EndNote

Že zamujate s pisanjem besedila za seminar, diplomo ali članek? Zakaj se mučite z ročnim urejanjem referenc in citatov? Pridružite se nam na tečaju

v ponedeljek, 25. 11. 2019 od 9.00 do 13.00 ali

v ponedeljek, 2. 12. 2019 od 12.00 do 16.00

v predavalnici 26 na FDV.

Usposobili vas bomo za delo z orodjem EndNote ter njegovo funkcijo »Cite While You Write«, ki vam bo bistveno olajšal pisanje strokovnih in znanstvenih besedil.

15. november 2019 | Tečaji

Delo Ekspres za redno vpisane študente Univerze v Ljubljani v letu 2019/2020

Medijska hiša Delo vsem študentom Univerze v Ljubljani, ki so se vpisali na redni študij v študijskem letu 2019/2020, omogoča brezplačno prebiranje aplikacije Delo Ekspres.

6. november 2019 | Obvestila

Testni dostop do zbirke ProQuest One Academic

ProQuest One Academic vključuje štiri multidisciplinarne zbirke: ProQuest Central, Academic Video Online, Academic Complete in ProQuest Dissertations & Theses.

Dostop do zbirke je na voljo študentom, zaposlenim in drugim uporabnikom na osnovi IP avtentikacije do 5. decembra 2019.

5. november 2019 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14
-
-