• Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenihin del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Knjižnična izposoja in druge storitve ob upoštevanju ukrepov za obvladovanje covid-19

Zaradi upoštevanja vladnega odloka je do nadaljnjega onemogočen fizični vstop v knjižnico. Preko Cobiss-a naročeno gradivo je mogoče po predhodnem dogovoru prevzeti pred vhodom na fakulteto (med 9h in 15h) ali naročiti za pošiljanje po pošti. Za dogovor nas kontaktirajte po elektronski pošti na izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si ali po telefonu na 01/5805-150.Vabimo vas, da uporabljate storitve ODKJG od doma. >>>

10. januar 2021 | Obvestila

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačne spletne tečaje

Osrednja družboslovna knjižnica JG se prilagaja trenutnim razmeram s storitvami, ki potekajo na daljavo. Vabimo vas, da se udeležite naslednjih e-tečajev, ki so za člane knjižnice brezplačni: COBISS EKSPRES, ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI in UPORABA EndNote. Prav tako pa vas vabimo tudi INDIVIDUALNO SVETOVANJE.

6. januar 2021 | Obvestila, Tečaji

Testni dostop do online servisa Statista

Več kot 1,5 milijon statističnih podatkov iz več kot 22.500 virov (vključno z nacionalnimi in mednarodni podatki).

Testni dostop do online servisa Statista je na voljo do konca januarja 2021.

22. december 2020 | Obvestila

Testni dostop do Oxford Handbooks Online

Do 15. januarja 2021 je za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK ter člane knjižnic UL, CTK, NIB in NUK omogočen oddaljen dostop do do Oxford Handbooks Online.

16. december 2020 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
*Trenutno onemogočen fizični vstop v knjižnico. Več o načinu izposoje ... 


izposoja, informacije,
medknj. izposoja

skladišče
ponedeljek–torek
9.00–15.00
9.00–15.00
sreda
9.00–15.00 9.00–15.00
četrtek–petek
9.00–15.00
9.00–15.00
sobota
zaprto
zaprto