• Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenihin del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačne spletne tečaje! NOVI TERMINI!

Osrednja družboslovna knjižnica JG se prilagaja trenutnim razmeram s storitvami, ki potekajo na daljavo. Vabimo vas, da se udeležite naslednjih e-tečajev, ki so za člane knjižnice brezplačni: COBISS EKSPRES, ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI in UPORABA EndNote. Prav tako pa vas vabimo tudi INDIVIDUALNO SVETOVANJE.

31. marec 2021 | Obvestila, Tečaji

Testni dostop do elektronskega vira Project MUSE Premium

Project MUSE Premium je zbirka strokovnih in znanstvenih časopisov s področja humanistike in družboslovja. Testni dostop je omogočen med 22. marcem in 5. majem 2021.

22. marec 2021 | Obvestila

Testni dostop do elektronskega vira Central & Eastern European Academic Source!

Central & Eastern European Academic Source (CEEAS) je zbirka časopisov iz držav srednje in vzhodne Evrope, ki vključuje celotna besedila iz več kot 2.000 publikacij. Do 30. aprila 2021 je za vse člane knjižnic Univerza v Ljubljani (z NUK in CTK) omogočen oddaljen dostop.

16. marec 2021 | Obvestila

Nov spletni vodič: "Mozaik multimedijskih vsebin ODKJG"

Kako učinkovito poiskati elektronske znanstvene vire s pomočjo Google učenjaka? Kakšne so posebnosti pri iskanju virov v DiKUL-u? Kako izboljšati iskanje z uporabo logičnih Boolovih operatorjev? Kako naročiti gradivo v knjižnici z uporabo Moje knjižnice v COBISS+?

8. marec 2021 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
*Trenutno onemogočen fizični vstop v knjižnico. Več o načinu izposoje ... 


izposoja, informacije,
medknj. izposoja

skladišče
ponedeljek–torek
9.00–15.00
9.00–15.00
sreda
9.00–15.00 9.00–15.00
četrtek–petek
9.00–15.00
9.00–15.00
sobota
zaprto
zaprto