• Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenihin del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačni tečaj: Ni vsega na Googlu

Udeležite se brezplačnega tečaja – vložite 2 uri in prihranite 50 ur odvečnega iskanja znanstvenih družboslovnih virov po Googlu. Tečaj bo v četrtek, 7. 11. 2019 od 12:00 do 14:00 v predavalnici 25 na FDV.

10. oktober 2019 | Tečaji

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj COBISS EKSPRES

Na kratkem brezplačnem tečaju boste spoznali uporabniški vmesnik COBISS+ in profil Moj COBISS. Tečaj bo v četrtek, 24. 10. 2019 od 12:00 do 14:00 v predavalnici 25.

10. oktober 2019 | Tečaji

Prodaja knjig Založbe FDV

Prijazno vabljeni k nakupu knjig Založbe FDV, odslej v Osrednji družboslovni knjižnici Jožeta Goričarja v odpiralnem času knjižnice.

2. september 2019 | Obvestila

Na Fakulteti za družbene vede je potekalo strokovno srečanje knjižnic Univerze v Ljubljani Visokošolske knjižnice: primeri dobrih praks in novosti

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) smo 12. junija gostili strokovno srečanje knjižnic Univerze v Ljubljani, ki je potekalo pod naslovom Visokošolske knjižnice: primeri dobrih praks in novosti.

13. junij 2019 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14
-
-