• Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenihin del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Brezplačni e-viri med pandemijo COVID-19

Zaradi pandemije COVID-19 so številni založniki in drugi ponudniki elektronskih virov omogočili brezplačen dostop do nekaterih elektronskih virov. V konzorciju COSEC so pripravili seznam teh virov in ga sproti dopolnjujejo.

26. marec 2020 | Obvestila

Od 14. marca je ODKJG fizično zaprta zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa

Od 14. marca dalje je knjižnica fizično zaprta za uporabnike. Pri vseh članih z izposojenim gradivom na dom smo podaljšali rok vračila do 15. aprila. Do nadaljnjega bomo izvajali zgolj storitve na daljavo.

13. marec 2020 | Obvestila

Delovanje knjižnice zaradi zaščitnih ukrepov

V skladu s sklepom rektorja UL o zaščitnih ukrepih zaradi širjenja koronavirusa smo čitalniške prostore knjižnice zaprli do 23. marca oziroma do preklica ukrepov.

12. marec 2020 | Obvestila, EARL

Testni dostop do dodatkov k enciklopedičnemu viru New Pauly Online

Od 2. 3. 2020 do 31. 3. 2020 je iz prostorov fakultet Univerze v Ljubljani zagotovljen testni dostop do dodatkov k enciklopedičnemu viru New Pauly Online.

3. marec 2020 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
Od 14. marca dalje je knjižnica zaprta

Opravlja samo storitve na daljavo.