• Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenih del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Testni dostop do Oxford Scholarly Editions Online

Oxford Scholarly Editions Online je zbirka celotnih besedil klasičnih avtorjev, ki vključuje dela pisateljev, ki so delovali med leti 701 in 1901, ter rimskih in grških avtorjev. Testni dostop je omogočen do 30. novembra 2021.

13. oktober 2021 | Obvestila

Testni dostop do Bloomsbury Cultural History

Bloomsbury Cultural History je namenjen za študij in raziskovanje kulturne zgodovine. Testni dostop je omogočen do 31. 10. 2021.

8. oktober 2021 | Obvestila

PREP FDV 2021 - Pripravljalni dnevi FDV

Pred vstopom v akademsko okolje smo bodoče bruce zadnji teden v septembru sprejeli na pripravljalnih dnevih na Fakulteti za družbene vede, kjer so pridobili osnovna znanja in informacije za lažji začetek študijskega leta. Vsebino in gradiva si lahko ogledate v spletni učilnici.

8. oktober 2021 | Obvestila

Vračilo knjižničnega gradiva tudi brez izpolnjevanja pogoja PCT

Za vstop v fakultetne prostore je obvezno izpolnjevanja pogoja PCT. Člani knjižnice, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, lahko knjižnično gradivo vrnejo v nabiralnik za vračanje gradiva, ki se nahaja pred glavnim vhodom fakultete v času njene odprtosti. Morebitno nastalo zamudnino lahko poravnate tudi spletno preko TRR.

17. september 2021 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8.00–20.00
8.00–15.00
9.00–15.00

sob.


8.00–14.00
-
-