• Iščete članke za vaše zaključno delo?

    Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

    Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

  • Poslanstvo ODKJG

    ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

  • Vizija ODKJG

    ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Brezplačen dostop do Dela Ekspres in Dnevnika za študente UL

Brezplačen dostop do Dela Ekspres in Dnevnika, za vse redno vpisane študente UL v študijskem letu 2017/2018.

5. oktober 2017 |

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj COBISS EKSPRES

Na kratkem brezplačnem tečaju boste spoznali nov uporabniški vmesnik COBISS+ in profil Moj COBISS. Tečaj bo v četrtek 26. 10. 2017 ob 12h - 14h v predavalnici 26.

26. september 2017 | Tečaji

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj: Ni vsega na Googlu

Na brezplačnem tečaju se boste na praktičnih primerih naučili hitro in učinkovito poiskati znanstvene vire v tiskani in elektronski obliki. Tečaj bo v četrtek, 9. 11. 2017 od 12h do 14h v predavalnici 26 na FDV.

26. september 2017 | Tečaji

Testni dostop do De Gruyter Online

Do 30. novembra 2017 imamo na UL na voljo testni dostop do vira De Gruyter Online. Gre za informacijski vir, ki ponuja več kot 900 znanstvenih in strokovnih revij, ki multisiciplinarno pokrivajo mnoga področja, med drugim tudi politiko, ekonomijo in sociologijo.

18. september 2017 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani

Vstop v Digitalno knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

Faks:

01 5805 107

E-mail knjižnice:
knjiznica(at)fdv.uni-lj.si

Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14