• Spletni vodiči

  Spletni vodiči ODKJG - koristni spletni vodiči o raznih temah, kot npr. o odprtem dostopu, o uporabi knjižnice, o nastavitvah za omrežje EDUROAM, o navodilih za pisanje in oblikovanje strokovno-znanstvenihin del FDV, o uporabi vsebin pod licencami CC in še mnogo več.

 • Iščete članke za vaše zaključno delo?

  Vabimo vas, da se prek obrazca prijavite na individualno informacijsko svetovanje, ki je za člane ODKJG brezplačno.

  Obvestite nas tudi, če ne morete dostopati do kakšnega od želenih člankov iz podatkovnih zbirk. V knjižnici bomo za vas preverili vse možnosti dostopa, vas o njih izčrpno obvestili in vam po potrebi dodatno svetovali.

 • Poslanstvo ODKJG

  ODKJG opravlja knjižničarsko, informacijsko in dokumentacijsko dejavnost za potrebe znanstvenoraziskovalnega in izobraževalnega dela na področju družboslovja. Storitve nudi študentom in zaposlenim na Fakulteti za družbene vede, študentom in zaposlenim drugih članic Univerze v Ljubljani, dijakom, študentom in strokovnjakom drugih ustanov ter drugim uporabnikom. Delovanje ODKJG temelji na strokovnem delu, kakovosti storitev, prijaznosti do uporabnikov in sodobni tehnologiji.

 • Vizija ODKJG

  ODKJG je k uporabnikom usmerjena knjižnica, ki knjižnično zbirko, storitve in prostor prilagaja njihovim potrebam. Zagotavlja obsežno in kvalitetno zbirko tiskanih in elektronskih družboslovnih virov, podpira in pospešuje vseživljenjsko učenje ter stalno analizira in ocenjuje uspešnost in učinkovitost svojega dela.

Vse člane knjižnice vabimo na tečaj COBISS EKSPRES

Na kratkem brezplačnem tečaju boste spoznali uporabniški vmesnik COBISS+ in profil Moj COBISS. Tečaj bo v sredo, 26. 2. 2020 od 10:00 do 12:00 v predavalnici 26.

17. februar 2020 | Tečaji

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačni tečaj EndNote

Že zamujate s pisanjem besedila za seminar, diplomo ali članek? Zakaj se mučite z ročnim urejanjem referenc in citatov? Pridružite se nam na tečaju

v četrtek, 27. 2. 2020 od 9.00 do 13.00 ali

v četrtek, 5. 3. 2020 od 11.00 do 15.00

v predavalnici 26 na FDV.

Usposobili vas bomo za delo z orodjem EndNote ter njegovo funkcijo »Cite While You Write«, ki vam bo bistveno olajšal pisanje strokovnih in znanstvenih besedil.

17. februar 2020 | Tečaji

Moja knjižnica in vpis gesla

Obveščamo vas, da se zaradi zagotavljanja večje varnosti in uskladitve s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (GDPR) po novem ob preverjanju gesel za storitve COBISS upoštevajo male in velike črke.

11. februar 2020 | Obvestila

Anketa na temo uporabe mobilnih naprav za branje študijskih e-gradiv med študenti Univerze v Ljubljani

Anketa na temo uporabe mobilnih naprav za branje študijskih e-gradiv med študenti Univerze v Ljubljani. Vprašalnik je anonimen, za izpolnjevanje ankete pa je potrebnih predvidoma 10 minut. Povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/236557

11. februar 2020 | Obvestila

Iskanje v katalogu ODKJG (COBISS+)

Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani (DiKUL) (priporočamo prijavo)

Portal študijskih gradiv ZEBRA (dostop za študente FDV)

 

Kontakt

Naslov:

Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana

Telefon:

01 5805 150

        Faks:

        01 5805 101 

El. naslov knjižnice:
knjiznica@fdv.uni-lj.si
        El. naslov izposoje:
        izposoja.odkjg@fdv.uni-lj.si
Delovni čas


Izposoja,
čitalnica

Skladišče
Informacije,
medknj. izposoja

pon.–pet.
8–20
8–17.45
9–15

sob.


8–14
-
-