Skoči do osrednje vsebine

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačne tečaje! NOVI TERMINI!


Vabimo vas, da se udeležite naslednjih tečajev, ki bodo izvedeni preko ZOOM-a. Tečaja sta za člane knjižnice brezplačna.

ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI

Raziščite načine učinkovitega iskanja znanstvenih družboslovnih virov. Najdite tiste informacije, ki jih resnično potrebujete ter pridobite relevantne znanstvene članke z uporabo različnih orodij v zbirkah e-revij in e-knjig.

Predstavili vam bomo Digitalno knjižnico UL, prednosti uporabe izbirnega iskanja ter uporabo operatorjev pri tvorjenju poizvedb, zbirke e-gradiva s področja družboslovja, repozitorij Univerze v Ljubljani, iskanje znanstvenih internetnih virov (Google Scholar) ter kriterije s katerimi si lahko pomagate pri vrednotenju internetnih virov.

Termin izvedbe:

  • torek, 20. 9. 2022, od 10.00 do 11.00, na daljavo preko ZOOM-a

Dodatne informacije: natasa.godec@fdv.uni-lj.si (PRIJAVA)

UPORABA EndNote

Spoznali boste uporabo spletnega orodja za upravljanje z referencami, izvedeli kakšne so njegove prednosti pri pisanju znanstvenih besedil, ter se usposobili za samostojno delo z orodjem EndNote, ter njegovo funkcijo »Cite while you write«.

Termin izvedbe:

  • četrtek, 22. 9. 2022, od 10.00 do 11.30, na daljavo preko ZOOM-a

Dodatne informacije: marko.aupic@fdv.uni-lj.si in tina.kalan@fdv.uni-lj.si (PRIJAVA)

Na tečajih boste dobili tudi gesla za dostop do Spletnih učilnic ODKJG, kjer boste imeli na voljo multimedijska gradiva in povezave do iskalnih portalov.

Za tečaje, ki bodo potekali preko videokonferenčne platforme Zoom, boste po uspešni prijavi na tečaj na vaš elektronski naslov prejeli povezavo do e-tečaja.

INDIVIDUALNO SVETOVANJE

Informacijsko svetovanje je najbolj učinkovito takrat, ko se nanaša na vaš raziskovalni problem. Z veseljem vam bomo pomagali. Prijavite na osebno informacijsko svetovanje na daljavo preko spletnega obrazca ali po mailu: knjiznica@fdv.uni-lj.si.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 06. september 2022 | v kategoriji: Obvestila, Tečaji