Skoči do osrednje vsebine

Vpis in izposoja

Vstop v knjižnico in pregledovanje gradiva

Vstop v knjižnico in pregledovanje gradiva v čitalnici sta brezplačna. Če si želite gradivo izposoditi na dom, uporabljati računalnike ali v prostorih knjižnice študirati, morate biti v knjižnico vpisani.

Spletni vpis

Včlanitev v knjižnico za študente UL s statusom, ki imajo digitalno študentsko identiteto je možna tudi preko spleta. Letna članarina je že plačana ob vpisu na fakulteto. Pristopno izjavo podpišete ob prvem obisku knjižnice.

Izposojanje

Gradivo, ki si ga želite izposoditi na dom, si lahko izposodite na izposojevalnem pultu ter ga tam tudi vrnete. Čitalniško gradivo je namenjeno le za uporabo v čitalnici in ga ne izposojamo na dom. Tako gradivo ima oznako Č pred signaturo in rdečo piko na nalepki.

Če je gradivo izposojeno za daljši čas (npr. 30. 9. xxxx), se oglasite v knjižnici ali pošljite elektronsko pošto s prošnjo, da bi si radi izposodili določeno gradivo (s podatki). Knjižnica posreduje pri osebi, ki ima knjigo izposojeno, ter vas obvesti o možnosti izposoje.

Prosimo, da izposojenega gradiva ne odlagate po knjižnici ali kje drugje nenadzorovano, saj ste ob izposoji prevzeli odgovornost zanj.

Pomoč pri iskanju gradiva

Gradivo si uporabniki poiščejo sami v katalogih ali na policah v prostem pristopu. Za svetovanje pri iskanju se obrnite na knjižničarje.