Vpis in izposoja

Vstop v knjižnico in pregledovanje gradiva

Vstop v knjižnico in pregledovanje gradiva v čitalnici sta brezplačna. Če si želite gradivo izposoditi na dom, uporabljati računalnike ali v prostorih knjižnice študirati, morate biti v knjižnico vpisani.

Pristopno izjavo za študente UL ali za ostale uporabnike si lahko sami izpolnite, natisnete in podpišete ter si tako skrajšate trajanje vpisa na izposoji.

Spletni vpis

Včlanitev v knjižnico za študente UL s statusom, ki imajo digitalno študentsko identiteto je možna tudi preko spleta. Letna članarina je že plačana ob vpisu na fakulteto.

Izposojanje

Gradivo, ki si ga želite izposoditi na dom, si lahko izposodite na knjigomatu ali na izposojevalnem pultu ter ga tam tudi vrnete. Čitalniško gradivo je namenjeno le za uporabo v čitalnici in ga ne izposojamo na dom. Tako gradivo ima oznako Č pred signaturo in rdečo piko na nalepki. Izposoja in vračanje čitalniskega izvoda ni možna na knjigomatu.

Če je gradivo izposojeno za daljši čas (npr. 30. 9. xxxx), se oglasite v knjižnici ali pošljite elektronsko pošto s prošnjo, da bi si radi izposodili določeno gradivo (s podatki). Knjižnica posreduje pri osebi, ki ima knjigo izposojeno, ter vas obvesti o možnosti izposoje.

Prosimo, da izposojenega gradiva ne odlagate po knjižnici ali kje drugje nenadzorovano, saj ste ob izposoji prevzeli odgovornost zanj.

Pomoč pri iskanju gradiva

Gradivo si uporabniki poiščejo sami v katalogih ali na policah v prostem pristopu. Za svetovanje pri iskanju se obrnite na knjižničarje - informatorje pri informacijski mizi ali na izposojevalca.

Pri iskanju gradiva si lahko pomagate tudi z brezplačno aplikacijo za mobilne naprave HP Reveal (prej Aurasma), v kombinaciji z informacijsko tablo v ODKJG.