Skoči do osrednje vsebine

Storitve

Vpis in izposoja

Član knjižnice lahko postane vsak, ki se predstavi z veljavnim osebnim dokumentom, podpiše pristopno izjavo in je pripravljen upoštevati Knjižnični red. Zamudnine, opomine in druge storitve knjižnice določa cenik. Za redne in izredne študente Univerze v Ljubljani je v okviru enotne članske izkaznice članarina vključena v ceno vpisnine za tekoče študijsko leto.

Člani knjižnice si lahko izposodijo na dom gradivo z zeleno ali rumeno oznako: znanstvene in strokovne knjige ter študijsko literaturo. Čitalniško gradivo (rdeča oznaka: revije, časopisi ter določene knjige) lahko uporabljajo samo v čitalnici. 
Rezerviranje in naročanje gradiva
Navodila za "Moja knjižnica"

Delo v čitalnici

V čitalnici je v prostem pristopu preko 45000 knjig, revij in dnevnega časopisja. V osrednjem delu je tiha čitalnica, za skupinsko delo pa je na voljo notranja terasa ter mednarodna čitalnica.

Čitalniško gradivo
Vedenje v čitalnici
Oprema

Medknjižnična izposoja

Medknjižnična izposoja je knjižnična storitev, ki članom knjižnice omogoča dostop do gradiva, ki ga nimamo v zbirki naše knjižnice ali je izposojeno. Gradivo iz svojih knjižničnih zbirk posredujemo tudi drugim slovenskim knjižnicam.

Po naročilu opravljamo tudi nakup posamičnih člankov prek servisa Subito (obrazec za naročilo).

Več o medknjižnični izposoji

Informacijske storitve

Članom knjižnice brezplačno svetujemo glede iskanja po informacijskih virih. Za osebno informacijsko svetovanje se lahko dogovorite za termin z informacijskim svetovalcem (na izposoji ali s prijavo preko spletnega obrazca).

Izdelavo tematskih poizvedb zaračunamo po ceniku knjižnice.

Organiziramo tudi različne oblike izobraževanja za člane knjižnice (program tečajev).

Pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Rezervacija študijskih celic

Študenti in zaposleni FDV lahko rezervirajo študijske celice v spletni aplikaciji.