• [Javno gostujoče predavanje na 3. stopnji] Collective remembrance: from theory to practice

  7. januraja 2020 ob 17h bo v predavalnici 20 potekalo javno gostujoče predavanje prof. Vjerana Pavlakovića. Predavanje bo v angleškem jeziku.

 • [Javni gostujoči predavanji na 1. in 3. stopnji]

  Vabljeni na javno gostujoče predavanje Jukke Korttija, ki bo na prvi stopnji potekalo v torek, 10. 12., ob 9.45 v predavalnici 20, na tretji stopnji pa istega dne ob 17.00, v predavalnici 20.

 • Mednarodni sejem FDV – študij v tujini

  Mednarodna pisarna Fakultete za družbene vede organizira mednarodni sejem v četrtek, 5. decembra 2019, med 9.00 in 15.30.

 • Prelistajte drugo številko FDV Kariernika

  Ponovno smo se podali po kariernih poteh diplomantk in diplomantov naše fakultete. Svoje karierne poti so predstavili Maša Crnkovič, Nina Lenko, Aljoša Bagola, Alma Redžić Selimović, Žiga Valič, Mirko Štular, Aleš Mišmaš, Tomaž Boh, Mojca Grobelnik, Simona Rajšp in Eva Cvelbar Primožič.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

Pogovor z Bojanom Brezigarjem

V pogovoru z novinarjem in kolumnistom Dnevnika Ervinom Hladnikom Milharčičem sta odgrinjala tančice življenja slovenske narodne skupnosti v zamejstvu, italijanske politike, delovanja slovenske politike v času prvega predsedovanja Svetu EU (2008) ter slovenske diplomacije nasploh.

9. december 2019 | FDV

Gostujoče predavanje dr. Deana Vuletica

Pri predmetu Diplomatski in konzularni odnosi (nosilec izr. prof. dr. Boštjan Udovič) smo 26. novembra gostili dr. Deana Vuletica, iz Raziskovalnega centra za raziskovanje Srednje in Vzhodne Evrope Univerze na Dunaju.

9. december 2019 | FDV, gostujoče predavanje

Informativni dan za študij v tujini

Izvedli bomo tudi ponovitev dogodka Informativni dan za študij v tujini, in sicer 18. decembra ob 10h v FDV-07. Toplo vabljeni vsi zainteresirani študenti, ki niso imeli priložnosti udeležbe na prvem dogodku.

9. december 2019 | FDV, Erasmus

Mednarodni študijski sejem - predstavitev partnerskih univerz

Mednarodna pisarna FDV je 5. decembra 2019 organizirala dogodek Mednarodni študijski sejem z namenom predstavitve partnerskih univerz zainteresiranim študentom.

9. december 2019 | FDV, Erasmus