• Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

Dan nacionalne varnosti 2020

Zaradi krize, ki jo povzroča širitev novega koronavirusa, in aktivne vpletenosti institucij nacionalnovarnostnega sistema v njeno reševanje smo se organizatorji Dneva nacionalne varnosti, ki je bil v letošnjem letu načrtovan za 21. oktober, odločili, da dogodka ne izvedemo.

19. oktober 2020 | FDV

Prehajamo na študij na daljavo

Glede na včeraj objavljeni Odlok Vlade in rektorjeva priporočila s ponedeljkom, 19. 10. 2020, prehajamo na študij na daljavo. Celotno obvestilo v zvezi s študijem, dostopom do virov in opreme itd. vas bo danes čakalo v spletnem referatu.

16. oktober 2020 | FDV

Znanstveno sodelovanje raziskovalcev in raziskovalnih organizacij: pristop dvonivojskega bločnega modeliranja

Gre za prvo tovrstno raziskavo na ravni celotne znanstvene discipline družboslovja, ki upošteva dejstvo, da znanstvena sodelovanja na različnih ravneh (individualni in organizacijski) niso neodvisna.

13. oktober 2020 | Raziskave, FDV

[Knjižna novost] From Economic to Energy Transition. Three Decades of Transitions in Central and Eastern Europe (ur. Matúš Mišík in Veronika Oravcová)

Pri založbi Palgrave Macmillan je izšla knjiga “From Economic to Energy Transition. Three Decades of Transitions in Central and Eastern Europe” (ur. Matúš Mišík in Veronika Oravcová), v kateri je objavljeno tudi poglavje o Sloveniji.

12. oktober 2020 | Nova knjiga