• Mednarodna poletna šola politične ekologije 2018 – Prepletanje raznolikih umov v politični ekologiji

  Vabljeni na Mednarodno poletno šolo politične ekologije 2018, ki bo med 3. in 7. septembrom 2018 potekala na Fakulteti za družbene vede. Udeležba na poletni šoli je brezplačna.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Fakulteta za družbene vede s prenovljenimi študijskimi programi

  V študijsko leto 2018/2019 vstopamo s prenovljenimi, še sodobnejšimi dodiplomskimi študijskimi programi. Za več informacij pobrskajte po spletnih straneh dodiplomskega študija!

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

Pretresla nas je tragična vest, da je umrl izr. prof. dr. Milovan Zorc

Z žalostjo sporočamo, da nas je zapustil nekdanji predstojnik Katedre za obramboslovje in izredni profesor FSPN Milovan Zorc (1935 – 2018).

14. avgust 2018 | Obvestila

Študenti FDV o stanovanjski problematiki v Ljubljani

Do konca avgusta lahko prebivalci glavnega mesta rešite anketo Analiza stanovanjske problematike, ki so jo pripravili študenti FDV v okviru študentskega inovativnega projekta za družbeno korist.

13. avgust 2018 | Obvestila

Izobraževalni videi na temo spolnih zlorab otrok na internetu

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet), ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, Centra za družboslovno informatiko, je pripravila štiri izobraževalne videe na temo spolnih zlorab otrok na internetu. Videi pokrivajo tematiko spletnega groominga, sekstinga, posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu in izsiljevanja z intimnimi posnetki.

9. avgust 2018 | Obvestila, Raziskave

[Založba FDV] Predsedniške volitve 2017 na spletu in v družbenih omrežjih: Analize študentov 2. letnika programa Multimedija 2017/18

Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga urednika Dejana Verčiča in Tanje Oblak Črnič z naslovom: Predsedniške volitve 2017 na spletu in v družbenih omrežjih: Analize študentov 2. letnika programa Multimedija 2017/18. Publikacija je nastala kot rezultat raziskav študentov v študijskem letu 2017/18 pri predmetu Informacijsko-komunikacijske tehnologije in družba.

17. julij 2018 | Nova knjiga