• Šest desetletij za preteklost, šest desetletij za prihodnost - mednarodna konferenca ob 60 letih mednarodnih odnosov v Sloveniji

  Ljubljana, 8.—9. oktober (hibridna izvedba), na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • E-portal študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

Nova objava v ugledni reviji 'Foreign Policy Analysis' (avtorji: Anže Burger, Igor Kovač, Staša Tkalec)

V članku avtorji analizirajo preko 56.000 priporočil, ki so bila izdana v prvih dveh ciklih UPP (Univerzalnega periodičnega pregleda človekovih pravic), ter analizirajo dejavnike izdajanja priporočil in odzive nanje s strani držav v pregledu.

28. september 2021 | Mednarodno

Izšla je knjiga Mitje Velikonje o estetiki in ideologiji grafitov in street arta nogometnih navijačev

Pri založbi DoppelHouse Press iz Los Angelesa je pravkar izšla bogato ilustrirana knjiga Mitje Velikonje z naslovom The Chosen Few

27. september 2021 |

11. posvet E-zlorabe otrok

Prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije), Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije ter Uprava kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi so v četrtek, 23. septembra 2021, organizirali že 11. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu.

27. september 2021 | Za medije

18. konferenca organizacije European Athlete Student (EAS) posvečena tematiki dvojne kariere športnikov

Na konferenci je Fakulteto za družbene vede zastopala asist. Nataša Verk s Katedre za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi.

24. september 2021 | Mednarodno