• Informativni dan za MAGISTRSKI ŠTUDIJ

  Vabimo vas na predstavitev študijskih programov 2. stopnje 2018/2019, ki bo 16. maja na FDV >>

 • Zaposlitveni most 2018

  Vabljeni na tradicionalni, že 9. Zaposlitveni most!

 • Bledcom 2018

  Jubilejna 25. mednarodna konferenca o raziskovanju v odnosih z javnostmi BledCom bo 5., 6. in 7. julija 2018 na Bledu. Osrednja tema letošnjega simpozija je »Svet v krizi: vloga odnosov z javnostmi«. Zgodnje prijave so odprte do vključno 5. maja 2018>>

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Fakulteta za družbene vede s prenovljenimi študijskimi programi

  V študijsko leto 2018/2019 vstopamo s prenovljenimi, še sodobnejšimi dodiplomskimi študijskimi programi. Za več informacij pobrskajte po spletnih straneh dodiplomskega študija!

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

Seminar »Ženske, vojska, varnost in mir – značilnosti in trendi«

Katedra za obramboslovje je v četrtek, 19. aprila 2018, na Fakulteti za družbene vede (FDV), organizirala Seminar »Ženske, vojska, varnost in mir – značilnosti in trendi«. Sogovorke so skozi oči prakse in strokovno-znanstvenih usmeritev predstavile strateške vidike področja, ki pokriva vlogo žensk v vojski ter na področju varnosti in miru, tako na mednarodnem kot tudi nacionalnem nivoju.

25. april 2018 | Dogodek

Obisk logistične brigade Slovenske vojske

Študentje obramboslovja in drugih smeri so pri predmetu Vojaška logistika, skupaj z doc. dr. Janjo Vuga, obiskali logistično brigado SV. V praksi so spoznali nekatere elemente vojaške logistike. Tako so v laboratoriju opazovali preverjanje stabilnosti smodnika, seznanili so se s procesom naročanja in vzdrževanja opreme, ogledali so si popravilo vojaških vozil, idr. Ob koncu dopoldneva pa so lahko še sami preizkusili vožnjo z nekaterimi vozili SV.

23. april 2018 | Dogodek

[Kontekst] Odziv na aktualne družbene teme

Z današnjim dnem smo na Fakulteti za družbene vede odprli nov prostor za razpravo o aktualnih družbenih temah. Na družbenih medijih FDV smo vzpostavili novo video rubriko Kontekst, v kateri bomo predstavljali komentarje pedagogov in raziskovalcev fakultete.

20. april 2018 | Kontekst

[Novo pri Založbi FDV]: (Ne)dostojno delo: Prekarizacija standardnega in nestandardnega zaposlovanja v Sloveniji

Izšla je nova knjiga z naslovom (Ne)dostojno delo: Prekarizacija standardnega in nestandardnega zaposlovanja v Sloveniji, ki sta jo uredila Miroslav Stanojević in Sašo Furlan.

20. april 2018 | Obvestila, Aktualno