• 4. Dan nacionalne varnosti

  Vabljeni na 4. Dan nacionalne varnosti, ki bo potekal v sredo, 16. oktobra 2019 ob 9.00, v prostorih Fakultete za družbene vede.

 • [Tečaji ruskega, španskega in angleškega jezika]

  Tudi v letošnjem študijskem letu nudimo jezikovne tečaje, ki jih vodijo profesorice in profesorji z dolgoletnimi izkušnjami.

 • Prelistajte drugo številko FDV Kariernika

  Ponovno smo se podali po kariernih poteh diplomantk in diplomantov naše fakultete. Svoje karierne poti so predstavili Maša Crnkovič, Nina Lenko, Aljoša Bagola, Alma Redžić Selimović, Žiga Valič, Mirko Štular, Aleš Mišmaš, Tomaž Boh, Mojca Grobelnik, Simona Rajšp in Eva Cvelbar Primožič.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

Predstavitev knjige Starost ni za mevže, avtor Otto Gerdina

Razmišljanje o razmerju moči v partnerstvu po upokojitvi in o odnosu starih partnerjev do konfliktov med njima. Tako same vrste kot intenzivnost tega nasilja se v starosti spreminjajo.

14. oktober 2019 | FDV

[Knjižna novost] Tamara Dagen in Danica Fink-Hafner: Impact of Globalisation on Internationalisation of Universities

Založba FDV je bogatejša za knjižno novost Tamare Dagen in Danice Fink-Hafner, primerjalno analizo dejavnikov oblikovanja strateških niš internacionalizacije treh javnih univerz, ki temelji na študiju literature in obsežnem terenskem delu.

11. oktober 2019 | FDV

Mednarodna poletna šola za študente FDV v Rusiji

Med 23. in 28. septembrom so se študentje in študentke mednarodnih odnosov FDV udeležili poletne šole Bolje spoznaj Rusijo v soorganizaciji s Serno-kavkaško federalno univerzo (SFKU).

10. oktober 2019 | FDV

Nov članek o video študijah primerov v poučevanju mednarodnega poslovanja

Znanstvena revija o poučevanju mednarodnega poslovanja Journal of Teaching in International Business je objavila prispevek 'Video Case Studies in IB Teaching: An Empirical Comparison of Academic and Student Perceptions and Expectations' o video študijah primerov v poučevanju mednarodnega poslovanja, katerega soavtorica je tudi red. prof. Andreja Jaklič (članica CMO).

7. oktober 2019 | FDV