Skoči do osrednje vsebine
 • 24. Častni shod Fakultete za družbene vede

  Na slavnostni prireditvi je fakulteta obeležila dosežke zaposlenih, študentk in študentov.

 • Slovenski politološki dan 2023

  Bo potekal v Veliki dvorani Fakultete za družbene vede 7. 12. 2023. Vabljeni!

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

Nagrajenci v Tednu Univerze

Univerza v Ljubljani je v sklopu Tedna Univerze tudi letos razglasila najodličnejše raziskovalne dosežke raziskovalk in raziskovalcev ter podelila častne nazive, plakate, nagrade in priznanja. Med nagrajenci so tudi predstavniki naše fakultete.

1. december 2023 | Dosežki

Prispevek doc. dr. Sare Atanasove in prof. dr. Gregorja Petriča prejel nagrado na Evropski konferenci o komuniciranju o zdravju

Prispevek z naslovom Proučevanje vpliva spletnih zdravstvenih skupnosti in značilnosti odnosa pacient-zdravnik na opolnomočenje v odnosu pacient-zdravnik: Pogledi pacientov z rakom in zdravnikov specialistov prejel nagrado za najboljši prispevek konference.

29. november 2023 | Dosežki, Znanost

24. Častni shod Fakultete za družbene vede

V ponedeljek, 27. 11. 2023, je na Fakulteti za družbene vede potekal 24. Častni shod FDV. S prireditvijo je fakulteta obeležila dosežke zaposlenih, študentk in študentov.

28. november 2023 | Dosežki, Dogodek

Razprava o enakem plačilu za enako delo ob zaključku raziskovalnega projekta STEP

Na konferenci projekta STEP (S transparentnostjo do enakosti plačil), ki so ga zaključili na Centru za preučevanje organizacij in človeških virov, so razpravljali o tem, kako nova Direktiva o transparentnosti plačil lahko pomaga k zmanjševanju te vrzeli.

24. november 2023 | Dogodek, Projekti