• [FDV Kariernik] Pogovor z Mojco Grobelnik; »Če znaš iz študija potegniti tisto, kar ti ponuja, lahko odneseš ogromno.«

  Objavljamo naslednji intervju iz Kariernika. Z Mojco Grobelnik se je pogovarjala študentka Eva Peserl.

 • [FDV Kariernik] Tomaž Boh: »Trdno sem prepričan, da je študij družboslovja izjemno kompleksen in uporaben, če ga le jemljemo kot takšnega.«

  Objavljamo naslednji, osmi intervju iz letošnjega Kariernika. S Tomažem Bohom se je pogovarjala študentka mednarodnih odnosov Laura Koudela.

 • Dodiplomski študij na FDV

  [PRENOVLJENI ŠTUDIJSKI PROGRAMI] Družboslovna informatika, Komunikologija - Medijske in komunikacijske študije, Komunikologija - Tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi, Kulturologija - Študije kultur in ustvarjalnosti, Mednarodni odnosi, Novinarstvo, Obramboslovje, Politologija - Javne politike in uprava, Politologija - Študije politike in države, Sociologija, Sociologija - Kadrovski menedžment. >>

 • Izšla je druga številka FDV Kariernika

  Ponovno smo se podali po kariernih poteh diplomantk in diplomantov naše fakultete. Svoje karierne poti so predstavili Maša Crnkovič, Nina Lenko, Aljoša Bagola, Alma Redžić Selimović, Žiga Valič, Mirko Štular, Aleš Mišmaš, Tomaž Boh, Mojca Grobelnik, Simona Rajšp in Eva Cvelbar Primožič.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

FDV tekači tekli na Teku od faksa do faksa

FDV tekači so skupaj s tekači drugih fakultet tekli na Teku od faksa do faksa, ki ga je ob praznovanju 100-letnice Univerze v Ljubljani že drugič organiziral Center za obštudijsko dejavnost UL.

17. april 2019 | FDV

Ustanovitev Regionalne religiološke mreže

Na pobudo Fakultete za družbene vede smo 11. in 12. aprila v Ljubljani ustanovili Regionalno religiološko mrežo, ki združuje religiologe iz vseh držav, nastalih na območju bivše Jugoslavije.

16. april 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Mojca Grobelnik: »Če znaš iz študija potegniti tisto, kar ti ponuja, lahko odneseš ogromno.«

Objavljamo naslednji intervju iz Kariernika. Z Mojco Grobelnik se je pogovarjala študentka Eva Peserl.

15. april 2019 | FDV, Kariernik

Predstavitev knjige Med hlapci in revolucionarji

V veliko dvorani je 9. aprila 2019 potekala predstavitev knjige Med hlapci in revolucionarji avtorja Igorja Lukšiča.

12. april 2019 | FDV