• FDV Kariernik

    Po kariernih poteh diplomantk in diplomantov FDV. Prelistajte spletno različico kariernega časopisa >>

  • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

  • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

»Finance for the People« - Kapuscinski predavanje o razvoju s prof. Johnom Kayem

V ponedeljek, 16. oktobra 2017, je Fakulteta za družbene vede že petič gostila Kapuscinski predavanje o razvoju, ki jih s pomočjo Evropske komisije organizira UNDP v spomin na poljskega novinarja R. Kapucinskega. Letošnji gost je bil profesor John Kay, eden vodilnih britanskih ekonomistov, ki se osredotoča predvsem na finančni sektor in njegovo vlogo v razvitih gospodarstvih.

17. oktober 2017 | Za medije, Dogodek, Mednarodno

Na fakulteti smo gostili predavatelje iz Statističnega urada Republike Slovenije

Na Fakulteti za družbene vede smo 16. 10. 2017 gostili predavatelje iz Statističnega urada Republike Slovenije, ki so študentom pri predmetu Statistika predstavili sistem državne statistike.

17. oktober 2017 | Dogodek

[Založba FDV] Elektroenergetska kritična infrastruktura v Sloveniji: scenariji izpadov električne energije in pomen kritične redundance

Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga avtorjev Iztoka Prezlja, Zvonete Košnjeka, Miroslava Bugeze, Damjana Kopšeta, Franceta Križaniča in Vasje Kolška z naslovom Elektroenergetska kritična infrastruktura v Sloveniji: scenariji izpadov električne energije in pomen kritične redundance.

16. oktober 2017 | Nova knjiga

Breda Luthar in Maruša Pušnik s poglavjem v knjigi The Cultural Life of Capitalism in Yugoslavia: (Post)Socialism and Its Other

Breda Luthar in Maruša Pušnik sta v knjigi The Cultural Life of Capitalism in Yugoslavia: (Post)Socialism and Its Other objavili poglavje z naslovom​The Restoration of Capitalism After Yugoslavia: Cultural Capital, Class and Power.

16. oktober 2017 | Nova knjiga, Publikacija