• Kariernik #3

  Vabimo vas, da svojo uspešno karierno pot predstavite tudi vi.

 • Prelistajte drugo številko FDV Kariernika

  Ponovno smo se podali po kariernih poteh diplomantk in diplomantov naše fakultete. Svoje karierne poti so predstavili Maša Crnkovič, Nina Lenko, Aljoša Bagola, Alma Redžić Selimović, Žiga Valič, Mirko Štular, Aleš Mišmaš, Tomaž Boh, Mojca Grobelnik, Simona Rajšp in Eva Cvelbar Primožič.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

8. mladinski seminar Balkan SAYS

16. 9. 2020 je v organizaciji mladinske sekcije Evro-atlantskega sveta Slovenije in s podporo Fakultete za družbene vede potekal 8. mladinski seminar Balkan SAYS (Security Architecture Youth Seminar).

18. september 2020 |

Izvajanje pedagoškega dela v 2020/21 na FDV

Varnostne omejitve nam preprečujejo v celoti izvesti akademsko leto v predavalnicah, zato si prizadevamo stik zagotoviti s sistemom kombinirane izvedbe.

15. september 2020 |

Center za mednarodne odnose na FDV UL gostil usposabljanje na temo video študij primerov za projektne partnerje VCL4IB

Prof. dr. Andreja Jaklič s Centra za mednarodne odnose (CMO) je med 2. in 4. septembrom 2020 na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (FDV UL) gostila 3-dnevno usposabljanje na temo video študij primerov za projektne partnerje, ki v okviru projekta VCL4IB pripravljajo video vsebine za poučevanje mednarodnega poslovanja.

11. september 2020 | Mednarodno, FDV

100-letnica rojstva Franceta Vrega

Na današnji dan obeležujemo stoletnico rojstva utemeljitelja študija novinarstva in komunikologije na Slovenskem, zaslužnega profesorja ljubljanske univerze, Franceta Vrega. Polovico svojega življenja je kot profesor naše fakultete namenil raziskovalnemu in pedagoškemu delu ter skrbi za študij komunikologije in novinarstva ne le v Sloveniji, ampak v celotni nekdanji Jugoslaviji.

10. september 2020 | FDV