• Academia Aestiva Internationalis

    Mednarodna poletna šola, ki naslavlja aktualne družbene probleme mednarodne skupnosti. Pridružite se nam pri odkrivanju globalnih okoljskih problematik in si prislužite 4 ECTS.

  • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

  • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

Slavnostne podelitve diplom magistrskega in dodiplomskega študija

V četrtek, 22. junija, smo na Fakulteti za družbene vede na dveh prireditvah podelili diplomske listine diplomantkam in diplomantom magistrskega in dodiplomskega študija.

23. junij 2017 | Dogodek

[Raziskave] Evropa potrebuje dodatne ponudbe za usposabljanje v robotiki in 3D tiskanju

Evropska anketna raziskava, ki je bila opravljena v okviru EU financiranega projekta ROTENA, je proučila pogoje, v katerih usposabljanje na področju robotike in 3D tiskanja uspeva v Evropi, z namenom oblikovanja priporočil o tem kakšne strategije bi morale organizacije sprejeti za spodbujanje takšnega usposabljanja.

23. junij 2017 | Raziskave

Prva prejemnica dvojne diplome v okviru sporazuma med UL-FDV in Univerzo v Salernu

V juniju 2017 smo dobili prvo prejemnico dvojne magistrske listine programov Družboslovna informatika FDV UL in Master of Science in Sociology and Policies for the Territory Univerze v Salernu.

21. junij 2017 | Obvestila

Novoizvoljena dekanja Fakultete za družbene vede je prof. dr. Monika Kalin Golob

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani smo za mandatno obdobje 2017—2021 izvolili novo dekanjo, profesorico dr. Moniko Kalin Golob.

20. junij 2017 | Obvestila