• Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

    Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

  • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

  • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

    FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

Na Fakulteti za družbene vede potekal dogodek, posvečen osveščanju o lažnih novicah

Fakulteta za družbene vede je v četrtek, 18. januarja 2018, na dogodek Proti kulturi laži povabila dijake, študente, diplomante in vse, ki bi želeli izvedeti več o lažnih novicah.

19. januar 2018 | Dogodek

[Založba FDV] Razvoj slovenskih zelenih strank v primerjalni perspektivi

Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga avtorjev Danice Fink Hafner, Mete Novak in Mateja Knepa z naslovom Razvoj slovenskih zelenih strank v primerjalni perspektivi.

16. januar 2018 | Nova knjiga

Nove oblike sodelovanja s krovnim sporazumom FDV z IDIZ

Fakulteta za družbene vede UL in Institut za društvena istraživanja Sveučilišta iz Zagreba, ki sta ju zastopali dekanja FDV, prof. dr. Monika Kalin Golob, in direktorica IDIZ, znanstvena svetnica dr. Dinka Marinović Jerolimov, sta podpisali krovni sporazum o sodelovanju, ki ga bomo v prihodnje dopolnjevali s sporazumi o konkretnih oblikah sodelovanja.

16. januar 2018 | Dogodek

Gostovanje dr. Mateje Peter z Univerze St. Andrews na Škotskem

Katedra za mednarodne odnose je od 3. do 10. januarja 2018 gostila dr. Matejo Peter, izredno profesorico na Fakulteti za mednarodne odnose Univerze St. Andrews na Škotskem. Sodelovala je pri predmetu Politika evropskih integracij na podiplomskem študiju Mednarodnih odnosov in s študenti obravnavala Evropsko unijo kot globalnega akterja.

15. januar 2018 | Dogodek, International