• FDV na 12. Informativi

  Na stojnici boste lahko izvedeli več o posameznih študijskih programih, pogojih za vpis in obštudijskih dejavnostih, ki jih ponuja FDV.

 • Pripravljalni tečaj na izpit IELTS

  Tečaj bo potekal v majhnih skupinah, kar omogoča podajo povratne informacije o znanju kandidatk_ov, kakovostno individualno delo in svetovanje. Začnemo 2. marca 2020.

 • Prelistajte drugo številko FDV Kariernika

  Ponovno smo se podali po kariernih poteh diplomantk in diplomantov naše fakultete. Svoje karierne poti so predstavili Maša Crnkovič, Nina Lenko, Aljoša Bagola, Alma Redžić Selimović, Žiga Valič, Mirko Štular, Aleš Mišmaš, Tomaž Boh, Mojca Grobelnik, Simona Rajšp in Eva Cvelbar Primožič.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

[Založba FDV] prof. dr. Bogomil Ferfila: Države azijskega islama

Knjiga vstopa v Azijo in je tako po Bližnjem vzhodu to že druga velika regija, v kateri avtor analizira njene muslimanske države.

23. januar 2020 | Nova knjiga, FDV

[Založba FDV] izr. prof. dr. Gregor Tomc - Lipovi bogovi. Religija kot stranski proizvod evolucijske prilagoditve na jezik

Pri Založbi FDV je izšla knjiga izr. prof. dr. Gregorja Tomca, ki se ukvarja z vlogo religije in njeno komunikacijsko funkcijo. "Zakaj se ljudje ukvarjajo z iskanjem domišljijskih odgovorov na resnične probleme, zakaj rezljajo lipove bogove, ko pa to početje od njih vendarle zahteva veliko časa in energije, a je samo po sebi popolnoma nekoristno in zato nesmiselno?"

21. januar 2020 | Nova knjiga, FDV

[Založba FDV] izr. prof. dr. Drago Zajc - Razvoj parlamentarizma in funkcije sodobnih (novih) parlamentov

Pri Založbi FDV je izšla knjiga izr. prof. dr. Draga Zajca. Avtorjev prispevek k razumevanju parlamentarizma je njegov opis razvoja parlamentarizma v Evropi in Ameriki, v katerem je pogosto šlo za splet različnih okoliščin in demokratičnih praks, pa tudi civilizacijskih standardov. Ob prikazu drugih rešitev, ki so izhajale iz različnih protiparlamentarnih ideologij, opozarja, da je ukinitev ali omejitev parlamentarizma pomenila nastop avtoritarnih in totalitarnih političnih sistemov.

21. januar 2020 | Nova knjiga, FDV

Teorija in praksa 4 (2019)

Izšla je zadnja redna številka revije Teorija in praksa v letu 2019, s tematskim sklopom in članki v angleškem jeziku. Teme tematskega sklopa z gostjočima urednicama, dr. Majdo Hrženjak ter Elli Acambor obravnavajo izkušnje moških s formalnim in neformalnim skrbstvenim delom, samostojni članki pa se nanašajo na področje populizma v zunanji politiki nekaterih držav, na religijo ter zdravje delavcev...

17. januar 2020 | TiP