• Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

[Družboslovna misel] Socialna opora starejših v času pandemije COVID-19

Skrb vzbujajoč je visok delež starostnikov brez socialne opore, z oddaljenimi viri socialne opore ali z zelo omejenimi viri socialne opore.

4. december 2020 |

Obletnici: 45 let študija obramboslovja in 35 let institucionaliziranega obramboslovnega raziskovanja

Študij obramboslovja jeseni 2020 obeležuje 45-letnico svojega obstoja. Sorodni programi so bili leta 1975 ustanovljeni v petih republikah nekdanje države, v Sloveniji na tedanji Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo, današnji Fakulteti za družbene vede.

4. december 2020 | FDV

Ob 100-letnici rojstva Franceta Vrega izšla njegova izbrana dela

Na Katedri za novinarstvo in Centru za raziskovanje družbenega komuniciranja smo 100-letnico rojstva Franceta Vrega, ustanovitelja študija novinarstva in utemeljitelja komunikologije v Sloveniji in Jugoslaviji, obeležili z izdajo njegovih izbranih del pri Založbi FDV.

2. december 2020 | Nova knjiga

[Družboslovna misel] Kako in zakaj raziskovati človekovo intimnost? Interdisciplinarno raziskave o spolnosti med študenti

Prof. dr. Alenka Švab (FDV), prof. dr. Tina Kogovšek (FDV in FF), in prof. dr. Roman Kuhar (FF) so v petek, 27. 11., v okviru projekta Evropska noč raziskovalcev, pripravili predavanje in razpravo o raziskovanju spolnosti v družboslovju.

1. december 2020 | FDV