• Mednarodna poletna šola politične ekologije 2018 – Prepletanje raznolikih umov v politični ekologiji

  Vabljeni na Mednarodno poletno šolo politične ekologije 2018, ki bo med 3. in 7. septembrom 2018 potekala na Fakulteti za družbene vede. Udeležba na poletni šoli je brezplačna.

 • Bledcom 2018

  Jubilejna 25. mednarodna konferenca o raziskovanju v odnosih z javnostmi BledCom bo 5., 6. in 7. julija 2018 na Bledu. Osrednja tema letošnjega simpozija je »Svet v krizi: vloga odnosov z javnostmi«. Zgodnje prijave so odprte do vključno 5. maja 2018>>

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

 • Fakulteta za družbene vede s prenovljenimi študijskimi programi

  V študijsko leto 2018/2019 vstopamo s prenovljenimi, še sodobnejšimi dodiplomskimi študijskimi programi. Za več informacij pobrskajte po spletnih straneh dodiplomskega študija!

 • Vzpostavitev e-portala študijskih gradiv

  Portal študijskih gradiv je dostopen na povezavi https://zebra.fdv.uni-lj.si/ Vabljeni k branju!

[Raziskave] RePAST – Krepitev evropske integracije skozi analizo konfliktnih diskurzov: pregled preteklosti v luči predvidevanja prihodnosti

Od 1. maja 2018 poteka na Fakulteti za družbene vede novi raziskovalni projekt z naslovom RePAST – Krepitev evropske integracije skozi analizo konfliktnih diskurzov: pregled preteklosti v luči predvidevanja prihodnosti. Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani je ena izmed dvanajstih evropskih partnerk na projektu, ki bo trajal tri leta in ga financira EU v okviru raziskovalnega programa Obzorje 2020.

22. junij 2018 | Raziskave

[Založba FDV] Zasebno je politično - kritične teorije vsakdanjega življenja

Pri Založbi FDV je izšla knjiga, ki so jo uredile Mirjana Ule, Tanja Kamin in Alenka Švab, z naslovom Zasebno je politično - kritične teorije vsakdanjega življenja. Knjiga odpira in predstavi teme ter probleme, ki so bili v družboslovju dolgo časa teoretsko in družbeno politično marginalizirani (študije družine, spolov, mladine, zdravja, hrane, spolnih orientacij).

21. junij 2018 | Nova knjiga

Predstavljeni so letošnji rezultati Evropskega komunikacijskega monitorja

Prof. dr. Dejan Verčič s FDV je s kolegi iz raziskovalne skupine na Evropskem komunikacijskem vrhu, ki je bil 13. In 14. junija v Berlinu, predstavil letošnje rezultate Evropskega komunikacijskega monitorja, ki ga izvajajo redno od 2007.

20. junij 2018 | Dogodek

Univerza v Ljubljani lansirala spletni portal Alumni UL

Univerza v Ljubljani je ustanovila mrežo klubov alumnov članic Univerze v Ljubljani pod skupnim imenom Alumni UL. Mreža trenutno povezuje 35 klubov alumnov, njihovo število pa bo še naraslo. Glavni namen je krepitev odnosov, sodelovanja in povezovanje med Univerzo v Ljubljani, njenimi članicami in diplomanti ter diplomanti samimi.

19. junij 2018 | Obvestila