Skoči do osrednje vsebine
 • Informativni dan za vpis na magistrske študijske programe FDV 2023/24

  Informativni dan bo potekal 17. 5. 2023 ob 16.00. Do takrat preverite vse pomembne datume razpisa za vpis v magistrske študijske programe. Prvi prijavni rok je odprt do 31. 5. 2023!

 • Pomladni seminarji in priprave na študij magistrskih programov

  Pomladni seminarji omogočajo, da študentke in študenti pridobijo manjkajoča znanja s področij predmetov, ki jih potrebujejo za vpis na določene programe 2. stopnje.

 • Poletna šola Political Economies of the Media

  Na poletno šolo se lahko prijavite do 15. aprila 2023!

 • Mednarodna poletna šola o Zunanji politiki Evropske unije in podpiranju demokracije

  Na mednarodno poletno šolo se lahko prijavite do začetka aprila 2023!

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin, katerih preplet predstavlja optimalno sinergijo sodobnih družboslovnih znanj. Fakulteta sodeluje s številnimi tujimi univerzami, inštituti in strokovnimi združenji, ki delujejo na družboslovnem področju.

 • Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani

  FDV ponuja raznovrstne dodiplomske, magistrske in doktorske programe. Skrbi za razvoj komunikologije, kulturologije, politologije in sociologije. Specifične in številne študijske programe krasi velik delež izbirnih vsebin in povezanost s prakso. Fakulteta omogoča mednarodne izmenjave, predvsem pa sodoben študij, ki zagotavlja širok nabor aplikativnih znanj in celovito razumevanje družbenega življenja.

 • Galerija FDV

  Galerija FDV že več kot 10 let združuje umetniške interpretacije družbenih pojavov z družboslovnimi.

[GALERIJA FDV] Fotomorfoze - fotografska razstava Rina Gropuzza

Razstava Fotomorfoze, ki je leta 2020 gostovala v Muzeju za umetnost in obrt v Zagrebu ter leta 2019 v Palači Gopčevič v Trstu, predstavlja ožji izbor fotografij umetnikovega opusa, ki so nastale v zadnjih štirih desetletjih.

31. marec 2023 | Galerija FDV, Dogodek

Medijska kultura in digitalna pismenost, strokovni posvet

Na posvetu so se udeleženci seznanili z nekaterimi ugotovitvami projekta Medijski repertoarji mladih: Socialni, politični in kulturni aspekti digitaliziranega vsakdana, nato pa sodelovali na delavnicah o digitalni pismenosti, branju v dobi digitalnih medijev in praksah mladih na družbenih omrežjih.

30. marec 2023 | Raziskave, Dogodek, Projekti

[Založba FDV] Gregor Moder: Antigona

Avtor z izvirnim branjem tako Sofoklove igre kot tudi Heglove produktivne predelave Antigoninega mita pokaže, da je včasih edina pot skozi globoka družbena protislovja v tem, da razparamo okvir, znotraj katerega so se tista protislovja sploh pokazala kot protislovja.

24. marec 2023 | Nova knjiga, Založba FDV

[Založba FDV] Igor Lukšič in Marinko Banjac: Vloga politološke misli Adolfa Bibiča pri razvoju politologije v Sloveniji

V zborniku so zbrani povzetki znanstvene konference, organizirane v spomin na 90. letnico rojstva profesorja dr. Adolfa Bibiča, utemeljitelja politologije na Slovenskem in v Jugoslaviji.

22. marec 2023 | Nova knjiga, Založba FDV