Kariera

  • V času študija je pravi čas za začetek

    Kako uspešna bo vaša kariera, je odvisno od vaših ambicij in pričakovanj, ki jih imate v življenju - gradnja posameznikove kariere se prične že v času študija.

  • Tečaji učenja tujih jezikov

    Dragi bodoči študentje, v kolikor bi želeli še pred začetkom študijskega leta osvojiti, dopolniti in izpopolniti svoje znanje iz tujih jezikov, smo za vas pripravili nekaj intenzivnih začetnih in nadaljevalnih tečajev tujih jezikov.

Kariera so posameznikove načrtovane in začrtane in hkrati nepredvidene poti v življenju, na katerih pridobiva formalna ter neformalna znanja in izkušnje iz življenja. Kariero je potrebno ustvariti, zato je prav, da jo načrtujemo in usmerjamo. Na začetkih poti tega dejavnega procesa smo vam v okviru našega kariernega stičišča na voljo pri svetovanju in začrtovanju vaše karierne poti, pri nabiranju znanj, odkrivanju vaših veščin in kompetenc ter zbiranju referenc, da boste čim lažje vstopili na trg dela in zgradili prožno in varno kariero. Ključna je namreč usposobljenost študentov, bodočih diplomantov, da se čimprej soočijo z dolgoročnim načrtovanjem razvoja varne kariere, ki temelji na:  fleksibilnem učenju za potrebe delovnih mest, pridobivanju veščin za prehajanje med izobraževanjem, usposabljanjem in zaposljivostjo.

Kontakt in informacije

Nives Turk
Vodja področja

E-pošta: nives.turk@fdv.uni-lj.si
Telefon: 01 5805 339

URADNE URE 

Za svetovanja in več informacij vam je na voljo karierna svetovalka mag. Tina Kozic Kolšek:

na e-naslovu tina.kozic@uni-lj.si vsak delovnik od 7. do 15. ure 

- osebno vsak ponedeljek med 9.00 in 15.00 uro in sredo med 8.00 in 11.30 uro v prostorih Službe za študentske zadeve, Fakultete za družbene vede.

Zaradi nemotenega poteka dela svoj obisk predhodno najavite na e-mail tina.kozic@uni-lj.si, oz. na mobilno številko: 030 641 643.

Karierni center UL za študente FDV

Pri načrtovanju kariere vam je na voljo karierni center. Tu dobite informacije in nasvete za pripravo pisne in osebne predstavitve potencialnemu delodajalcu, o inovativnih načinih iskanja zaposlitve in samopredstavitve, o zaposlitvenih možnostih, lahko se udeležujete različnih delavnic, obiskov in predstavitev delodajalcev, posvetov, okroglih miz, predavanj, itd., kar vse prispeva k dvigu vaše zaposljivosti in lažjem prehodu na trg dela.

Vse o dogodkih, novicah in prostih delovnih mestih najdete na spletni strani, kjer se lahko prijavite tudi na prejemanje E-NOVIC.

Oglejte si video: "Študentje, s pravočasnim načrtovanjem karierne poti je vse mogoče!"

Praktično usposabljanje in strokovna praksa

Z bolonjsko reformo postaja praktično usposabljanje sestavni del študijskega procesa, s ciljem povečati ustvarjanje, pridobivanje, prenos in uporabnost znanja ter okrepiti neposredne povezave med univerzo in podjetji ter drugimi organizacijami. Praktično usposabljanje omogoča študentom, da oblikujejo svoje stališče, katera znanja so pri študiju temeljna, dobijo vpogled v realne delovne razmere in pogoje ter delovne naloge, ki jih bodo opravljali na tematskem področju, v katerega se usmerjajo.

Priročniki in publikacije

Zavod za Zaposlovanje RS objavlja e-priročnike za iskalce zaposlitve, kjer lahko najdete koristne informacije, ki vam bodo pomagali na poti do vaše nove zaposlitve. Preberite zbirko koristnih nasvetov, ki lahko pomagajo izboljšati vaše iskanje zaposlitve: e priročnik

Tutorstvo

Tutorstvo pomeni sistematično vodenje študentov skozi študij, pri čemer se ne osredotočamo strogo na njihov akademski razvoj ali na težave pri študiju, temveč tudi na njihov osebnostni razvoj. Na UL FDV se izvaja študentsko in učiteljsko tutorstvo. Študentsko tutorstvo obsega uvajalno tutorstvo za bruce, splošno tutorstvo po dodiplomskih in magistrskih programih, tutorstvo za tuje študente in tutorstvo za študente s posebnimi potrebami.