Skoči do osrednje vsebine

Kariera

  • V času študija je pravi čas za začetek

    Kako uspešna bo vaša kariera, je odvisno od vaših ambicij in pričakovanj, ki jih imate v življenju - gradnja posameznikove kariere se prične že v času študija.

V okviru našega kariernega stičišča smo vam, študentkam in študentom FDV, na voljo pri svetovanju in začrtovanju karierne poti, nabiranju znanj, odkrivanju veščin in kompetenc ter zbiranju referenc, da boste čim lažje vstopili na trg dela in zgradili uspešno kariero.

Kontakt in informacije

Petra Bizjak
Vodja področja

E-pošta: petra.bizjak@fdv.uni-lj.si
Telefon: 01 5805 339

URADNE URE:

Za karierno svetovanje in več informacij vam je na voljo karierna svetovalka mag. Tina Kozic Kolšek:

na e-naslovu tina.kozic@uni-lj.si vsak delovnik od 7. do 15. ure 

vsak ponedeljek in sredo med 9.00 in 15.00 uro v prostorih Službe za študentske zadeve, FDV.

Zaradi nemotenega poteka dela svoj obisk predhodno najavite na e-mail tina.kozic@uni-lj.si, oz. na mobilno številko: 030 641 643.

Karierni center UL za študente FDV

Karierni centri UL za dvig zaposljivosti in lažji prehod na trg dela študentkam in študentom ponujajo:

- BREZPLAČNE DELAVNICE

- PROSTA DELOVNA MESTA (in prosta delovna mesta za raziskovalce)

- NOVICE o razpisih, natečajih, dogodkih, poletnih šolah ipd. (Prijavi se na prejemanje e-novic).

[VIDEO] "Študentje, s pravočasnim načrtovanjem karierne poti je vse mogoče!"

Praktično usposabljanje in strokovna praksa

Z bolonjsko reformo postaja praktično usposabljanje sestavni del študijskega procesa, s ciljem povečati ustvarjanje, pridobivanje, prenos in uporabnost znanja ter okrepiti neposredne povezave med univerzo in podjetji ter drugimi organizacijami. Praktično usposabljanje omogoča študentom, da oblikujejo svoje stališče, katera znanja so pri študiju temeljna, dobijo vpogled v realne delovne razmere in pogoje ter delovne naloge, ki jih bodo opravljali na tematskem področju, v katerega se usmerjajo.

Priročniki in publikacije

Preberite zbirko koristnih nasvetov e-priročnikov za iskalce zaposlitve Zavoda za Zaposlovanje RS, ki lahko pomagajo izboljšati vaše iskanje zaposlitve:

e priročnik

Z računalniški programom KAM IN KAKO pa si lahko pomagate pri iskanju pravega poklica.

Tutorstvo

Tutorstvo je sistematično nudenje pomoči študentom pri študiju in pri njihovem akademskem razvoju. Na UL FDV se izvaja študentsko in učiteljsko tutorstvo, in sicer: tutorstvo za študente vseh letnikov, uvajalno tutorstvo – za študente 1. letnika, tutorstvo za tuje študente, tutorstvo za študente s posebnimi potrebami, tutorstvo za tuje jezike, tutorstvo za informacijske vire in tutorstvo za študente športnike.

Strokovne prakse in strokovna usposabljanja v tujini

Na tem mestu želimo študentkam in študentom, ki bi želeli dopolniti obstoječa in pridobiti dodatna znanja in izkušnje na drugih univerzah, predstaviti možnosti študija v tujini.