• Ustanovitev EARL

    EARL je rezultat skupnih prizadevanj Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Dekana obeh fakultet sta s podpisom sporazuma o ustanovitvi EARL-a izkazala projektu polno podporo.

  • Cilj EARL

    Osrednji cilj EARL-a je spodbujati razumevanje med narodni Vzhodne Azije in prenašati znanje o tej regiji zainteresirani javnosti, študentom in fakultetam.

  • Sedež EARL

    Sedež EARL-a je Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) na Fakulteti za družbene vede. Več informacij o knjižnici je na voljo na spletni strani ODKJG.

O EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je osrednji repozitorij za tiskane in digitalne vire iz Vzhodne Azije. Temeljna naloga EARL-a je vzpostaviti čim širšo mrežo institucij iz Vzhodne Azije, ki bi kontinuirano prispevale znanstveno in strokovno literaturo ter drugo študijsko gradivo (elektronske baze podatkov, digitalizirano gradivo), in s tem spodbujati razumevanje med narodi teh regij, strokovno javnostjo, študenti in fakultetami.

EARL zagotavlja široko dostopnost virov in storitev ter promocijo partnerjev in drugih institucij, povezanih z Vzhodno Azijo. V okviru EARL-a potekajo javni dogodki (predavanja, predstavitve, okrogle mize), ki se osredotočajo na teme, pomembne tako za partnerje kakor za slovensko in mednarodno javnost. Trenutno EARL združuje štiri oddelke: Korejski oddelekJaponski oddelekTajvansko raziskovalno središče za SinologijoKitajski oddelek Reading Beijing.

Predavanje dr. Maje Veselič v ciklusu javnih predavanj v EARL: Transformacije tajvanskega in japonskega budizma in budističnih organizacij na primeru pomoči ob naravnih nesrečah

11. decembra ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Maje Veselič z naslovom »Transformacije tajvanskega in japonskega budizma in budističnih organizacij na primeru pomoči ob naravnih nesrečah«.

4. december 2019 | EARL

Dan EARL: Simpozij „Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji”

Vljudno vabljeni na prireditev, ki bo počastila nastanek in razvoj Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) ter njemu posvečen simpozij „Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji”, ki bo potekal v Prešernovi dvorani SAZU, 19. decembra 2019 med 9.00 in 20.30 uro. ​

4. december 2019 | EARL

S predavanja – Kitajska med Hong Kongom in ZDA

V ponedeljek, 25. novembra 2019, je v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL) potekalo predavanje dolgoletnega novinarja in trenutnega dopisnika RTV SLO iz Pekinga, dr. Uroša Lipuščka.

4. december 2019 | EARL

EARL delegacija na slovensko-japonskem forumu: 'Družba 5.0 v Sloveniji - naslednji korak'

4. novembra se je delegacija Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo udeležila foruma z naslovom 'Society 5.0 in Slovenia - Next Step' v Kristalni palači, ki sta ga gostila Japonsko veleposlaništvo in Slovensko-japonski poslovni svet.

4. december 2019 | EARL

Kontakt

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo
East Asia Resource Library - EARL
Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana
Slovenija

Kontakt: earl@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

 
Avtorji videa: Klemen Babuder, Peter Bohanec, Martin Glažar.