• Ustanovitev EARL

    EARL je rezultat skupnih prizadevanj Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Dekana obeh fakultet sta s podpisom sporazuma o ustanovitvi EARL-a izkazala projektu polno podporo.

  • Cilj EARL

    Osrednji cilj EARL-a je spodbujati razumevanje med narodni Vzhodne Azije in prenašati znanje o tej regiji zainteresirani javnosti, študentom in fakultetam.

  • Sedež EARL

    Sedež EARL-a je Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) na Fakulteti za družbene vede. Več informacij o knjižnici je na voljo na spletni strani ODKJG.

O EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je osrednji repozitorij za tiskane in digitalne vire iz Vzhodne Azije. Temeljna naloga EARL-a je vzpostaviti čim širšo mrežo institucij iz Vzhodne Azije, ki bi kontinuirano prispevale znanstveno in strokovno literaturo ter drugo študijsko gradivo (elektronske baze podatkov, digitalizirano gradivo), in s tem spodbujati razumevanje med narodi teh regij, strokovno javnostjo, študenti in fakultetami.

EARL zagotavlja široko dostopnost virov in storitev ter promocijo partnerjev in drugih institucij, povezanih z Vzhodno Azijo. V okviru EARL-a potekajo javni dogodki (predavanja, predstavitve, okrogle mize), ki se osredotočajo na teme, pomembne tako za partnerje kakor za slovensko in mednarodno javnost. Trenutno EARL združuje štiri oddelke: Korejski oddelekJaponski oddelekTajvansko raziskovalno središče za SinologijoKitajski oddelek Reading Beijing.

Predavanje dr. Kanga deležno veliko pozornosti v EARL-u

15. januarja 2020 je doc. dr. Kang Byoung Yoong izvedel predavanje na temo "Seven Keywords in Korean Culture".

17. januar 2020 | EARL

Razprava o vlogi umetne inteligence v svetu: "Umetna inteligenca 101 - nazaj k osnovam"

Razprava po potekala v petek, 24. januarja 2020 ob 16. uri, v sproščenem vzdušju v prostorih Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (v bližini učilnice FDV-08). Z nami bo dr. Aljaž Košmerlj, strokovnjak na področju umetne inteligence z Inštituta Jožefa Štefana, v pogovoru z Igorjem Zidaričem, podiplomskim študentom družboslovne informatike.

14. januar 2020 | EARL

Predavanje dr. Kang Byoung Yoonga v ciklusu javnih predavanj v EARL: Seven Keywords in Korean Culture

15. januarja ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Kang Byoung Yoonga z naslovom »Seven Keywords in Korean Culture«.

13. januar 2020 | EARL

Predavanje dr. Chikako Shigemori Bučar: A Slovenian woman in Korea - Alma Karlin's observations

10. januarja ob 14:30 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Chikako Shigemori Bučar z naslovom A Slovenian woman in Korea: Alma Karlin's observations.

6. januar 2020 | EARL

Kontakt

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo
East Asia Resource Library - EARL
Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana
Slovenija

Kontakt: earl@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

 
Avtorji videa: Klemen Babuder, Peter Bohanec, Martin Glažar.