• Ustanovitev EARL

    EARL je rezultat skupnih prizadevanj Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Dekana obeh fakultet sta s podpisom sporazuma o ustanovitvi EARL-a izkazala projektu polno podporo.

  • Cilj EARL

    Osrednji cilj EARL-a je spodbujati razumevanje med narodni Vzhodne Azije in prenašati znanje o tej regiji zainteresirani javnosti, študentom in fakultetam.

  • Sedež EARL

    Sedež EARL-a je Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) na Fakulteti za družbene vede. Več informacij o knjižnici je na voljo na spletni strani ODKJG.

O EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je osrednji repozitorij za tiskane in digitalne vire iz Vzhodne Azije. Temeljna naloga EARL-a je vzpostaviti čim širšo mrežo institucij iz Vzhodne Azije, ki bi kontinuirano prispevale znanstveno in strokovno literaturo ter drugo študijsko gradivo (elektronske baze podatkov, digitalizirano gradivo), in s tem spodbujati razumevanje med narodi teh regij, strokovno javnostjo, študenti in fakultetami.

EARL zagotavlja široko dostopnost virov in storitev ter promocijo partnerjev in drugih institucij, povezanih z Vzhodno Azijo. V okviru EARL-a potekajo javni dogodki (predavanja, predstavitve, okrogle mize), ki se osredotočajo na teme, pomembne tako za partnerje kakor za slovensko in mednarodno javnost. Trenutno EARL združuje štiri oddelke: Korejski oddelekJaponski oddelekTajvansko raziskovalno središče za SinologijoKitajski oddelek Reading Beijing.

Prof. Shi Zhiyu s Tajvanske nacionalne univerze obiskal Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (RSVA ali East Asia Resource Library - EARL) je 25. septembra 2018 gostilo prof. dr. Shi Zhiyuja, s prestižne National Taiwan University s sedežem v mestu Taipei.

18. oktober 2018 | EARL

Vabilo na tečaje kitajščine na Fakulteti za družbene vede

Začetni tečaji kitajskega jezika in kulture bodo potekali na Fakulteti za družbene vede od 23. oktobra dalje, ob torkih in četrtkih od 17:00 do 18:30 ure.

2. oktober 2018 | EARL

Profesor Šabič sodeloval na konferenci v organizaciji Inštituta za vzhodnoazijske študije kalifornijske univerze v Berkeleyu

V okviru konferenčne teme je prof. Šabič sodeloval z govorom o notranjepolitičnem razvoju Slovenije ter njenim uveljavljanjem v mednarodni skupnosti po koncu blokovske razdelitve sveta in razpadu Jugoslavije.

1. oktober 2018 | EARL

Predstavitev iniciative Svilnate poti in možnosti za sodelovanje

Vabljeni na predstavitev iniciative Svilnate poti in možnosti za sodelovanje v okviru le te, 3. 10. 2018, med 15. in 17. uro, na Univerzi v Ljubljani.

26. september 2018 |

Kontakt

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo
East Asia Resource Library - EARL
Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana
Slovenija

Kontakt: earl@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

 
Avtorji videa: Klemen Babuder, Peter Bohanec, Martin Glažar.