• Ustanovitev EARL

    EARL je rezultat skupnih prizadevanj Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Dekana obeh fakultet sta s podpisom sporazuma o ustanovitvi EARL-a izkazala projektu polno podporo.

  • Cilj EARL

    Osrednji cilj EARL-a je spodbujati razumevanje med narodni Vzhodne Azije in prenašati znanje o tej regiji zainteresirani javnosti, študentom in fakultetam.

  • Sedež EARL

    Sedež EARL-a je Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) na Fakulteti za družbene vede. Več informacij o knjižnici je na voljo na spletni strani ODKJG.

O EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je osrednji repozitorij za tiskane in digitalne vire iz Vzhodne Azije. Temeljna naloga EARL-a je vzpostaviti čim širšo mrežo institucij iz Vzhodne Azije, ki bi kontinuirano prispevale znanstveno in strokovno literaturo ter drugo študijsko gradivo (elektronske baze podatkov, digitalizirano gradivo), in s tem spodbujati razumevanje med narodi teh regij, strokovno javnostjo, študenti in fakultetami.

EARL zagotavlja široko dostopnost virov in storitev ter promocijo partnerjev in drugih institucij, povezanih z Vzhodno Azijo. V okviru EARL-a potekajo javni dogodki (predavanja, predstavitve, okrogle mize), ki se osredotočajo na teme, pomembne tako za partnerje kakor za slovensko in mednarodno javnost. Trenutno EARL združuje štiri oddelke: Korejski oddelekJaponski oddelekTajvansko raziskovalno središče za SinologijoKitajski oddelek Reading Beijing.

Japonsko gospodarsko in poslovno okolje

Javna predavanja o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem 27. in 29. marca.

19. marec 2019 | EARL

Dr. Chikako Shigemori Bučar na srečanju Network Meeting for Japanese Studies in Central-Eastern Europe

Chikako Shigemori Bučar, vodja katedre za japonologijo, se je udeležila srečanja “Network Meeting for Japanese Studies in Central-Eastern Europe” , ki ga je priredila Japonska fondacija v Budimpešti od 2. do 3. februarja 2019.

13. marec 2019 | EARL

Nina Pejič na konferenci DLD Münich: rastoča Azija in vloga Evrope v spreminjajočem se svetu

DLD München je The Economist imenoval za eno od dveh najpomembnejših konferenc o inovacijah v Evropi. Tik pred ekonomskim vrhov v Davosu je konferenca privabila 150 govorcev ter 800 udeležencev.

26. februar 2019 | EARL

Profesorica Jana S. Rošker in lektorica dr. Téa Sernelj gostujoči raziskovalki na Taipei National Central Library

V tem obdobju sta izvajali raziskovalno delo v okviru mednarodnega raziskovalnega projekta, ki ga financira fundacija Chian Ch'ing-kuo. Osrednji cilj projekta je sistematična predstavitev dela in dosežkov modernih in sodobnih tajvanskih filozofov evropski (zlasti srednje- in vzhodnoevropski) akademski publiki.

19. februar 2019 | EARL

Kontakt

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo
East Asia Resource Library - EARL
Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana
Slovenija

Kontakt: earl@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

 
Avtorji videa: Klemen Babuder, Peter Bohanec, Martin Glažar.