• Ustanovitev EARL

    EARL je rezultat skupnih prizadevanj Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Dekana obeh fakultet sta s podpisom sporazuma o ustanovitvi EARL-a izkazala projektu polno podporo.

  • Cilj EARL

    Osrednji cilj EARL-a je spodbujati razumevanje med narodni Vzhodne Azije in prenašati znanje o tej regiji zainteresirani javnosti, študentom in fakultetam.

  • Sedež EARL

    Sedež EARL-a je Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) na Fakulteti za družbene vede. Več informacij o knjižnici je na voljo na spletni strani ODKJG.

O EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je osrednji repozitorij za tiskane in digitalne vire iz Vzhodne Azije. Temeljna naloga EARL-a je vzpostaviti čim širšo mrežo institucij iz Vzhodne Azije, ki bi kontinuirano prispevale znanstveno in strokovno literaturo ter drugo študijsko gradivo (elektronske baze podatkov, digitalizirano gradivo), in s tem spodbujati razumevanje med narodi teh regij, strokovno javnostjo, študenti in fakultetami.

EARL zagotavlja široko dostopnost virov in storitev ter promocijo partnerjev in drugih institucij, povezanih z Vzhodno Azijo. V okviru EARL-a potekajo javni dogodki (predavanja, predstavitve, okrogle mize), ki se osredotočajo na teme, pomembne tako za partnerje kakor za slovensko in mednarodno javnost. Trenutno EARL združuje štiri oddelke: Korejski oddelekJaponski oddelekTajvansko raziskovalno središče za SinologijoKitajski oddelek Reading Beijing.

Mlada raziskovalka Nina Pejič predavala na konferenci Forum on the Belt and Road v mestu Hangzhou, Kitajska

Nina Pejič, mlada raziskovalka na Centru za mednarodne odnose in raziskovalka znotraj Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo je predavala na temo spodbujanja sodelovanja znotraj ‘Platforme 16+1’ in v okviru predavanja je predstavila sedem glavnih izzivov obstoječega sodelovanja v okviru platforme.

3. januar 2019 | Obvestila, EARL

Izzivi sodobne kitajske globalizacije: Debata z gosti in predstavitev knjige o kitajskem jeziku in kulturi

Vabljeni na predstavitev knjige in razpravo "Izzivi sodobne kitajske globalizacije" v RSVA v torek, 11. decembra ob 10. uri, na kateri bodo sodelovali Tina Čok, dr. Helena Motoh, Nina Pejič ter Zdenko Udovič.

4. december 2018 | EARL

Maša Kolenbrand, vodja upravljalne enote RSVA ter vodja mednarodne pisarne FDV na izobraževalnem ter kulturnem obisku na Kitajskem

V oktobru 2018 je vodja mednarodne pisarne FDV ter vodja upravljalne enote RSVA ga. Maša Kolenbrand na povabilo ter s podporo Konfucijevega inštituta Ljubljana kot članica delegacije za izobraževanje izvedla dvotedenski izobraževalni in kulturni obisk na Kitajskem.

30. november 2018 | EARL

Tekmovanje v korejskem jeziku

V ponedeljek 19. novembra je v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL) potekalo tekmovanje v korejskem jeziku. Organiziral ga je korejski center Oddelka za azijske študije Filozofske Fakultete Univerze v Ljubljani.

28. november 2018 | earl

Kontakt

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo
East Asia Resource Library - EARL
Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana
Slovenija

Kontakt: earl@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

 
Avtorji videa: Klemen Babuder, Peter Bohanec, Martin Glažar.