Skoči do osrednje vsebine
  • Ustanovitev EARL

    EARL je rezultat skupnih prizadevanj Filozofske fakultete in Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani. Dekana obeh fakultet sta s podpisom sporazuma o ustanovitvi EARL-a izkazala projektu polno podporo.

  • Cilj EARL

    Osrednji cilj EARL-a je spodbujati razumevanje med narodi Vzhodne Azije in prenašati znanje o tej regiji zainteresirani javnosti, študentom in fakultetam.

  • Sedež EARL

    Sedež EARL-a je Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja (ODKJG) na Fakulteti za družbene vede. Več informacij o knjižnici je na voljo na spletni strani ODKJG.

O EARL

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) je osrednji repozitorij za tiskane in digitalne vire iz Vzhodne Azije. Temeljna naloga EARL-a je vzpostaviti čim širšo mrežo institucij iz Vzhodne Azije, ki bi kontinuirano prispevale znanstveno in strokovno literaturo ter drugo študijsko gradivo (elektronske baze podatkov, digitalizirano gradivo), in s tem spodbujati razumevanje med narodi teh regij, strokovno javnostjo, študenti in fakultetami.

EARL zagotavlja široko dostopnost virov in storitev ter promocijo partnerjev in drugih institucij, povezanih z Vzhodno Azijo. V okviru EARL-a potekajo javni dogodki (predavanja, predstavitve, okrogle mize), ki se osredotočajo na teme, pomembne tako za partnerje kakor za slovensko in mednarodno javnost. Trenutno EARL združuje štiri oddelke: Korejski oddelekJaponski oddelekTajvansko raziskovalno središče za SinologijoKitajski oddelek Reading Beijing.

Predstavitev zbornika ‘Nastajajoči civilnodružbeni urbanizmi v Aziji: Hongkong, Seul, Singapur in Tajpej onkraj razvojne urbanizacije’ in okrogla miza o povezovanju azijskih in urbanih študij

Vabljeni na predstavitev zbornika ‘Nastajajoči civilnodružbeni urbanizmi v Aziji: Hongkong, Seul, Singapur in Tajpej onkraj razvojne urbanizacije’ in okroglo mizo na temo povezovanja azijskih in urbanih študij. Predstavitev bo v sredo, 15. 5. 2024, ob 16:00 v predavalnici 8 na FDV UL.

6. maj 2024 | EARL

Predstavitev knjige Od popolne neznanke do prisrčne prijateljice

Vljudno vabljeni na predavanje dr. Aleša Gabriča, z Inštituta za novejšo zgodovino, o njegovi knjigi Od popolne neznanke do prisrčne prijateljice: slovensko spoznavanje Japonske, njenih prebivalcev in običajev. Predavanje bo v torek, 16. aprila 2024, ob 14.40. uri v predavalnici 415, FF UL.

15. april 2024 | EARL

Predavanje: »Podoba in vpliv Kitajske v letu 2024: ohranjanje dvoumja«

Vabljeni na predavanje prof. Oliviera Arifona, strokovnjaka za komunikacijo in diplomacijo s Katoliške univerze v Lillu, o podobi in vplivu Kitajske v letu 2024. Predavanje bo v angleškem jeziku, v četrtek, 14. marca 2024, ob 16.20 uri v predavalnici 34, FF UL.

6. marec 2024 | EARL

Predavanje o japonski nacionalni varnosti

V torek, 20. feb. 2024 ob 14:40 bo v predavalnici 415 na Filozofski fakulteti predstavljen prenovljen koncept japonske nacionalne varnosti: kako in zakaj japonske oblasti opravičujejo potrebo po povečanju vojaškega proračuna in s kakšnimi izzivi se soočajo pri krepitvi nacionalne varnosti.

2. februar 2024 | EARL

Kontakt

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo
East Asia Resource Library - EARL
Osrednja družboslovna knjižnica Jožeta Goričarja
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana
Slovenija

Kontakt: earl@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

 
Avtorji videa: Klemen Babuder, Peter Bohanec, Martin Glažar.