Skoči do osrednje vsebine

Korejski oddelek

Opis

Korejski kotiček postaja s svojo bogato zbirko korejske literature ter dostopom do korejskih zbirk podatkov najbolj uveljavljen referenčni vir informacij za preučevanje korejske kulture, družbe, zgodovine, gospodarstva in politike v akademske, raziskovalne in poslovne namene.

V Korejskem oddelku so na voljo štirje tablični računalniki Samsung Galaxy S2 in štirje pari slušalk Audiotechnica M40x. Prostori Korejskega oddelka so opremljeni z dvema udobnima počivalnikoma in pripadajočima mizicama za prenosni ali tablični računalnik. Vsa oprema je donacija Veleposlaništva Republike Koreje

Zbirka

Katalog knjig v Korejskem oddelku EARL.

Jangseogak Collections Digital Image Service  

Jangseogak arhiv ima zgodovinske rokopise, vladne dokumente, literaturo izobražencev iz časa dinastije Chosŏn (1392-1910). Zbirke Jangseogak vsebujejo digitalne slike in digitalizirana besedila.

Digitalizirano gradivo Korejske nacionalne knjižnice

Korejska nacionalna knjižnica omogoča dostop do nekaterega digitaliziranega gradiva, ki ga hrani, vključno s starimi in redkimi dokumenti, kot so dragoceno gradivo in posamezni izvodi ter gradiva, za katerega je minilo pet let od datuma njegove objave.

Dostop do Digitaliziranega gradiva omogoča Korejska nacionalna knjižnica.

Zbirka Korea Citation Index

Zbirka Korea Citation Index vsebuje skoraj 2 milijona člankov iz skoraj 6.000 revij, dostopnost je odvisna od politike posamezne revije.

RISS International oziroma RISS - Research Information Sharing Service

Platformo upravlja KERIS, javna institucija, ki jo je ustanovilo korejsko Ministrstvo za izobraževanje. Vsebuje preko 6 milijonov člankov.

Otvoritev

dsc02190 dsc02240 dsc02251 dsc02191 dsc02193 dsc02203 dsc02217 dsc02209