Korejski oddelek

Opis

Korejski oddelek je bil vzpostavljen kot prvi oddelek v EARL. Ponuja obsežno zbirko gradiv za korejske študije, vključno z dvema podatkovnima zbirkama KRPIA in DRPIA.

V Korejskem oddelku so na voljo štirje tablični računalniki Samsung Galaxy S2 in štirje pari slušalk Audiotechnica M40x. Prostori Korejskega oddelka so opremljeni z dvema udobnima počivalnikoma in pripadajočima mizicama za prenosni ali tablični računalnik. Vsa oprema je donacija Veleposlaništva Republike Koreje.

Zbirka

Katalog knjig v Korejskem oddelku EARL.

Dostop do korejskih spletnih zbirk DBPIA in KRPIA omogočajo Korea Foundation, FF Oddelek za azijske študije in FDV East Asia Resource Library.

DBPIA je obsežna zbirka več kot 2000 znanstvenih revij s področja humanistike, družboslovja, ekonomije, menedžmenta, prava, teologije, medicine, uprave, pedagogike, književnosti, umetnosti in naravoslovja. Nekaj virov je na voljo tudi v angleškem jeziku.
Povezava za dostop

KRPIA je obsežna zbirka e-knjig, ki so večinoma v korejskem jeziku. Zbirka med drugim vsebuje enciklopedije, slovarje, zgodovinske in arhivske vire, biografske in druge vire povezane s korejsko zgodovino, književnostjo in medicino. Večina virov je v korejskem jeziku.
Povezava za dostop

Jangseogak Collections Digital Image Service

Jangseogak arhiv ima zgodovinske rokopise, vladne dokumente, literaturo izobražencev iz časa dinastije Chosŏn (1392-1910). Zbirke Jangseogak vsebujejo digitalne slike in digitalizirana besedila.

Digitalizirano gradivo Korejske nacionalne knjižnice

NKK omogoča dostop do nekaterega digitaliziranega gradiva, ki ga hrani, vključno s starimi in redkimi dokumenti, kot so dragoceno gradivo in posamezni izvodi ter gradiva, za katerega je minilo pet let od datuma njegove objave.

Otvoritev

dsc02190 dsc02240 dsc02251 dsc02191 dsc02193 dsc02203 dsc02217 dsc02209