Center za mednarodne odnose

 • Raziskovalna področja:

  mednarodni odnosi, mednarodna ekonomija in poslovanje, politike mednarodnega prava, diplomacija in človekove pravice, mednarodne organizacije in evropska integracija.

 • Raziskovalni projekti:

  Pripravljamo raziskave na nacionalni in mednarodni ravni. Izsledki naših projektov so podlaga za oblikovanje strategij in politik različnih institucij, predstavljajo pa tudi pomemben del poučevanja.

 • Konference in delavnice:

  Organiziramo konference, delavnice in seminarje z vrhunskimi predavatelji iz akademske in poslovne sfere. Prav tako so naši raziskovalci redno gostujoči predavatelji na številnih dogodkih v Sloveniji in tujini.

 • Zbirke in revije:

  Center izdaja zbirki Analize CMO in Acta Diplomatica, v sodelovanju z založbo Palgrave pa tudi revijo Journal of International Relations and Development (uradna revija CEEISA).

Andreja Jaklič o video študijskih primerih na spletni konferenci AIB 2020

AIB_VCL4IB_c

Prof. dr. Andreja Jaklič s CMO se je 8. julija 2020 udeležila konference Akademije za mednarodno poslovanje, ki je tokrat zaradi pandemije Covid-19 potekala prek spleta. Kot panelistka je dr. Jaklič sodelovala v razpravi o poučevanju s filmi, dokumentarnimi in video študijskimi primeri.

24. julij 2020 | Obvestila

Faris Kočan v oddaji 24ur zvečer o nemirih v Beogradu

Faris_24ur_3

Asist. Faris Kočan, član Centra za mednarodne odnose, je 8. julija 2020 v oddaji 24ur zvečer komentiral trenutno nemirno dogajanje v Beogradu ter prihodnost slovenske zunanje politike.

13. julij 2020 | Obvestila

Faris Kočan o hrvaških parlamentarnih volitvah v oddaji Studio ob 17.00 na Radiu Prvi

Studio ob 17ih_HR volitve

V ponedeljek, 6. 7. 2020, je asist. Faris Kočan, član Centra za mednarodne odnose, sodeloval v radijski oddaji Studio ob 17.00. V oddaji Radia Prvi je z dolgoletnim dopisnikom RTV Slovenija iz Zagreba Dragom Balažičem, s hrvaško novinarko Jeleno Mikovčić in z dopisnico Radia Slovenija Tanjo Borčič Bernard razpravljal o izidu letošnjih parlamentarnih volitev na Hrvaškem.

8. julij 2020 | Obvestila

Snemanje drugega videa študijskega primera za zbirko MNC Whispering v podjetju Income Leone

Leone 1

2. julija 2020 je v podjetju Incom Leone v Ajdovščini potekalo snemanje video študijskega primera za zbirko MNC Whispering, ki nastaja v okviru Erasmus+ projekta VCL4IB. Red. prof. dr. Andreja Jaklič s CMO se je z ustanoviteljem in lastnikom podjetja Andrejem Slokarjem, direktorjem Boštjanom Jerončičem in s Tamaro Juričič iz oddelka marketinga in razvoja znamke pogovarjala o skrivnostih izbora trgov in njihovega izkoristka za inoviranje v podjetju.

3. julij 2020 | Obvestila

O centru:

Center za mednarodne odnose (CMO) se ukvarja z interdisciplinarnimi raziskavami na področju mednarodnih odnosov, mednarodne ekonomije in poslovanja, politik mednarodnega prava, diplomacije in človekovih pravic, mednarodnih organizacij in evropske integracije. Člani centra so vrhunski raziskovalci, ki sodelujejo s številnimi mednarodnimi znanstvenimi mrežami, kot so TEPSA, EADI, WISC, EIBA, RESER, CEEISA, EISA, ISA, ECSA, IPSA, ECPR, ILA in SGIR. Vključujejo se tako v nacionalne, kot tudi evropske in mednarodne projekte, rezultate raziskav pa objavljajo v širšem mednarodnem prostoru. Center izdaja tudi zbirki Analize CMO in Acta Diplomatica, v sodelovanju z založbo Palgrave pa revijo Journal of International Relations and Development (uradna revija CEEISA).

Kontaktni podatki:

Telefon: +386 (0)1 580 5250
E-pošta: is.jl-inu.vdf@ciranilM.anoloP

Vrhunski raziskovalci Centra za mednarodne odnose svoje izsledke raziskav redno objavljajo v uveljavljenih znanstvenih revijah in monografijah tako v Sloveniji kot v tujini. Več njihovih del je nagrajenih. 
Center za mednarodne odnose je vpet v številne mednarodne mreže , kot so EISA, TEPSA, ECPR, EIBA, EADI, RESER, CEEISA, ISA, WISC in ILA. Člani centra tako intenzivno sodelujejo z akademiki in raziskovalci z vsega sveta ter se vključujejo v različne mednarodne raziskovalne projekte.

CRP Prestrukturiranje podjetij: sistem zgodnjega opozarjanja in primeren odziv države MGRT del

Nosilec projekta: izr.prof.dr. Anže Burger | Trajanje projekta: 1. november 2019 - 31. oktober 2020

Prestrukturiranje podjetij: sistem zgodnjega opozarjanja in primeren odziv države

Nosilec projekta: izr.prof.dr. Anže Burger | Trajanje projekta: 1. november 2019 - 31. oktober 2020

Spremljanje in presoja učinkov strateških razvojno-inovacijskih partnerstev

Nosilec projekta: prof.dr. Maja Bučar | Trajanje projekta: 1. november 2019 - 31. oktober 2022

Mlada raziskovalka Ajda Hedžet

Nosilec projekta: Ajda Hedžet | Trajanje projekta: 1. oktober 2019 - 30. september 2023

EU/E+/SP-HE: VCL4IB – knjižnica video študijskih primerov za poučevanje mednarodnega poslovanja (odprt dostop)

Nosilec projekta: prof.dr. Andreja Jaklič | Trajanje projekta: 1. september 2018 - 31. avgust 2021

EU/E+/Jean Monnet-Network: VIADUCT - Enhancing VIsibility of the Academic DialogUe on EU-Turkey

Nosilec projekta: prof.dr. Maja Bučar | Trajanje projekta: 1. september 2017 - 31. avgust 2020