Skoči do osrednje vsebine

Japonski oddelek

Opis

S knjižnico, digitalnimi zbirkami in drugimi znanstvenimi viri je Japonski oddelek podporni temelj študija japonske kulture, družbe, zgodovine, ekonomije in politike. Na oddelku se vrstijo različni dogodki, predavanja, predstavitve, gostujejo pa tudi ugledni gostje z Japonske. Vizija, ki jo uresničujemo v okviru EARL-a, je, stkati trajne vezi in trdno raziskovalno mrežo med japonskimi in slovenskimi znanstveniki in raziskovalci.

Japonski digitalni viri in literatura so na voljo študentom in raziskovalcem japonologije ter širši javnosti, ki jo zanimajo teme, povezane z Japonsko.

Zbirka

Japonski oddelek Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) hrani bogato zbirko japonske literature in študijskih gradiv. 

Uporabnikom je v sklopu zbirke Japonskega kotička na voljo 70 enot knjig osebne knjižnice profesorja Eshuna Hamaguchija.

Podatkovna zbirka:

Zbirka JapanKnowledgeLib, ki jo financira Japonska fundacija, ponuja spletni dostop do osrednjih japonskih enciklopedij, slovarjev in ostalih referenčnih virov. Med drugim vključuje dostop do polnih besedil Japonske zgodovinske geografske enciklopedije, Enciklopedije Japonske zgodovine, Enciklopedije japonske, Japonskega biografskega slovarja in dostop do več dvojezičnih slovarjev. Po virih, ki so vključeni v zbirko, je možno osnovno in napredno iskanje.

Omogočen je oddaljen dostop s prijavo in IP dostop z računalnikov na UL brez prijave.

Točka dostopa: JapanKnowledgeLib

Katalog knjig v Japonskem oddelku EARL.

Zanimivosti o Japonski: e-revija Življenje na Japonskem.

Otvoritev

dsc02651 dsc02679 dsc02684 dsc02671 dsc02667 dsc02666 dsc02660 dsc02678