Skoči do osrednje vsebine

Bibliografije

Vnos bibliografskih enot

V ODKJG izdelujemo bibliografije v sistemu COBISS brezplačno vsem zaposlenim na FDV, ki imajo šifro raziskovalca ter vsaj 50% zaposlitvenega statusa. Izdelujemo oz. urejamo bibliografije tudi drugim raziskovalcem po ceniku. Bibliografija je lahko popolna le, če je avtor v sodelovanju s knjižnico poskrbel za vnos, redakcijo bibliografskih zapisov ter dodelitev ustrezne tipologije. Za vnos zapisov za bibliografijo morajo avtorji predložiti primarni dokument objave. Za pravilno razvrstitev enot so primarno odgovorni avtorji v sodelovanju s svojimi bibliografi in uredniki serijskih publikacij.

Urednika bibliografije FDV: 
Mira Vončina, tel.: 01 58 05 161, naslov: mira.voncina(at)fdv.uni-lj.si

mag. Boštjan Mur, tel.: 01 58 05 163, naslov: bostjan.mur(at)fdv.uni-lj.si

 

OSICD

Osrednji specializirani informacijski center za družboslovje (OSICD) je del raziskovalne infrastrukture Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. OSICD preverja ustreznost razvrstitve bibliografskih enot po tipologiji del v COBISS.SI, sodeluje pri optimiranju metodoloških osnov bibliografije raziskovalcev, obravnava pritožbe na prvi stopnji in organizira arbitražo za sporne uvrstitve bibliografskih enot, redigira bibliografske zapise ter dopolnjuje sezname revij in mednarodnih založb.

Vodja OSICD: mag. Janez Jug
Telefon: 01 58 05 151,
E-mail: osicd(at)fdv.uni-lj.si


SICRIS

Informacijski sistem o raziskovalni dejavnosti v Sloveniji (SICRIS) vzdržujeta Institut informacijskih znanosti v Mariboru (IZUM) in Agencija za raziskovalno dejavnost republike Slovenije (ARIS). Vsebuje podatke o raziskovalnih organizacijah, raziskovalnih skupinah, raziskovalcih, raziskovalnih projektih in raziskovalnih programih in za te omogoča izpis bibliografskih kazalcev raziskovalne uspešnosti. Izdelate ga tako, da v rubriki Bibliografija izberete povezavo "Vrednotenje bibliografskih kazalcev raziskovalne uspešnosti po metodologiji ARIS". Za skupino izbranih raziskovalcev tak izpis izdelate z izbiro storitve Kategorizacija znanstvenih publikacij skupine izbranih raziskovalcev.

Meni Storitve omogoča tudi izdelavo seznamov:
Najupešnejši raziskovalci,
Najuspešnejše skupine,
Publikacije in 
Objave v najuglednejših publikacijah.

 

Habilitacijske bibliografije

Kandidat, ki se želi habilitirati na Univerzi v Ljubljani, izdela bibliografijo za habilitacijo na osnovi dokumentov na strani HABILITACIJE.

Za interpretacije Meril ter svetovanje v zvezi s habilitacijskimi postopki vključno z bibliografijo je primarno pristojna Habilitacijska komisija FDV ter kadrovska služba FDV, ki sprejema vloge za habilitacijske postopke. Knjižnica lahko kandidatom svetuje glede bibliografije.

Dodatna pojasnila in skupine revij