Skoči do osrednje vsebine

[Iz študija v prakso: znanje za razvoj] - Tin Kampl


Tin Kampl
Zaposlitev: Vodja službe na področju digitalizacije pravosodja in raziskovalec  
Organizacija: Ministrstvo za pravosodje in FDV 
Atualna programa: dodiplomski študijski program Politologija – Javne politike in uprava in magistrski študijski program Politologija - Primerjalne javne politike in uprava

 

Tin novica

Kako se spominjate svojega časa na FDV?
Moj čas na FDV dejansko še vedno traja, sem doktorski študent in hkrati sodelujem s fakulteto kot raziskovalec. So pa spomini na obdobje dodiplomskega študija še vedno živi in jih ohranjam v dobrem spominu. Predvsem se mi je v spomin močno vtisnilo, da smo s sošolci oblikovali prav posebno skupnost, ki je vsem pomagala pri opravljanju študijskih obveznosti, hkrati pa se je ta skupnost razvijala tudi izven fakultete v okviru drugih dejavnosti kakor tudi v prostem času. FDV je vedno zagotavljal, da ti ni bilo dolgčas, saj smo poleg študijskih obveznosti kar nekaj časa porabili tudi za delovanje v okviru študentskih društev in študentskega sveta ali pa razpravljali o aktualnih zadevah ob kavi.

Kako je FDV prispeval k uspehu na vaši karierni poti?
Zelo močno - dala mi je potrebno širino za razumevanje družbe in sistema ter me opremil s ključnimi kompetencami, da lahko danes uspešno delujem na različnih področjih. Med te kompetence zagotovo spada kritično in analitično mišljenje, komuniciranje, vodstvene sposobnosti, sposobnost priprave različnih pisnih izdelkov. Predvsem slednje se pri delu, ki ga opravljam, vedno izkazuje kot zelo uporabno in se vse seminarske naloge, pripravljene v okviru študija, danes zdijo še kako zelo smiselne.

Kaj bi svetovali študentom in študentkam FDV?
Bodite radovedni, izkoristite priložnost za udejstvovanje v obštudijskih dejavnostih in čim prej v praksi preizkusite osvojeno znanje in ideje – ne se ustrašit eksperimentirat in tvegati. 

Imate kakšen nasvet pri iskanju zaposlitve?
Zagotovo je najboljši trik aktivno udejstvovanje v družbi. Ob tem, ko ste aktivni, preizkušate svoje znanje, spreminjate okolico in krepite svojo socialno mrežo.

Kakšni so trenutni trendi v vaši stroki?
Dela, ki jih trenutno opravljam, bi težko zapakiral v eno samo stroko. Tisto, kar bi lahko izpostavil, da je ključno pri mojem delu kot vodji službe na področju digitalizacije pravosodja, je, da se je treba znati ves čas prilagajati različnim spreminjajočim se okoliščinam, ki smo jim izpostavljeni tako zaposleni kot tudi organizacija, v kateri delamo. Če pa ob tem upoštevamo še področje digitalizacije, kjer se spremembe dogajajo na dnevni ravni, pa je ta prilagodljivost in agilnost še toliko bolj pomembna.

Zakaj je družboslovje pomembno?
Družboslovje je pomembno, ker se nekdo mora ukvarjati z družbo kot celoto. Lahko zagotavljamo najbolj napredne rešitve na številnih področjih, vendar nam to na koncu, če ne bomo znali tega povezati v celoto, ne bo prav nič pomagalo.

Več o študiju na FDV in preostale intervjuje si lahko prebrete na povezavi.Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 09. januar 2024 | v kategoriji: Kariernik