Skoči do osrednje vsebine

[Kariernik] izobražujemo za prihodnost


splet

Katja Pančur
Zaposlitev: Specialistka kadrovskega področja
Organizacija: Tesla (Berlin-Brandenburg)
Aktualni program: magistrski program Evropske študije

Kako se spominjate svojega časa na FDV?

Pred vpisom na fakulteto še nisem imela izdelane jasne predstave o svoji poklicni poti. Študij programa evropskih študij na FDV me je pritegnil predvsem zaradi svoje širine, saj poleg evropskih zadev omogoča pridobitev znanja s številnih področij – od prava, mednarodnih odnosov, politologije, pa vse do ekonomije in učenja dveh tujih jezikov. Prav tako nam je bila prepuščena velika svoboda pri naboru izbirnih predmetov z vseh študijskih smeri, s čimer si lahko vsak študent oblikuje del predmetnika v skladu s svojimi interesi.  

Kako je FDV prispeval k uspehu na vaši karierni poti?

Velik del dodiplomskega in magistrskega študija sem preživela na študentski izmenjavi v Nemčiji, v bližini Berlina, kjer se mi je tudi porodila ideja in odprla možnost za pisanje magistrskega dela. V okviru študija sem imela priložnost opravljanja dveh praktičnih usposabljanj, in sicer na Konzularnem sektorju MZZ v Ljubljani in na Stalnem predstavništvu RS pri OZN, OVSE in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju.  

Študij v tujini in praksi, ki mi jih je omogočil FDV, so najdragocenejše izkušnje, ki jih priporočam vsakemu študentu. Mednarodna izpostavljenost, poznanstva z ljudmi iz celotnega sveta, utrditev znanja tujih jezikov ti razširijo obzorja, sama oddaljenost od doma v popolnoma novem okolju pa te utrdi in naredi samostojnejšega.

Vse zgoraj omenjeno mi je kmalu po zaključku študija omogočilo vrnitev v Berlin, kjer sem pridobila prvo redno zaposlitev v podjetju Tesla, kot specialist kadrovskega področja. Gre za novo in prvo proizvodno lokacijo podjetja v Evropi, kjer imamo namen zaposliti 10.000 ljudi.

Kaj bi svetovali študentom in študentkam FDV?

Na prehojeni poti naletimo na marsikatero oviro, vendar je najpomembnejše, da se vedno zavedamo svojih sposobnosti in osvojenega znanja, učimo iz napak in predvsem izkoristimo vse priložnosti, ki so nam ponujene.

Zakaj je družboslovje pomembno?

Zagotovo si upam trditi, da vsa interdisciplinarnost, ki jo študij družboslovja ponuja, odpira vrata številnim kariernim priložnostim. Tudi tista, ki so se ob začetku študija mogoče zdela popolnoma zaprta.

 

Vabljeni k branju ostalih prispevkov iz letošnjega Kariernika:

Maja Burja
Jernej Pintar
Ana Slavec 
Uršula Grošelj
Tajda Ferko
Vanja Černivec 
Jernej Verbič
Nikki Monika Kadak
Nastja Mulej
Tamara Juričič
Julija Humar
Anica Ferlin
Barbara Bejek
Valentina Novak
Barbara Polajnar
Urška Jež
Charles Nonne
Aleš Istenič
Nejc Jemec
Dolores Kores
Nevena Aleksovski
Nina Pejič
Tinca Lukan
Nina Meh Savić
Daša Kastelic
Bojan Albahari
Veronika Zakonjšek
Žan Dolajš
Alja Polajžer
Alenka Leskovšek Brod
Jure Repina
Klemen Balanč


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 24. marec 2022 | v kategoriji: