Skoči do osrednje vsebine

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost


2021 01 FDV Fb post Ferko kariernik 1200x630px

Tajda Ferko

Zaposlitev: Fotografinja
Podjetje: Blog My Vegan Minimalist in agencija The Picture Pantry (Manchester)
Aktualna programa: Sociologija - Kadrovski menedžment in študijski program druge stopnje Kulturne študije

Na FDV sem leta 2016 končala študijski program Sociologija – upravljanje s človeškimi viri in leta 2017 študijski program druge stopnje Kulturne študije.

Od marca 2018 živim v Manchestru v Angliji, kjer se ukvarjam s fotografijo hrane. Hkrati vodim tudi svoj blog z recepti My Vegan Minimalist. 

V veliki meri mi je prav moja izkušnja na FDV omogočila, da pri izbiri kariere gledam prek standardnih okvirov. Prav tako me je študij na FDV opremil z izkušnjami z življenjem v tujini – opravila sem izmenjavo v sklopu Erasmusa na Masarikovi univerzi v Brnu, študentsko prakso v mestu Nijmegen na Nizozemskem in pisanje magistrskega dela v Belfastu.

Študij tematik s področja sociologije, antropologije, kulturnih in etničnih študij je za vedno obarval moje razumevanje sveta in me opremil z znanjem, ki ga danes lahko uporabim ne le v vsakdanjem življenju, ampak tudi pri svojem delu.

Brez teh izkušenj danes ne bi opravljala dela, v katerem izjemno uživam in ki mi omogoča veliko svobode ter ustvarjalnosti.

Moje fotografije so bile nagrajene na mednarodnih tekmovanjih ter objavljene v spletnih in tiskanih publikacijah. Sodelujem z agencijo The Picture Pantry, ki je ena izmed vodilnih agencij za distribucijo fotografij hrane. Z veseljem ustvarjam in usmerjam vizualno podobo svojih strank iz Anglije, Kanade, ZDA in iz Nizozemske, največ zadovoljstva pa vsekakor najdem v nenehni želji po nadgradnji obstoječega znanja – nekaj, kar sega nazaj prav v čas študija na FDV.

 

Vabljeni k branju ostalih prispevkov

Maja Burja
dr. Jernej Pintar
Ana Slavec
Mag. Uršula Grošelj

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 01. marec 2021 | v kategoriji: