Skoči do osrednje vsebine

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost


Daša Kastelic-foto

Daša Kastelic
Zaposlitev: vodja projektov
Organizacija: Proevent d.o.o.
Aktualni program: Kulturologija - Študije kultur in ustvarjalnosti

Kam me je popeljala življenjska pot po končanem študiju Kulturologije

Že v času študija sem redno opravljala študentsko delo. Delala sem v klicnem centru Butan plin, kjer sem se naučila izredno dobrega komuniciranja pri prodaji in povezovanju s potencialnimi kupci. Delo sicer ni bilo kreativno, je pa bila ekipa, s katero sem delala, tisto, zaradi česar je bilo vzdušje pozitivno in zabavno. Danes lahko tako iz lastnih izkušenj zagotovim, da sta vzdušje in ekipa tisto, kar največ šteje tako pri delu kot tudi pri lastnem razvoju.

Ob koncu 4. letnika študija sem že »padla« v svet Instagrama. Že prej sem zelo rada fotografirala, in ko se je pojavila ta platforma, me je takoj »potegnila vase« (@dasakastelic). Po pogovoru z mentorjem, profesorjem dr. Petrom Stankovićem, sem se nato odločila stopiti izven okvirja in si za diplomsko nalogo izbrati svojo temo. Naslov moje diplomske naloge je tako Instagram kot kulturni posrednik v modi. Zanimalo me je, ali lahko tudi na domačem trgu kdo služi denar s to aplikacijo in kakšen je sploh njen vpliv na modo. Tej raziskovalni tezi sem med pisanjem in raziskovanjem pritrdila, kar se mi potrjuje tudi danes.

Po končanem študiju sem pričela z delom v agenciji Renderspace, kjer sem kot »social media manager« urejala računa Facebook in Instagram. Pot me leta 2016 privedla tudi do projekta Ljubljana, evropska prestolnica kulture, kar je bila potem tudi moja odskočna deska za nadaljnje delo PR-ja na Turizmu Ljubljana, kjer sem dobila priložnost upravljanja IG profila Visit Ljubljana. Poleg tega sem v okviru svojega kreativnega dela vodila še kar nekaj drugih IG profilov, med drugimi profil lokala Tozd, ki ga od 2017 upravljam še danes. To imenujem »kreativni hobi«, saj na svoje dodatno delo gledam kot na ventil za sproščanje in iskanje nove ustvarjalnosti. Za omenjene profile namreč sama pišem tekste in fotografiram, obenem pa vodim celotno komunikacijo s sledilci.

Od leta 2019 sem zaposlena v podjetju Proevent, kjer se ukvarjamo z organizacijo dogodkov (Informativa, Otroški bazar, Slovenski festival vin ipd.). Sem na delovnem mestu vodje projektov v PR-ju in marketingu, poleg tega pa v podjetju upravljam še kar nekaj FB in IG profilov (za vse dogodke in trenutne naročnike). V lanskem letu smo se namreč hitro uspešno spopadli z nastalo koronasituacijo in prestrukturirali delo še v marketinško agencijo Proevent+.

Svoje delo in izkušnje lahko opišem kot neprecenljive, saj mi je prav študij kulturologije omogočil tako širino in zanimanje za različna področja. Če bi me danes kdo vprašal, ali bi se ponovno odločila za študij kulturologije, bi mu vsekakor pritrdila. Sem namreč  človek, ki ceni svobodo razmišljanja in možnost za vsakogar, da zaplava v svojo smer. 

Lani decembra sem prejela vabilo šole United POP. Povabili so me, da za njihove študente ter zunanje poslušalce na temo Instagrama pripravim predavanje, ki sem ga naslovila Instagram - od zabave do zaslužka. Vesela sem, da sem tako lahko potrdila svoje nekdanje diplomsko vprašanje ter da dejansko delam z Instagramom in od tega dela tudi živim. 

Dandanes se svetovni kompas obrača proti digitalnemu življenju. Izvrstna odskočna deska v to smer, ki je za vse neizbežna, je nedvomno Fakulteta za družbene vede.

 

Vabljeni k branju ostalih prispevkov iz letošnjega Kariernika:

Maja Burja
Jernej Pintar
Ana Slavec 
Uršula Grošelj
Tajda Ferko
Vanja Černivec 
Jernej Verbič
Nikki Monika Kadak
Nastja Mulej
Tamara Juričič
Julija Humar
Anica Ferlin
Barbara Bejek
Valentina Novak
Barbara Polajnar
Urška Jež
Charles Nonne
Aleš Istenič
Nejc Jemec
Dolores Kores
Nevena Aleksovski
Nina Pejič
Tinca Lukan
Nina Meh Savić


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 26. avgust 2021 | v kategoriji: Kariernik