Skoči do osrednje vsebine

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost


Niki Kaddak

Nikki Monika Kadak
Zaposlitev: strokovna sodelavka v razvoju kadrov
Podjetje: dm drogerie markt
Aktualna programa: Komunikologija - TKOJ in magistrski program Sociologija – Menedžment človeških virov, znanja in organizacij (vpis 2021/22)

»Spremembe so edina stalnica, na katero se lahko navadimo.«

Po končanem dodiplomskem študiju komunikologije in podiplomskem študiju sociologije sem se zaposlila v mednarodnem drogerijskem podjetju kot sodelavka v oddelku razvoja kadrov. Hvaležna sem študiju, da mi je omogočil stopati po poti, ki sem jo želela prehoditi že ves čas študija. Glavni poudarki mojega dela so: ukvarjanje z osebnostnim in s strokovnim razvojem sodelavcev, načrtovanje in realizacija usposabljanj ter znamčenje delodajalca. Vsak dan prinaša nove izzive, s katerimi se rada spoprijemam in se ob njih tudi sama razvijam.

Na svoj čas študija na FDV-ju imam zelo lepe spomine, predvsem pa mi pridobljeno znanje med študijem vsakodnevno koristi pri kakovostnem opravljanju svojega dela. Tudi vsebinam, ki so se mi med študijem mogoče zdele manj povezane z mojo izbrano smerjo, šele zdaj pripisujem pravi pomeni in v njih prepoznavam korist. Glavnina vsebin predmetov pa mi je bila že med študijem zanimiva, uporabna in so nam jo predavatelji predstavili na raznolike načine.

FDV mi je približal tudi družboslovje kot način razmišljanja in pogleda na svet. Študij mi je pomagal okrepiti kompetence in spretnosti, v katerih sem bila že od nekdaj dobra, in odkriti nove, za katere nisem vedela, da se skrivajo v meni. V veliko pogovorih, službenih in zasebnih, se pozna širina razmišljanja, ki sem jo gotovo pridobila ravno zaradi študija na FDV.

Kljub odlični pripravi, ki mi jo je nudil študij, se pri svojem delu še naprej učim. Menim, da se danes tudi drugi poklici prilagajajo razmeram v času, v katerem obstajajo. Vsebina dela se spreminja skladno s potrebami določenega področja in nadgrajuje skladno z uporabo sodobnih tehnologij. Pri usposabljanju zaposlenih v podjetju je največji trend oz. novost postalo učenje na daljavo. Sprememba je v veliki meri vplivala tudi na delo, ki ga opravljam. Sama oblika učenja ni nova, vendar je njena uporaba postala množična in nujna šele z letošnjo pandemijo covid-19. Poleg veliko pozitivnih strani, ki jih je uporaba prinesla delu, je bilo treba veliko vidikov izvedbe usposabljanj prilagoditi e-izvedbi. Zdajšnji trend si pri našem delu, ne glede na razvoj epidemiološke situacije, želimo ponovno uporabljati po lastni presoji in ne zaradi nujnosti. Pri izvedbi usposabljanj na daljavo ne moremo nadomestiti medsebojnih stikov in neformalnega druženja, ki je sicer pomemben del usposabljanj in grajenja organizacijske kulture.

Kljub veliko odličnim lastnostim študija na FDV čarobne paličice do popolne zaposlitve ni. Menim, da je iskanje zaposlitve naloga posameznika; ta ne sme biti pogojena z izbranim študijskim programom. S tem imam v mislih veliko pogledov na izbiro študija, ki izhajajo samo iz predpostavke: »s tem študijem boš lažje dobil zaposlitev«. Izbrano študijsko področje ti mora biti blizu – v glavi in srcu. Z obojim in veliko vloženega truda v študij, ob študijskem delu na izbranem področju in z resnično željo po zaposlitvi znotraj določene stroke sem prepričana o uspehu vsakega posameznika. Ni vredno žrtvovati svojih interesov s preračunljivim razmišljanjem, v kateri stroki se bo lažje zaposliti. FDV ponuja vsa orodja za uspešno prihodnost, kakšno si bo posameznik zgradil, pa je odvisno od njega.

 

Vabljeni k branju ostalih prispevkov

Maja Burja
dr. Jernej Pintar
Ana Slavec
Mag. Uršula Grošelj
Tajda Ferko
Vanja Černivec
Jernej Verbič


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 08. marec 2021 | v kategoriji: Kariernik