Družboslovna informatika (vpis 2021/22)

Magistrski program družboslovne informatike usposablja študente za poklice prihodnosti in obravnava izzive in priložnosti vse bolj digitaliziranega in podatkovno osmišljenega sveta. V času, ko družbeni mediji in internetne storitve usmerjajo družbeni razvoj, imajo diplomanti in diplomantke družboslovne informatike ključno vlogo pri analizi, oblikovanju, ocenjevanju in upravljanju storitev, ki so povezane z vseprisotnostjo informacijskih in komunikacijskih tehnologij v različnih družbenih okoljih.

Program je odlična izbira za vse, ki želijo s pomočjo interdisciplinarnega razumevanja obstoječih in novih tehnologij aktivno oblikovati digitalno prihodnost, saj pridobijo znanja o načrtovanju digitalnih naprav in spletnih storitev ter se seznanijo z uporabo naprednih statističnih in računalniških metod, ki jih vedno bolj potrebujejo v različnih podjetjih, organizacijah in ustanovah v javnem in zasebnem sektorju. Program je primeren za študente in študentke z različnimi predznanji in profili: od sociologije, psihologije, ekonomije in marketinga, komunikologije, do statistike, računalništva in tehničnih ved.

Predstavitveni zbornik

Kontakt

Skrbnik progama:
doc. dr. Andraž Petrovčič

Kontakt:

referat@fdv.uni-lj.si

Osnovne informacije

Študij traja 2 leti.
ECTS: 120

Strokovni naslov diplomanta:  magister družboslovne informatike oz. magistrica družboslovne informatike
Okrajšava strokovnega naslova: mag. družb. inf.

Pogoji in merila

Pogoji za vpis: Kdor je končal....

Predmetniki

Izvedba letnikov

Zakaj na program

Družboslovna informatika je študij prihodnosti, ki povezuje internetne tehnologije, metodologijo in statistiko, družboslovje in poslovanje.

Predmeti

Zaposlitev in kariera

Študij razvija kompetence predvsem v štirih smereh:

  • razumevanje sodobne informacijske družbe,
  • poznavanje in uporaba IKT orodij za analizo in raziskovanje,
  • analitične in metodološke kompetence,
  • poslovno-menedžerske veščine in komunikacije.

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.