Skoči do osrednje vsebine

Zakaj na MKŠ

Program medijskih in komunikacijskih študij vas pripravlja na kariere na širokem področju komuniciranja in kreativnosti v novih in tradicionalnih medijih. V okoliščinah, ko se medijske industrije in medijske kulture nenehno spreminjajo, je ključnega pomena, da razumemo vlogo medijev in praks, povezanih z mediji v sodobnem kapitalizmu in v zgodovinski perspektivi.

Danes smo obkroženi z neverjetno veliko količino informacij, mnenj, podob in interpretacij. Mediji imajo pomembno vlogo pri tem,  kako stopamo v stik z drugimi, kako si predstavljamo sebe in svet ter kako se uveljavljata moč in dominacija nad ljudmi. Študij vam pomaga bolje razumeti sodobne medijske prakse, simbolno moč različnih oblik medijskih vsebin in platform ter sploh družbeni pomen medijske kulture v hitro spreminjajočem se tehnološkem kontekstu. 

Poudarek programa je na družboslovni raziskovalno-kritični obravnavi medijev. Ob družboslovnem kritičnem jedru, kjer se boste analitično lotevali družbenih, političnih in kulturnih vidikov medijev, pa vam program hkrati ponuja tudi praktične izbirne module, kjer vas bodo poučevali profesionalci iz različnih medijskih industrij (od fotografske produkcije do oglaševanja). Tako lahko študentje in študentke stopijo v prvi stik z izbranimi medijskimi praksami in področji, ki so lahko izhodišče za vaše bodoče kariere v medijskih in kreativnih industrijah.

Predstavitev programa prve stopnje

Predstavitev programa na drugi stopnji