Skoči do osrednje vsebine

Tutorstvo

 • Tutorstvo

Predstavitev tutorskega sistema

Kaj je tutorstvo?

Sistematično vodenje študentov skozi študij, pri čemer pa se ne osredotočamo strogo na njihov akademski razvoj ali na težave pri študiju, temveč tudi na njihov osebnostni razvoj.

Namen tutorstva na FDV:

- Olajšati študentom vključevanje v akademsko okolje.
- Usmerjanje študentov skozi študijski proces in svetovanje ob študijskih vprašanjih, ki se ob tem pojavljajo.
- Seznanjanje študentov z načinom študija.
- Obveščanje študentov o vseh zanje relevantnih spremembah pravil, vezanih na študijski proces.
- Vzpostavljanje odnosov med sodelujočimi v izobraževalnem procesu.
- Izboljševanje študijskih rezultatov.
- Večja kakovost študija

  Aktivnosti

  • November 2023 - Prva tutorska ura in spoznavanje
  • Januar 2024 - Druga tutorska ura in pogovor o prihajajočem izpitnem obdobju
  • April 2024 - Tretja tutorska ura in pogovor o prihajajočem izpitnem obdobju

  Predstavitev tutorjev

  20230827_113739

  Viktoria Krusharova - Tutorka za študente dodiplomskega programa

  Sem študentka 2. letnika Družboslovne informatike, kar pomeni, da sem že prehodila prve korake na poti akademskega znanja, ki sem ga pridobila na Fakulteti za družbene vede. Poleg svojega študija sem tudi aktivna članica društva DID in Študentskega sveta FDV, torej mi ni tuja študentska problematika, kar mi omogoča, da bolje razumem izzive, s katerimi se srečujejo študenti.

  Veselim se druženja z novimi študenti, saj sem prepričana, da je oblikovanje študijskih skupnosti ključno za uspeh na fakulteti. Zato sem vedno pripravljena prisluhniti vprašanjem, deliti svoje izkušnje in ponuditi pomoč študentom, če jo potrebujejo.

  Kontakt: vk27745@student.uni-lj.si ali Facebook - Viktoria Krusharova.

  1000006128

  Inya Kaya Vidmajer - Tutorka za študente dodiplomskega programa

  Sem študentka 2. letnika Družboslovne informatike: na to smer sem se vpisala predvsem zato, ker me zelo zanima interdisciplinarnost in širina, ki jo s študijem pridobiš. V lanskem letu sem bila aktivna članica društva DID, s čimer sem pridobila veliko znanja o delovanju fakultete. Pomembno se mi zdi, da se novim študentom študijski proces čim bolj olajša in da se jih čim prej vključi v študentsko življenje. Tukaj nastopimo mi, tutorji.

  Želim si, da bova tutorki lahko pomagali čim več študentom pri vseh dilemah, ki jih bodo imeli, zato sem jim kadarkoli na voljo za kakršnakoli vprašanja. Sama sem zelo komunikativna in družabna oseba, zato se že veselim te nove izkušnje in druženja z bruci.

  Kontakt: iv23763@student.uni-lj.si ali Facebook - Inya Kaya Vidmajer.

  TutorB2-23

  Živa Šubelj - Tutorka za študente magistrskega programa

  Letos sicer začenjam z magistrskim študijem Družboslovna informatika, sem pa na FDV študirala tudi na na dodiplomskem programu Družboslovna informatika. Študirala sem že na daljavo, na fakulteti, bila pa sem tudi na Erasmus+ in bilateralni študijski izmenjavi v tujini, tako da mi nobena študijska prepreka ni tuja. Poleg študija od lanskega leta aktivno sodelujem s Centrom za družboslovno informatiko, kjer pomagam pri akademskih raziskovalnih projektih. Vedno sem na voljo za vsa vprašanja glede študijskega procesa, učnih materialov, študentskega življenja v Ljubljani ali pa za kavo in druženje.

  Kontakt: zs29125@student.uni-lj.si ali Facebook: Živa Šubelj

   

  EmilEmil Polajnar - Profesor tutor

  Sem asistent statistike na Katedri za družboslovno informatiko in metodologijo, kjer poučujem Statistiko in Statistiko v podatkovni analitiki. Zaradi ljubezni do dela s študenti in željo po pomoči drugim sem se odločil, da postanem profesor tutor ter tako odprem vrata za morebitna vprašanja študentov, za pomoč pri razumevanju snovi ali preprosto za razvedrilen obisk.

  V zgoraj opisanih ali podobnih primerih me najdete v kabinetu B 112, najlažje v času govorilnih ur, ki so ob torkih med 16:00 in 18:00, ali preko elektronske pošte na naslovu: emil.polajnar@fdv.uni-lj.si.