Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Summer School on Internet-based Data Collection and Analysis in Decision Making

The Graduate School of Decision Sciences and the Psychology Department at University of Konstanz invite you to take part in our 2nd Summer School on Internet-based Data Collection and Analysis in Decision Making

11. avgust 2017 | Obvestilo

Univerzitetni program Družboslovne informatike bo imel še nekaj prostih mest za drugo prijavo

Za drugo prijavo za 2017/18 je še nekaj prostih mest na univerzitetnem programu 1. stopnje Družboslovna informatika na FDV. Več informacij o drugi prijavi sledijo v kratkem.

25. julij 2017 | Obvestilo

ISIPTA '17 Švica

Damjan Škulj se je udeležil konference ISIPTA '17 na univerzi USI v Švici.

25. julij 2017 | Obvestilo

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda učila na poletni šoli BARCELONA SUMMER SCHOOL IN SURVEY METHODOLOGY 2017

a poletni šoli BARCELONA SUMMER SCHOOL IN SURVEY METHODOLOGY 2017 je 29. in 30.6.2017 predavala tudi izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda.

5. julij 2017 | Obvestilo

iPROM išče sodelavce podatkovne analitike

iPROM Labs, visokotehnološka raziskovalno-razvojna enota iPROM-a, išče sodelavce podatkovne analitike (M/Ž)

25. julij 2017 | Možnosti za delo in študij

MESI zaposluje

Trenutno v MESIju širijo ekipo tudi na operativnem področju podjetja. Vabijo vse, ki ste vestni, komunikativni, proaktivni in imate veselje do dela, še posebej v mladem in zagnanem kolektivu, da se jim pridružite.

5. julij 2017 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje