Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Novi poklici, med njimi tudi Družboslovni informatik

Časopisna hiša Delo je objavila nov članek z naslovom "Poznani poklici v novih preoblekah" v katerem je omenjen tudi študij Družboslovne informatike.

20. januar 2018 | Obvestilo

Proti kulturi laži, proti lažnim novicam

Na Fakulteti za družbene vede je v četrtek, 18. januarja 2018, potekal dogodek, posvečen obveščanju o lažnih novicah. Del dogodka so predstavljali tudi Družboslovni informatiki.

20. januar 2018 | Obvestilo

Še ne veš kam na informativni dan? Pridi pogledat nov program študija Družboslovna informatika!

V študijskem letu 2018/209 začel izvajati nov triletni program, ki ponuja v okviru dveh smeri: Digitalne tehnologije in družba ter Uporabna družboslovna informatika.

20. januar 2018 | Obvestilo

Webinar: Love Data Management

Let European data experts take you on a tour around the research data lifecycle to learn about best practices in data management to make research data findable, understandable, sustainably accessible and reusable.

19. januar 2018 | Obvestilo

Prosto delovno mesto na KIMDPŠ - Projektni sodelavec

Klinični inštitut za medicino dela, prometa in športa išče projektnega sodelavca za delo s podatkovnimi bazami ter izkušnjami iz statistike ter informatike.

20. januar 2018 | Možnosti za delo in študij

2 tenured senior researcher positions at INED

INED will be recruiting two senior researchers in 2018.

19. januar 2018 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 1. stopnje
Študijski programi 2. stopnje