Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda učila na poletni šoli BARCELONA SUMMER SCHOOL IN SURVEY METHODOLOGY 2017

a poletni šoli BARCELONA SUMMER SCHOOL IN SURVEY METHODOLOGY 2017 je 29. in 30.6.2017 predavala tudi izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda.

5. julij 2017 | Obvestilo

Prvo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu Interreg Europe ITHACA

V četrtek, 22. junija, je na Fakulteti za družbene vede potekalo prvo nacionalno srečanje ključnih deležnikov pri projektu Interreg Europe ITHACA.

30. junij 2017 | Obvestilo

Podjetje Smart Com in Elektroinštitut Milan Vidmar vabita na mednarodni hackathon HackElect

Podjetje Smart Com bo v sodelovanju z Elektroinštitutom Milan Vidmar (EIMV) od 7.-8. oktobra v Ljubljani gostilo mednarodni hackathon »HackElect«.

30. junij 2017 | Obvestilo

Poročilo Internet of Toys (IoToys)

Internet igrač (Internet of Toys) je del rastočega sveta interneta stvari (Internet of Thinges IoT).

28. junij 2017 | Obvestilo

MESI zaposluje

Trenutno v MESIju širijo ekipo tudi na operativnem področju podjetja. Vabijo vse, ki ste vestni, komunikativni, proaktivni in imate veselje do dela, še posebej v mladem in zagnanem kolektivu, da se jim pridružite.

5. julij 2017 | Možnosti za delo in študij

Research Data Specialist - Digital Repository of Ireland

The Digital Repository of Ireland is hiring a Research Data Specialist to lead the planning, development and delivery of research data management capacity at the Digital Repository of Ireland, the national trusted digital repository for Ireland’s social and cultural data.

30. junij 2017 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje