Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

2018 LSE SU Alternative Investments Conference

This conference promises to provide a dynamic forum for education and networking between leading luminaries from the hedge fund and private equity industries and the brightest students, from undergraduates to PhD candidates, who travel from as far afield as China and California to attend the conference. Students will emerge from this unique two-day conference with an understanding of and an excitement about the hedge fund and private equity industries. We hope to offer an exceptional educational and networking experience with the idea that, as the next generation of business leaders, this conference can be a positive force in shaping future careers in this industry.

17. november 2017 | Obvestilo

ADP PRAZNUJE 20 LET!

Arhiv družboslovnih podatkov v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Obletnico bomo proslavili v petek, 8. decembra 2017, od 9.00 do 13:00 ure z dvema osrednjima dogodkoma.

12. november 2017 | Obvestilo

Measurement quality and correction for measurement error

We are happy to announce that the third SERISS training course “Measurement quality and correction for measurement error” will be held on 26-27 February 2018 in Ljubljana, Slovenia. The course will be instructed by: Diana Zavala-Rojas and Wiebke Weber from Research and Expertise Centre for Survey Methodology (RECSM), Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, Spain.

12. november 2017 | Obvestilo

Vabilo na gostujoče predavanje o infografiki doc. dr. Cláudie Vasconcelos Silvestre

Vabljeni na gostujoče predavanje o infografiki, ki ga bo izvedla doc. dr. Cláudie Vasconcelos Silvestre (School of Communication and Media Studies, Lisbon Polytecnic Institute). Predavanje bo potekalo v torek, 7. novembra 2017, od 10.15 do 12.00 v predavalnici 25.

29. oktober 2017 | Obvestilo

University of Oxford Oxford Internet Institute Digital Ethics Lab

Applications are invited for a three-year doctoral studentship on The Ethics of AI: Challenges and Opportunities.

17. november 2017 | Možnosti za delo in študij

Študentsko delo v UniCredit Banka Slovenije d.d.

V UniCredit Bank, članici vodilne evropske bančne skupine, v kateri združujemo mednarodne izkušnje in lokalno znanje, v svoje vrste vabimo osebe s pozitivnim odnosom do dela. V svoji sredini si želimo sodelavce, ki verjamejo v timsko delo in hkrati čutijo odgovornost za ustvarjanje dodane vrednosti za naše stranke iskupnost, v kateri živimo in delujemo.

10. november 2017 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje