Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Člani KDIM predstavili prispevke na konferenci ESRA 2017

Konference 7th Conference of the European Survey Research Association (ESRA) so se udeležili dr. Katja Lozar Manfreda, dr. Andraž Petrovčič, dr. Nejc Berzelak, Ana Slavec, dr. Anuška Ferligoj in dr. Tina Kogovšek.

24. avgust 2017 | Obvestilo

Drugi prijavni rok - prosta mesta za vpis na redni študij

Skladno z Razpisom za vpis v študijskem letu 2017/18 bo drugi rok za prijavo za vpis v 1. letnik potekal od 22. do 28. avgusta 2017.

22. avgust 2017 | Obvestilo

Festival odprtih podatkov javnega sektorja 2017 »Vizualizacija podatkov«

Ministrstvo za javno upravo (MJU) bo tudi letos organiziral Festival odprtih podatkov javnega sektorja 2017, tokrat v sodelovanju s Statističnim uradom RS.

22. avgust 2017 | Obvestilo

Raziskovalce iz Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo sta predstavljala na konferenci HCII 2017

Dr. Andraž Petrovčič in dr. Vesna Dolničar sta se udeležila 19. mednarodne konference na temo interakcije človek-računalnik - HCII 2017.

22. avgust 2017 | Obvestilo

Zavod RS za zaposlovanje išče študenta

Na Zavodu RS za zaposlovanje iščejo študenta družboslovja za pomoč pri obdelavi ankete.

24. avgust 2017 | Možnosti za delo in študij

MESI is looking for Project manager in management (M/F)

MESI is looking for an extraordinary person who will strengthen the management of the company. The position requires an extremely reliable, open minded, extra proactive person determined to successfully lead projects to the closing stage.

22. avgust 2017 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje