Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 uspešno izvaja program Družboslovna informatika, ki predstavlja prvi tovrstni študij v svetu. V študijskem letu 2018/19 bo začela z izvedbo novega programa družboslovne informatike, ki zaradi potreb bo bolj celovitem razumevanje internetnih tehnologij v sodobnih družbah ponuja študentom dve študijski smeri, in sicer Digitalne tehnologije in družba ter Uporabna družboslovna informatika.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Študijski programi 1. stopnje
Študijski programi 2. stopnje

Slavnostna podelitev diplom

Pretekli teden so na fakulteti na štirih slavnostnih prireditvah podelili diplome diplomantom in diplomantkam magistrskega in dodiplomskega študija.

23. februar 2018 | Obvestilo

Slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2017

Društvo doktorskih študentov in raziskovalcev na začetku kariere že 9. leto zapored organizira slavnostno podelitev nagrade Mentor leta 2017.

23. februar 2018 | Obvestilo

Najpogostejša vprašanja dijakov na informativnih dnevih

Najpogostejša vprašanja, ki so jih dijaki postavljali na preteklih informativnih dnevih, seveda skupaj z odgovori.

22. februar 2018 | Obvestilo, Aktualno

Inofrmativni dnevi na Fakulteti za družbene vede 2018

Prejšnji teden, v petek 9.2. in soboto 10.2.2018 so na Fakulteti za družbene vede potekali informativni dnevi. Na informativnih dnevih je bil predstavljen tudi nov študijski program Družboslovne informatike.

19. februar 2018 | Obvestilo

Cofound.it išče "communication specialista"

Podjetje cofound.it išče communication specialista za delo v Ljubljani.

27. februar 2018 | Možnosti za delo in študij

Pomoč pri izvedbi terenske ankete

HIT išče študenta za pomoč pri izvedbi terenske ankete.

23. februar 2018 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?