Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo

  • Dobrodošli na spletnih straneh Katedre za družboslovno informatiko in metodologijo

    Poslanstvo katedre je zagotavljanje odličnosti na področjih izobraževanja, raziskovanja in pri razvoju družboslovne informatike, družboslovne metodologije in družboslovne statistike.

  • Študij družboslovne informatike ponuja izjemno raznolikost

    Družboslovni informatik povezuje družboslovje, informatiko in statistiko. Pogosto dela kot podatkovni analitik in vodja projektov v javnih ustanovah in zasebnih podjetjih.

  • 11 razlogov za študij družboslovne informatike

    Še ne veste na katero fakulteto bi se vpisali? Nihate med družboslovjem in naravoslovjem?

Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo od leta 1984 izvaja univerzitetni in visokošolski program družboslovne informatike in predstavlja prvi tovrstni študij v svetu.

Skladno s svojim poslanstvom Katedra svojim študentom nudi poglobljene teoretske temelje ter profesionalna znanja in veščine iz družboslovne informatike, metodologije in statistike, kar družboslovnim informatikom omogoča, da se na trgu dela kompetentno ukvarjajo z interakcijo med informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in sodobno družbo. Družboslovni informatiki se zaposlujejo v zasebnem in javnem sektorju,  ustanavljajo lastna podjetja ali pa se posvečajo znanstveno-raziskovalni dejavnosti. Opravljajo dela, kot so spletna analitika, optimizacija informacijskih sistemov in storitev, statistika in metodologija, tržno raziskovanje, raziskovalni management in svetovanje, poslovna analitika itd.

Predavatelji na Katedri so močno vpeti v različne aplikativne in temeljne nacionalne in mednarodne projekte, sodelujejo z različnimi zasebnimi in javnimi organizacijami doma in po svetu ter objavljajo v vodilnih svetovnih publikacijah in založbah. 

Otvoritveni dogodek projekta Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti

Na Fakulteti za družbene vede je v četrtek, 23. 11. 2017, potekal otvoritveni dogodek evropskega projekta Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti (angl. Click-off! Stop cyber violence against women and girls).

1. december 2017 | Obvestilo

Doc. dr. Luka Kronegger gost v oddaji Frekvenca X na Val 202

V četrtek, 23. novembra, je v oddaji Frekvenca X na Val 202, ki se posveča temam moderne znanosti, gostoval član Centra za metodologijo in informatiko doc. dr. Luka Kronegger.

25. november 2017 | Obvestilo

2018 LSE SU Alternative Investments Conference

This conference promises to provide a dynamic forum for education and networking between leading luminaries from the hedge fund and private equity industries and the brightest students, from undergraduates to PhD candidates, who travel from as far afield as China and California to attend the conference. Students will emerge from this unique two-day conference with an understanding of and an excitement about the hedge fund and private equity industries. We hope to offer an exceptional educational and networking experience with the idea that, as the next generation of business leaders, this conference can be a positive force in shaping future careers in this industry.

17. november 2017 | Obvestilo

ADP PRAZNUJE 20 LET!

Arhiv družboslovnih podatkov v letošnjem letu obeležuje 20 let delovanja. Obletnico bomo proslavili v petek, 8. decembra 2017, od 9.00 do 13:00 ure z dvema osrednjima dogodkoma.

12. november 2017 | Obvestilo

Syracuse University School of Information Studies Doctoral Program

Syracuse University's School of Information Studies welcomes applicants for our Ph.D. program.

1. december 2017 | Možnosti za delo in študij

Looking for PhD Students: Observing and Video-recording of the Use of Mobile Phone in Everyday Life

We are looking for students with a background in sociology, anthropology, or communication, who would be interested in studying some of these topics by doing a PhD at the Department of Sociology at The Chinese University of Hong Kong (CUHK).

1. december 2017 | Možnosti za delo in študij

Kaj o programu Družboslovne informatike menijo diplomanti, absolventi in študenti tega programa?

 


Študijski programi 2. stopnje