Skoči do osrednje vsebine

Katedra za medijske in komunikacijske študije

  • Dobrodošli na spletnih straneh katedre

  • Katedra za medijske in komunikacijske študije

  • Katedra za medijske in komunikacijske študije

Medijske in komunikacijske študije so zahtevno, a atraktivno interdisciplinarno študijsko področje, ki se pri analizi medijske kulture in družbenega komuniciranja naslanja tako na družboslovno kot na humanistično tradicijo. Študijski programi, ki jih na dodiplomski, podiplomski in doktorski stopnji izvaja katedra, dajejo študentom nujno potrebna teoretska, raziskovalna in veščinska znanja za kritično razumevanje družbenih, kulturnih in političnih vidikov medijev in komuniciranja. Zato smo v stalnem stiku z drugimi disciplinami (sociologijo, kulturologijo, politologijo, antropologijo), v predmetniku pa so poleg splošnih družboslovnih predmetov vključeni specializirani predmeti s področja vizualne kulture, političnega komuniciranja in javnega mnenja, medijskih sistemov in medijskega diskurza, popularne kulture, zgodovine medijev, digitalnega komuniciranja in novih medijev itd. Posebno mesto na programu imajo praktikumi, ki študente opremijo z veščinami in prakso s področja medijske produkcije in empiričnega raziskovanja. Program odlikuje velika izbirnost predmetov in vsebin, odločilno pa ga sooblikujejo tudi gostujoči tuji profesorji in vrhunski domači strokovnjaki s področja medijske produkcije.

Polletnik

Polletnik predstavlja aktualne dosežke, objave in druge zanimive aktivnosti članic in članov katedre.

Naše objave v drugi polovici leta 2023

Sledite našim najnovejšim objavam iz druge polovice leta 2023.

5. marec 2024 | Polletnik

Naše objave v prvi polovici leta 2023

Naše objave v prvi polovici leta 2023

26. september 2023 | Polletnik

Priznanja Hanna Hardta za izstopajoče študijske dosežke

Priznanja so poimenovana po prof. Hannu Hardtu (1934-2011), svetovno znanemu komunikologu in dolgoletnemu profesorju na University of Iowa (ZDA) in Univerzi v Ljubljani. Katedra za medijske in komunikacijske študije jih od leta 2013 podeljuje za izstopajoče študijske dosežke na svojem dodiplomskem in podiplomskem študijskem programu.

Priznanja za leto 2022/23

Priznanje za študijsko leto 2022/23 prejme Gašper Povše.

18. december 2023 | Priznanja

Priznanja za leto 2021/22

Priznanje Hanna Hardta za študijsko leto 2021/22 prejme Nuša Detiček.

14. december 2022 | Priznanja
 
Študijski programi 3. stopnje

Tutorstvo in študentski predstavniki

Na dodiplomskem študiju sta tutorki študentki Nuša Detiček in Lavra MalavašićPodiplomski študenti se lahko obrnete na tutorko Amando BuhinjakTutor učitelj je prof. dr. Mojca Pajnik. Več o sistemu tutorstva si lahko preberete tukaj.

Zakaj na MKŠ?

Program medijskih in komunikacijskih študij vas pripravlja na kariere na širokem področju komuniciranja in kreativnosti v novih in tradicionalnih medijih.

Več o tem si preberite tukaj.

MKŠ na izmenjavi

Erasmus thumb

Izmenjava je pomembna študijska izkušnja.

Poglej, kam odhajajo MKŠjevke in MKŠjevci.