Skoči do osrednje vsebine

Dr. Zlatan Krajina


Zlatan Krajina je izredni profesor medijskih študij na Oddelku za komunikologijo in medijske študije na Fakulteti za politične vede Univerze v Zagrebu. Tam predava o medijskih občinstvih, mestih in komuniciranju ter kvalitativnih metodah. Podiplomski in doktorski študij je končal na Goldsmiths, University of London.

Njegova raziskovalna področja so medijska občinstva, vsakdanje življenje, sociološke perspektive medijskih tehnologij, evropske in balkanske identitete, reprezentacija družbenih skupin, postmoderna mesta ter družbeni in kulturni vidiki arhitekture in urbanizma.

Je avtor monografije Negotiating the Mediated City: Everyday Encounters with Public Screens (Routledge, 2014) ter sourednik Routledge Companion to Urban Media and Communication (Routledge, 2020) in EU, Europe Unfinished: Mediating Europe and the Balkans in a Time of Crisis (Rowman & Littlefield, 2016). Trenutno je blagajnik krovne evropske komunikološke zveze European Communication Research and Education Association - ECREA.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 16. december 2021 | v kategoriji: Predavatelji