Skoči do osrednje vsebine

Dr. Andrew Calabrese


Andrew Calabrese je profesor medijskih in komunikacijskih študij na University of Colorado, Boulder, ZDA, kjer predava predmete Digital Culture and Politics, Media, Culture and Food Politics, Proseminar in Media Communication Theory ter Media and Cultural Policy.

Raziskovalno pa se ukvarja s pomembnostjo kritične družbene in politične teorije za razlago stanja medijev in državljanstva v sodobnih družbah, ukvarja se tudi z medijskimi politikami na nacionalni pa tudi na transnacionalni ravni in z rabo medijev za družbeni aktivizem, ko proučuje razna družbena gibanja.

Njegove objave se osredotočajo: na vlogo medijev pri konstruiranju civilne družbe in javne sfere v 20. in 21. stoletju, na politike in aktivizem, povezan z medijskimi reformami, na komunikacijske pravice in družbeno pravičnost in na rabe digitalnih medijev v nenasilni civilni nepokorščini. Njegove nedavne raziskave pa se ukvarjajo z odnosom med mediji in politikami hrane in povezanimi vprašanji javne vednosti, blaginje, varnosti in tveganja. 

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 16. december 2021 | v kategoriji: Predavatelji