Skoči do osrednje vsebine

Strokovno izpopolnjevanje

 • Nadgradite svoje znanje
  s strokovnim izpopolnjevanjem.

  Formalne oblike izobraževanja
  Tuji jeziki
  Delavnice, seminarji, tečaji
  Izobraževanja po meri

 • Strokovno izpopolnjevanje

  Družba znanja potrebuje ljudi, ki po končanem formalnem študiju svoje znanje izpopolnjujejo. Fakulteta za družbene vede zato ponuja različne seminarje in usposabljanja, ki jih prilagodi vašim potrebam.

 • Strokovno izpopolnjevanje

  Svet se danes vrti tako, da ljudje sami po sebi razumemo, da sta vzdrževanje in nadgradnja naših znanj nujna, če naj ne le dolgoročno, temveč tudi kratkoročno ostanemo konkurenčni na trgu dela in delovnem mestu.

FDV se ponaša z najdaljšo tradicijo družboslovnega raziskovanja in pedagoškega dela na Slovenskem ter sodi med večje družboslovne fakultete v Evropi. Paleta znanj, ki jih znamo podati tistim, ki želijo biti konkurenčni na trgu, je resnično široka, naši pedagogi pa so vodilni na svojih področjih. Različnim poklicnim profilom ponujamo kakovostno pridobivanje praktičnih znanj s področja komunikologije, menedžmenta, politologije, sociologije, kulturologije in tujih jezikov.

Pomladni seminar Mednarodnih odnosov in Evropskih študij

Želiš nadaljevati svojo študijsko pot na področju Mednarodnih odnosov (MO) ali Evropskih študij (EŠ), vendar še nimaš izobrazbe s tega področja? Bi se rad z dodatno pridobljenim znanjem ustrezno pripravil na magistrski študij?
Na interaktivnem seminarju se hitro in učinkovito seznaniš z izbranimi vsebinami, ki so temeljne za uspešno nadaljevanje tvojega študija.

Kdaj: od marca do maja 2024 v popoldanskih urah
Kje: spletna platforma Zoom
Kdo: 9 predavateljev Fakultete za družbene vede
Kako: 28 ur interaktivnih delavnic
Jezik izvedbe: angleščina
Za koga: za domače in tuje dodiplomske študente ali diplomante drugih študijskih področij, ki se želijo vpisati na podiplomska programa MO ali EŠ
Število udeležencev: 7–15

Preberi več o seminarju
Prijavi se

Pomladni seminar Sociologije

Želiš nadaljevati svojo študijsko pot na področju Sociologije, vendar še nimaš izobrazbe s tega področja? Bi se rad z dodatno pridobljenim znanjem ustrezno pripravil na magistrski študij?
Na interaktivnem seminarju se hitro in učinkovito seznaniš z izbranimi vsebinami, ki so temeljne za uspešno nadaljevanje tvojega študija.

Kdaj: od aprila do maja 2023 v popoldanskih urah
Kje: predvidoma na fakulteti oz. po spletni platformi Zoom
Kdo: 13 predavateljev Fakultete za družbene vede
Kako: 38 ur interaktivnih delavnic
Jezik izvedbe: slovenščina
Za koga: za kandidate in kandidatke drugih študijskih področij, ki prihajajo iz Slovenije ali tujine in predhodno niso opravili ustreznega prvostopenjskega programa, kot ga predvidevajo vstopni pogoji, ter se želijo vpisati na podiplomski program Sociologija
Število udeležencev: 5–20

Preberi več o seminarju
Prijavite se

Pomladni seminar Kulturnih študij

Želiš nadaljevati svojo študijsko pot na področju Kulturnih študij, vendar še nimaš izobrazbe s tega področja? Bi se rad z dodatno pridobljenim znanjem ustrezno pripravil na magistrski študij?

Na interaktivnem seminarju se hitro in učinkovito seznaniš z izbranimi vsebinami, ki so temeljne za uspešno nadaljevanje tvojega študija.

Kdaj: od aprila do maja 2023
Kje: na fakulteti oz. po spletni platformi Zoom
Kdo: 8 predavateljev Fakultete za družbene vede
Kako: 30 ur seminarja
Jezik izvedbe: slovenščina
Za koga: za kandidate in kandidatke, ki končujejo ali so končali univerzitetni študijski program 1. stopnje in želijo kandidirati za prijavo v program Kulturne študije na 2. stopnji, a za prijavo potrebujejo dodatna znanja s teh področij
Število udeležencev: 3–15

Preberi več o seminarju
Prijavite se 

Si želite študirati in/ali delati v tujini in potrebujete mednarodni izpit iz angleščine?

Prijavite se na Pripravljalni tečaj na izpit IELTS Target Band 6,5-9 v obsegu 20 ur, ki ga bosta vodila lekt. mag. Nina Bostič Bishop in Christopher Peter Bishop. Pisni del uči učiteljica, ki ima 15 let izkušenj s pripravami na pisni del Ielts izpita. Udeleženci bodo vadili za ustni del izpita (Speaking) z maternim govorcem, ki ima 15 let izkušenj s pripravami na ustni del izpita.
Pripravljalni tečaj je namenjen študentom, ki si želijo oz. nameravajo študirati in/ali delati v tujini. 

Tečaji učenja tujih jezikov

Za vse tiste, ki vas zanimajo tuji jeziki oz. za vse, ki želite dopolniti svoje znanje tujih jezikov, smo pripravili ponudbo jezikovnih tečajev, ki jih bodo izvajali lektorji za tuje jezike...

Izobraževanja po meri

Nudimo izobraževalne storitve za zaključene skupine, povsem prilagojene potrebam vaše organizacije in zaposlenih v njej. Skupaj z vami pripravimo vsebine in dejavnosti. Izobraževanje lahko poteka v fakultetnih prostorij, ali pa naši strokovnjaki pridejo k vam. 

Formalne oblike izobraževanja

Poljubno izbirate predmete akreditiranih študijskih programov, ki potekajo na fakulteti.  Študij poteka po nabirnem kreditnem sistemu. Imate enake obveznosti kot študenti, vpisani na študijske programe. Na koncu opravljenih obveznosti, pridobite potrdilo z opravljenimi kreditnimi točkami pri predmetu, ki je uporabno v formalnih študijskih programih in drugje.