Skoči do osrednje vsebine

Zakaj na FDV?

  1. Ker nudi široko paleto vznemirljivih znanj s temeljnih področij sociologije, politologije, komunikologije, novinarstva in kulturologije, kot tudi specifičnih področij družboslovne informatike, kadrovskega menedžmenta, mednarodnih odnosov, evropskih študij, analize politik in javne uprave, obramboslovja, tržnega komuniciranja, odnosov z javnostmi, medijskih in komunikacijskih študij, antropologije, religiologije in številnih drugih družboslovnih disciplin, ki ti razkrijejo raznolik svet življenja sodobnih družb in iz tebe naredijo kritičnega, ustvarjalnega, odprtega, komunikativnega in svobodno mislečega intelektualca.
  1. Ker se med študijem ves čas spoznavaš s svetom izven zidov fakultete in tako poleg teoretičnih znanj pridobiš številna specifična ali praktična znanja in veščine, ki jih razvijaš s pomočjo svetovno priznanih predavateljev in strokovnjakov.
  1. Ker izvajamo prenovljene ''bolonjske'' študijske programe, ki temeljijo na sodobnih vsebinah in učnih pristopih, kot so interaktivno in problemsko učenje, individualne oblike dela, tesno sodelovanje s prakso in družboslovno stroko, spodbujanje študija v tujini itd.
  1. Ker ti nudi ustvarjalno in stimulativno akademsko okolje s sodobnimi prostori, prijetnimi in vrhunsko opremljenimi predavalnicami, sodobno knjižnico, kavarnami in restavracijo.
  1. In nenazadnje, ker je FDV prava zakladnica znanja o družbenem svetu, saj je največja interdisciplinarna fakulteta v Sloveniji in tudi med večjimi v Evropi.

Fakulteta za družbene vede ni samo študij, ampak je veliko več. Je način življenja, ki bo za vedno spremenil tvoj pogled na svet in odklenil vrata do razumevanja sveta človeškega življenja. Če si iz pravega testa, se nam pridruži! Veseli te bomo!