Skoči do osrednje vsebine

[RAZPIS E+ SMS] Mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2023/24


Služba za pedagoško mednarodno sodelovanje in mobilnost zbira prijave za mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2023/24. Program Erasmus+ študentu omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija, namesto na FDV opravi na partnerski instituciji v tujini. Partnerske institucije so tiste institucije, s katerimi ima FDV podpisan medinstitucionalni sporazum o izmenjavi študentov v določenem študijskem letu.

Cilji tovrstne mobilnosti so:
-               izboljšanje učnih kompetenc,
-               povečanje zaposljivosti in možnosti zaposlitve,
-               povečanje samoiniciativnosti in podjetništva,
-               povečanje samozavesti in samospoštovanja,
-               izboljšanje znanja tujih jezikov,
-               povečanje medkulturne zavesti,
-               aktivnejše sodelovanje v družbi,
-               boljše poznavanje EU projektov in EU vrednot, ter
-               povečanje motiviranosti za nadaljnje izobraževanje (formalno in neformalno) in usposabljanje po opravljeni mobilnosti.

Študentom priporočamo, da si pozorno preberejo razpisno dokumentacijo v priponki, ki podrobneje določa namene, pogoje in cilje izmenjave ter razpisa, ter Pravilnik o mednarodni izmenjavi študentov.


PRIJAVA:

Svojo spletno prijavnico skupaj z motivacijskim pismom v angleškem jeziku naj študenti in študentke oddajo prek spletnega referata Moj FDV (MojFDV/Obrazci/Prijave na mednarodne izmenjave/Prijave na Erasmus+ izmenjavo). Če nimajo dostopa do spletnega referata, naj svojo prijavnico do roka posredujejo na office.international@fdv.uni-lj.si.

ROK ZA ODDAJO PRIJAV:

Rok za oddajo vlog je 4. januar 2023 do 24:00.

Prijavni obrazec v spletnem referatu ne sme biti odprt predolgo, saj lahko seja poteče in študenti/ke tako izgubijo vnesene informacije. Zato svetujemo, da študent/ka najprej informativno odpre spletno prijavnico ter odgovore na vprašanja motivacijskega pisma pripravi v ločenem dokumentu na računalniku ter šele nato kopira v prijavni obrazec. Odsvetujemo tudi prijave v zadnjih minutah, saj lahko seje potečejo ali pa prijavni obrazec zamrzne zaradi preobremenjenosti. Pozne prijave ne bodo obravnavane.

SELEKCIJSKI POSTOPEK

Za potrebe selekcijskega postopka bomo vsakemu prijavljenemu in prijavljeni določili rangirno mesto, ki bo seštevek povprečne ocene študija in ocene motivacijskega pisma oddanega ob prijavi. Motivacijska pisma bodo ocenili predstavniki/ce kateder za mednarodno sodelovanje. Če se bo na isto institucijo prijavilo več študentov z istim rangirnim mestom, bomo opravili izbirne razgovore.


NAVODILA ZA BRANJE TABEL Z RAZPISANIMI UNIVERZAMI:

Seznam ponujenih univerz je objavljen spodaj ločeno po katedrah. Študenti in študentke se lahko prijavijo na izmenjavo samo na univerze znotraj področij, ki so skladna z njihovim študijskim programom. Pri tem naj iščejo znotraj tabele, ki je označena za njihovo katedro in preverijo ponujene predmetov na spletni strani gostujoče univerze in se tako prepričajo v skladnost zamenjave predmetov. V primeru vprašanj pri pripravi predmetnika v tujini, so na voljo predstavniki kateder za mednarodno sodelovanje, seznam teh je dostopen TUKAJ.

Zaradi prehodnega obdobja med novim in starim programom Erasmus+ ter s tem povezanim podpisovanjem medinstitucionalnih pogodb, si pridružujemo pravico k pozivu za spremembo izbrane univerze. Študente in študentke prosimo za razumevanje.


MEDNARODNI ŠTUDIJSKI SEJEM in INFORMATIVNI DAN:

 

Mednarodna pisarna FDV bo v naslednjih tednih organizirala Spletni mednarodni študijski sejemZa vsa morebitna vprašanja bo potekal Informativni dan v dveh terminih: 14. decembra ob 10. uri v predavalnici 1 in 19. decembra ob 14. uri na Zoom povezavi.

 

Razpis SMS_ERASMUS+ 2023-2024-slo
Razpis SMS_ERASMUS+ 2023-2024-eng

Tabele pogodb po katedrah: 
APJU_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
DI_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
KULT_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
MKŠ_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
MO_EŠ_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
NOV_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
OBR_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
POL_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
SOC_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
SOC_KM_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24
TKOJ_Seznam univerz za E+ izmenjavo 2023-24


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 28. november 2022 | v kategoriji: Erasmus razpisi, Obvestila, Štipendije, Razpisi, Erasmus+