Skoči do osrednje vsebine

Erasmus+ praksa v Strasbourgu


Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Svetu Evrope vabi študente in študente, predvsem višjih letnikov, da pri njih opravljajo Erasmus+ prakso.  V času opravljanja prakse na Stalnem predstavništvu, so študenti polno vpeti v vsakodnevno vsebinsko delo diplomatov, s čimer dobijo izredno bogate izkušnje.

Prakso lahko v letu 2022 študentje opravljajo od septembra do decembra (in naprej v letu 2023 od januarja do junija). Priporočljivo je, da praksa traja vsaj 3 mesece, zaželeno je, da študenti ostanejo tudi dlje.

Kandidati morajo pred nastopom prakse pridobiti štipendijo Erasmus +. Po prejetju vseh prijav, bodo izbrali študenta/ko, ki jo/ga bodo nato posredovali v odobritev Ministrstvu za zunanje zadeve. Če je opravljanje prakse potrjeno, sledi postopek varnostnega preverjanja ter sklenitev sporazuma o izobraževanju (Learning Agreement). Ko bodo prejeti vsi pozitivni odgovori,  si študent uredi bivanje v Strasbourgu in nato se dogovori o točnem začetku opravljanja prakse.

Zahtevano je znanje angleščine na višjem nivoju, zaželeno pa je tudi vsaj osnovno zanje francoščine (ni obvezno). Pred sklenitvijo sporazuma s študentom opravimo telefonski pogovor, pisno pa odgovorijo tudi na nekaj zastavljenih vprašanj.

 

Za prijavo prosijo, da študentje čimprej posredujejo CV in okvirne želje glede datumov opravljanja prakse na slomission.strasbourg@gov.si.  Rok za prijavo: 15. april 2022.

 


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 15. februar 2022 | v kategoriji: Erasmus razpisi, Obvestila, Erasmus prakse