Skoči do osrednje vsebine

Vpis odprtih izbirnih predmetov in obštudijske dejavnosti


V okviru odprtih izbirnih predmetov, lahko poleg predmetov programov, ki jih izvajamo na Fakulteti za družbene vede, izbirate tudi predmete drugih fakultet Univerze v Ljubljani ter kreditno ovrednotene obštudijske dejavnosti.

Če želite vpisati izbirni predmet druge fakultete ali obštudijsko dejavnost, ob izpolnjevanju vpisnega lista (v delu, kjer izbirate izbirne predmete) kot odprti izbirni predmet izberite "Predmet druge fakultete". V nadaljevanju boste v opombe vpisali ime želenega predmeta druge fakultete ali obštudijsko dejavnost.

Natančen seznam predmetov in obštudijskih dejavnosti, ki jih lahko vpišete, najdete v nadaljevanju. Seznam se bo dopolnjeval glede na morebitne dodatne informacije, ki jih bomo prejeli z drugih fakultet.

Pred vpisom predmetov vam svetujemo, da na domačih straneh fakultet UL preverite učne načrte predmetov ter tudi, ali je za določen predmet potrebno predznanje pri kakem drugem predmetu, saj tudi za odprte predmete velja, da je zamenjava predmetov mogoča le v skladu z 22. členom Pravilnika o študiju na programih prve in druge stopnje (pet delovnih dni po začetku semestra). Predmete, ponujene na izbiro s strani FU, EF, FF in AGRFT bosta lahko vpisala po dva študenta naše fakultete, seveda tistih programov, ki v okviru predmetnika predvidevajo izbiro odprtih izbirnih predmetov. V Službi za študentske zadeve bomo vodili natančno evidenco vpisanih študentov, kar pomeni, da bo predmet po tem, ko bodo prosta mesta za študente naše fakultete zapolnjena, zaseden, in ga ne bo mogoče več vpisati. V primeru, da na zadnje prosto mesto na nekem predmetu na isti dan kandidirata dva ali več študentov, pravico do vpisa dobi tisti, ki ima boljšo povprečno oceno dosedanjega študija.

Navodila in podatke za dostop do spletnega referata boste v začetku študijskega leta prejeli s fakultete, kjer boste predmet izbrali. Ko predmet opravite, na FDV dostavite potrdilo o opravljenih izpitih.

POMEMBNO!

Pri izboru predmetov bodite posebno pozorni na število kreditnih točk.  Izberite predmet ali kombinacijo predmetov z vsaj 6 kreditnimi točkami.Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 21. julij 2021 | v kategoriji: Vpis