Korejski oddelek

Opis

Korejski oddelek je bil vzpostavljen kot prvi oddelek v EARL. Ponuja obsežno zbirko gradiv za korejske študije, vključno z dvema podatkovnima zbirkama KRPIA in DRPIA. Korejska ambasada je donirala tudi opremo za za oddelek: počivalnika z mizama za prenosne ali tablične računalnike in štiri tablične računalnike.

Korea_img

Zbirka

V Korejskem oddelku so na voljo štirje tablični računalniki Samsung Galaxy S2 in štirje pari slušalk Audiotechnica M40x. Prostori Korejskega oddelka so opremljeni z dvema udobnima počivalnikoma in pripadajočima mizicama za prenosni ali tablični računalnik.

Z računalnikov na FDV in preko oddaljenega dostopa je omogočen dostop do korejskih zbirk DBPIA in KRPIA.

DBPIA je obsežna zbirka več kot 2000 znanstvenih revij s področja humanistike, družboslovja, ekonomije, menedžmenta, prava, teologije, medicine, uprave, pedagogike, književnosti, umetnosti in naravoslovja. Nekaj virov je na voljo tudi v angleškem jeziku.
Povezava za dostop

KRPIA je obsežna zbirka e-knjig, ki so večinoma v korejskem jeziku. Zbirka med drugim vsebuje enciklopedije, slovarje, zgodovinske in arhivske vire, biografske in druge vire povezane s korejsko zgodovino, književnostjo in medicino. Večina virov je v korejskem jeziku.
Povezava za dostop

Jangseogak Collections Digital Image Service

Jangseogak arhiv ima zgodovinske rokopise, vladne dokumente, literaturo izobražencev iz časa dinastije Chosŏn (1392-1910). Zbirke Jangseogak vsebujejo digitalne slike in digitalizirana besedila.

Katalog knjig v Korejskem oddelku EARL.

Otvoritev

dsc02190 dsc02240 dsc02251 dsc02191 dsc02193 dsc02203 dsc02217 dsc02209