Skoči do osrednje vsebine

Španski jezik


Kdo so vaši učitelji tujega jezika? 

 Lekt. Santiago Martin

 

Za obiskovanje predavanj pri predmetu španščina kot tuji strokovni jezik morajo imeti študenti predznanje jezika (npr. matura).

Študijsko gradivo je vsebinsko prilagojeno potrebam študentov mednarodnih odnosov in evropskih študij, ki predstavljajo večino študentov pri predmetu. Študenti spoznavajo ključna besedila kot sta španska ustava in Deklaracija o človekovih pravicah, berejo članke priznanih španskih in latinskoameriških strokovnjakov s področja politologije, mednarodnih odnosov in evropskih študij, ki objavljajo v uglednih španskih revijah. Analizirajo članke, ki obravnavajo aktualne teme sociopolitične stvarnosti Španije in Latinske Amerike: imigracija, politika avtonomnih pokrajin, terorizem (ETA), Španija v Evropski uniji (Niška pogodba, regije EU ...). Pozornost je namenjena tako vsebini kot obliki člankov: besedišče, slovnica, zgradba besedila (diskurzivni vezniki, utemeljevanje itd.). Študenti osvežijo znanje slovnice in poglobijo poznavanje težjih slovničnih struktur.

Obvezna literatura so skripta (zbirka raznih besedil in vprašanj) in dodatno gradivo, ki je na voljo na spletnem referatu, poleg tega je na predavanjih priporočljiva uporaba (dvojezičnih) slovarjev.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. april 2013 | v kategoriji: Aktualno