Grega Tekavec


Izvršni sekretar Društva Mali delničarji Slovenije

Študij je še zadnja stopnica pred vhodom v življenje, zato je nujno pomembno, da se čas študija izkoristi tudi za mreženje in iskanje delovnih izkušenj, ki niso zgolj enostavna pot do zaslužka. Izkušnje so namreč tiste, ki naredijo korak čez zadnjo stopnico lažji in hitrejši. Ob zaključku programa Evropske študije na FDV sem poleg diplome imel za sabo tri leta delovnih izkušenj in ogromno lepih spominov, medtem ko so se spomini na neprespane noči za knjigo ali računalnikom spremenili v občutek zadovoljstva. Ker seveda študij ni vse, lahko vsakdo na FDV sodeluje tudi pri drugih aktivnostih, zato sem se vedno z veseljem pridružil organizaciji različnih strokovnih in zabavnih srečanj, nenazadnje pa nikoli ne zmanjka niti raziskovalnih projektov, kjer lahko skupaj s profesorji in asistenti spoznaš svet znanstvenega raziskovanja.

Ne, ne gre za pravljico, gre za kratek potopis, s katerim bi se lahko poistovetil vsak, ki zaključi program Evropskih študij na FDV. Ni toliko pomembno, kaj vse se v štirih letih študija naučiš, bolj je pomembno, da se naučiš učiti in da lahko sposobnost učenja konstruktivno preneseš v svoje lastno življenje.

Odločil sem se pridobljeno izobrazbo diplomanta evropskih študij nadgraditi, zato nadaljujem magistrski študij na drugi fakulteti predvsem zaradi želje po krepitvi sorodnih znanj. Tako rekoč ves čas študija sem se ukvarjal z gospodarstvom, poleg tega pa sem sodeloval tudi pri organizaciji srečanj z mednarodnimi organizacijami. Podrobno sem se seznanil z delničarstvom in postal tudi izvršni sekretar Društva Mali delničarji Slovenije. Nedavno sem sprejel tudi dodaten izziv in prevzel mesto začasnega predsednika uprave Družbe za spodbujanje razvoja Triglavskega narodnega parka, d.d.

Zame ni pomembno, kaj delaš in koliko zaslužiš, pomembno je, da delaš s srcem in pa predvsem da delaš zato, ker si želiš živeti lepo in ne, da živiš zato, da hodiš na delo.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 04. februar 2013 | v kategoriji: Ambasadorji