Skoči do osrednje vsebine

Francoski jezik


Kdo so vaši učitelji tujega jezika? 

Lekt. mag. Mojca Jarc

 

V skupini študentov, ki so izbrali francoščino, bodisi kot prvi ali kot drugi tuji jezik, se srečujejo študenti različnih študijskih smeri. Študenti mednarodnih odnosov in evropskih študij imajo predmet v vseh štirih letnikih študija, ostali pa v prvem in /ali drugem letniku študija. Pri predavanjih spoznavajo francosko, frankofono in širšo mednarodno skupnost, aktivno sodelujejo pri diskusijah o družbenih problemih, pripravljajo ustne predstavitve, obdelujejo znanstveno in strokovno literaturo, delajo raziskave in se učijo akademskega pisanja in strokovnega jezika.

Prvi dve leti študenti poleg intenzivnega razvijanja zmožnosti branja, poslušanja, pisanja in govorjenja o temah s širšega področja družbenih ved obnovijo srednješolsko znanje slovničnih pravil in zakonitosti.

V tretjem in četrtem letniku je študij usmerjen predvsem v aktivne oblike dela, kot so obsežnejše predstavitve, poglobljene razprave, pogajanja.

Bolj neposreden vpogled v francosko kulturo študentom omogočajo vabljeni predavatelji, udeležba na predavanjih v francoskem jeziku in možnost študijske izmenjave s francoskimi fakultetami.

Študenti, ki so izbrali francoščino, se lahko vsako leto potegujejo za enomesečne jezikovne štipendije francoske vlade, ki jih razpisuje Francoski inštitut v Ljubljani.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 22. april 2013 | v kategoriji: Aktualno