Skoči do osrednje vsebine
  • Inštitut Kralj Sejong Ljubljana

Inštitut Kralj Sejong Ljubljana (King Sejong Institute Ljubljana – KSI LJ) je bil ustanovljen v okviru Fundacije Inštituta King Sejong (King Sejong Institute Foundation - KSIF), ki deluje s podporo korejskega ministrstva za kulturo, šport in turizem. Inštitut nosi ime po kralju Sejongu Velikem, ki je v 15. stoletju ustvaril izvirno korejsko pisavo in tako prispeval k širjenju izobraževanja po vsej državi.

KSIF spodbuja poučevanje korejskega jezika in širjenje znanja o korejski kulturi po svetu. KSI LJ je prvi korejski jezikovni in kulturni inštitut v Sloveniji in je del mreže 234 Inštitutov King Sejong v 82 državah. Deluje na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Ob že uveljavljenem Korejskem oddelku Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) je KSI LJ velika pridobitev za vse, ki jih zanima korejski jezik, zgodovina, kultura in njena vloga v sodobnem svetu.

KSI LJ ponuja tečaje korejskega jezika in kulture ter organizira prireditve, delavnice, predavanja in druge dogodke za predstavitev korejske kulture ter tradicionalnega in sodobnega načina življenja. Nudi informacije o korejskem jeziku in kulturi ter tako ustvarja spodbudno okolje za pridobivanje znanja jezika in spoznavanje različnih vidikov korejske kulture. Vsem, ki jih zanima korejski jezik, kultura, pa tudi korejska družba, zgodovina, gospodarstvo, politika in druga področja, je v Korejskem oddelku EARL-a na voljo tiskano gradivo in dostop do korejskih zbirk podatkov.

Z 31. 12. 2022 SE INŠTITUT KRALJ SEJONG LJUBLJANA NA FAKULTETI ZA DRUŽEBNE VEDE ZAPIRA. UPAMO, DA BO INŠTITUT V SLOVENIJI KMALU PONOVNO ZAČEL DELOVATI.

Kontakt

연락처

Inštitut Kralj Sejong Ljubljana
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana

Splošne informacije: ksi.ljubljana@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

Za informacije o aktualnih dogodkih obiščite našo Facebook in Instagram stran:

facebook  Instagram

Tečaji korejskega jezika in kulture 

한국어 및 한국문화 수업

Prijava na tečaje in termini

신청 방법 및 시간표Cene, učbeniki in druge informacije

수강료, 교과서, 기타

.

Sodelavke in sodelavci

함께 하는 사람들

Direktor
dr. Zlatko Šabič

Svetovalka
mag. Mirjam Kotar

Vodja pisarne
mag. Maša Kolenbrand

Strokovna sodelavka
Saška Rovšnik, mag

Koordinatorica projekta
dr. Hyeonsook Ryu

Uporabne povezave

유용한 사이트 / 관련 사이트

Slovar (사전)

Prevajalnik (번역)

Online King Sejong Institute (온라인 세종학당)

Nuri-Sejonghakdang (누리 세종학당)

Sorodna spletna mesta (관련사이트):

          
   

Korejski oddelek EARL

동아시아리소스센터 - 한국학 코너

KSI LJ tesno sodeluje s Korejskim oddelkom Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL). Tačajnikom/-icam KSI LJ so na voljo prostori in oprema ter tiskano gradivo in dostop do korejskih zbirk podatkov Korejskega oddelka EARL. Vabljeni so tudi k udeležbi na predavanjih in drugih dogodkih v organizaciji Korejskega oddelka EARL.