Skoči do osrednje vsebine
  • Inštitut Kralj Sejong Ljubljana

Inštitut Kralj Sejong Ljubljana (King Sejong Institute Ljubljana – KSI LJ) je bil ustanovljen v okviru Fundacije Inštituta King Sejong (King Sejong Institute Foundation - KSIF), ki deluje s podporo korejskega ministrstva za kulturo, šport in turizem. Inštitut nosi ime po kralju Sejongu Velikem, ki je v 15. stoletju ustvaril izvirno korejsko pisavo in tako prispeval k širjenju izobraževanja po vsej državi.

KSIF spodbuja poučevanje korejskega jezika in širjenje znanja o korejski kulturi po svetu. KSI LJ je prvi korejski jezikovni in kulturni inštitut v Sloveniji in je del mreže 234 Inštitutov King Sejong v 82 državah. Deluje na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Ob že uveljavljenem Korejskem oddelku Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) je KSI LJ velika pridobitev za vse, ki jih zanima korejski jezik, zgodovina, kultura in njena vloga v sodobnem svetu.

KSI LJ ponuja tečaje korejskega jezika in kulture ter organizira prireditve, delavnice, predavanja in druge dogodke za predstavitev korejske kulture ter tradicionalnega in sodobnega načina življenja. Nudi informacije o korejskem jeziku in kulturi ter tako ustvarja spodbudno okolje za pridobivanje znanja jezika in spoznavanje različnih vidikov korejske kulture. Vsem, ki jih zanima korejski jezik, kultura, pa tudi korejska družba, zgodovina, gospodarstvo, politika in druga področja, je v Korejskem oddelku EARL-a na voljo tiskano gradivo in dostop do korejskih zbirk podatkov.

    SLAVNOSTNA OTVORITEV Inštituta Kralj Sejong na Fakulteti za družbene vede 

Nagovor direktorja >>>                                                                                                             Korejsko>>>

Kontakt

연락처

Inštitut Kralj Sejong Ljubljana
Kardeljeva ploščad 5
1000 Ljubljana

Splošne informacije: ksi.ljubljana@fdv.uni-lj.si

Tečaji in prijave: saska.rovsnik@fdv.uni-lj.si

Kako do nas

Za informacije o aktualnih dogodkih obiščite našo Facebook in Instagram stran:

facebook  Instagram

Tečaji korejskega jezika in kulture 

한국어 및 한국문화 수업

Tečaji so namenjeni mladim in odraslim z dokončano osnovnošolsko izobrazbo (razen intenzivnih zimskih in poletnih tečajev, kamor se lahko vpišejo tudi osnovnošolci zadnje triade). Učitelj/-ica tečajev je naravni govorec/-ka in ima državni certifikat za učenje korejskega jezika in kulture ter več let delovnih izkušenj. Učne načrte in gradivo so pripravili/-e strokovnjaki/-inje s področja poučevanja korejskega jezika KSIF in jih uporabljajo vsi Inštituti King Sejong po svetu. Certifikat o zaključku tečaja je uradno priznan certifikat KSI in z izobraževanjem lahko nadaljujete povsod po svetu. Vsebina tečajev:

Začetni tečaj 1A (dve skupini; za tečajnike/-ice brez predznanja):
- razumevanje značilnosti korejske abecede – Hangeul (pravilen zapis, branje in izgovorjava) ter korejske stavčne strukture; osnovno besedišče (pozdravi, predstavitev sebe in drugih, predstavitev svojih vsakodnevnih dejavnosti).

Začetni tečaj 1B (za tečajnike/-ice z opravljenim tečajem Začetni 1A na KSI LJ ali 50-60 urami korejščine na kateri izmed izobraževalnih ustanov): pogovor o nedavnih dogodkih, hobijih, hrani; načini transporta, vprašati za smer in telefonski pogovori, opis zunanjosti, družine in potovanj; pogovor o zdravju, čustvih in počutju, o domačem kraju, priprava na družabna srečanja in načrti za prihodnost.

Začetni tečaj 2A (za tečajnike/-ice z opravljenim tečajem Začetni 1B na KSI LJ ali 100-120 urami korejščine na kateri izmed izobraževalnih ustanov): pogovor o poklicih in delu; praznovanja in nakupovanje; načrtovanje potovanj in počitnice; pogovor o vsakodnevnih navadah in bontonu; podnebne spremembe; opis stanovanj/hiše .

Tečaj korejske kulture 1:
Učenje in spoznavanje korejske kulture na zanimiv in zabaven način: oblačenje korejskega tradicionalnega oblačila – Hanbok;  izdelava miniaturnega hanboka iz papirja; igranje korejskih tradicionalnih otroških iger; korejska kaligrafija.

Prijava na tečaje in termini

신청 방법 및 시간표

Redni tečaji v zimskem semestru 2022/2023

5. 9. 2022 – 20. 12. 2022

 

Stopnja

Skupina   Termin          

Prostor

Začetni 1A  딱정벌레 Ddakjeong beole/Pikapolonica

pon. in sre. 

16.20 – 18.00 

predavalnica FDV-08 
Začetni 1A 반딧볼 Banditbul/Kresnička

tor. in čet.

16.20 – 18.00 
prek platforme Zoom 
Začetni 1B  용 Yong/Zmaj

tor. in čet.

18.00 – 20.00 
 prek platforme Zoom

Začetni 2A

 호랑이 Horangi/Tiger

pon. in sre.

18.00 – 20.00
prek platforme Zoom

Redni tečaj obsega 60 šolskih ur in poteka dvakrat tedensko, po 100 minut brez odmora. Vpišejo se lahko tudi osnovnošolci zadnje triade.

Na tečaj se lahko prijavite tukaj.

Prijave sprejemamo do 21. 8. 2022. Registracija poteka 22. in 23. 8. 2022.

Za več informacij v zvezi z vpisom nam pišite na: saska.rovsnik@fdv.uni-lj.si.Cene, učbeniki in druge informacije

수강료, 교과서, 기타

Cena tečajev

Cena za 45 urni tečaj: 150 EUR.

Cena za 48 urni tečaj: 160 EUR

Cena za 60 urni tečaj: 200 EUR

Dvema tečajnikoma/icama, ki izhajata iz socialno šibkejši okolij, nudimo možnost brezplačnega tečaja, osnovnošolcem, dijakom in študentom pa 20 % popust.

 Cene učbenikov

Začetni tečaj 1A: Sejong Korean 세종 한국어 1: 28 EUR

Začetni tečaj 1B: Sejong Korean 세종 한국어2: 28 EUR

Začetni tečaj 2A: Sejong Korean 세종 한국어3: 28 EUR

Izbrane učbenike lahko naročite do 23. 8. 2022 na tem elektronskem naslovu. Dobava učbenikov iz Koreje predvidoma traja 2-3 tedne.

 E-učbeniki

Na spletni strani Nuri-Sejonghakdang 누리 세종학당 lahko dostopate do vseh učbenikov tudi v digitalni obliki. Uporabljate jih lahko samo na spletu in jih ni mogoče prenesti ali natisniti s spleta.

Do e-učbenikov dostopate tako:
1. Odprite spletno stran: 누리 세종학당
2. Kliknete zavihek »Learning«
3. Odpre se vam stran »Textbooks«
4. Sejong Korean
세종 한국어1, 2 in 3 so na 5. strani

Način ocenjevanja in pogoji

Začetni tečaj 1A in 2A: najmanj 70 % prisotnost; test: 60 točk ali več (oboje pogoj za nadaljevanje tečaja na naslednji stopnji).
Korejska kultura 1: najmanj 70 % prisotnost.

Sodelavke in sodelavci

함께 하는 사람들

Direktor
dr. Zlatko Šabič

Svetovalka
mag. Mirjam Kotar

Vodja pisarne
mag. Maša Kolenbrand

Strokovna sodelavka
Saška Rovšnik, mag

Koordinatorica projekta
dr. Hyeonsook Ryu

Uporabne povezave

유용한 사이트 / 관련 사이트

Slovar (사전)

Prevajalnik (번역)

Online King Sejong Institute (온라인 세종학당)

Nuri-Sejonghakdang (누리 세종학당)

Sorodna spletna mesta (관련사이트):

          
   

Korejski oddelek EARL

동아시아리소스센터 - 한국학 코너

KSI LJ tesno sodeluje s Korejskim oddelkom Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL). Tačajnikom/-icam KSI LJ so na voljo prostori in oprema ter tiskano gradivo in dostop do korejskih zbirk podatkov Korejskega oddelka EARL. Vabljeni so tudi k udeležbi na predavanjih in drugih dogodkih v organizaciji Korejskega oddelka EARL.