Katedra za novinarstvo

 • Multimedijska predavalnica

  V Multimedijski predavalnici študenti dobivajo veščinska znanja multimedijskega izražanja. Skupaj s člani Katedre za novinarstvo ter uglednimi uredniki in novinarji iz radijskih, televizijskih in spletnih uredništev pripravljajo prispevke s povezovanjem besedila, fotografij, avdia in videa.

 • Obisk Pro Plus

  Študenti novinarstva so pri predmetu Uvod v novinarstvo II obiskali medijsko hišo Pro Plus.

 • Obisk Radia Slovenija

  Študentke in študenti novinarstva so v okviru predmeta Uvod v novinarstvo II obiskali Radio Slovenija.

 • Katedra za novinarstvo

  vabi na predstavitev študijskega programa Novinarstvo na informativnih dnevih 12. in 13. februarja 2016.

 • Katedra za novinarstvo

  Katedra za novinarstvo izobražuje in usposablja študente, da postanejo družboslovno razgledani, visoko pismeni in profesionalno kompetentni novinarji.

Novinarstvo je eden od matičnih programov sedanje FDV. Leta 1964 so bila prva predavanja na novinarski smeri in tega leta se je Visoka šola za politične vede tudi preimenovala v Visoko šolo za sociologijo, politične vede in novinarstvo. Danes Katedra skladno s svojim poslanstvom študentom novinarstva omogoča, da pridobijo naslednje kompetence: 1) sposobnost kritičnega mišljenja, 2) sposobnost ustvarjanja novinarskih prispevkov za različne medije (tisk, radio, televizija in splet) ter celovite uporabe jezikovnih in analitičnih orodij, 3) znanje na političnem, gospodarskem, kulturnem in drugih družbenih področjih in 4) znanje o aktualnih zadevah in problemih ter splošno znanje. Pri praktikumih (časopisni, radijski in televizijski) poleg habilitiranih predavateljev sodelujejo številni znani novinarji in drugi strokovnjaki iz prakse. Katedra ima dobro organizirano študentsko prakso v najbolj vplivnih slovenskih medijih. Katedra poleg pedagoškega dela skrbi tudi za znanstveno-raziskovalni razvoj novinarskih študij.

Študentke in študenti novinarstva na strokovni ekskurziji na Dunaju (2016)

Študentke in študenti so se med 21. in 23. aprilom 2016 udeležili strokovnega obiska Dunaja.

13. maj 2016 | Obvestilo, Vtisi iz tujine

Projekcija filma Lahko noč in srečno (Good Night, and Good Luck, 2005)

Vljudno vas vabimo na projekcijo filma Lahko noč in srečno, ki jo Katedra za novinarstvo organizira s Slovensko kinoteko.

9. maj 2016 | Obvestilo

Okrogla miza Krhanje novinarskega poklica (marec, 2016)

Na Fakulteti za družbene vede je potekala okrogla miza naslovljena Krhanje novinarskega poklica. Okrogla miza je bila druga v nizu mesečnih razprav o stanju novinarstva danes.

16. marec 2016 | Obvestilo
 
Študijski programi 1. stopnje
Študijski programi 2. stopnje
Študijski programi 3. stopnje

Objave

Članice in člani Katedre za novinarstvo raziskovalne dosežke redno predstavljajo domači in tuji javnosti v obliki znanstvenih in strokovnih člankov, monografij in raziskovalnih elaboratov.