Strokovna ekskurzija v ZDA


Od leta 2003 organiziramo strokovne ekskurzije študentov novinarstva v ZDA. Ekskurzije se udeležijo študentje, ki sicer pripravljajo študentski časopis Klin. Lansko leto je ekskurzija potekala od 20. septembra do 6. oktobra, v tem času pa so študentje z dr. Markom Milosavljevićem obiskali New York, Washington, Peorio in Chicago.

V New Yorku so obiskali Columbia University in se pogovarjali s predstojnico oddelka za študij preiskovalnega novinarstva  Sheilo Coronel; obiskali so časopis New York Times, se pogovarjali z urednikom financ in gospodarstva pri tem časopisu Patrickom Scottom ter se udeležili osrednjega uredniškega sestanka; obiskali so televizijsko produkcijsko družbo in organizacijo Democracy Now, ki pripravlja istoimensko oddajo za ameriško javno mrežo PBS; ter medijsko agencijo in televizijsko postajo Bloomberg.

V Washingtonu so obiskali Washington Post, kjer so se prav tako udeležili uredniškega sestanka in se pogovarjali z urednico notranjepolitične redakcije Barbaro Vobejdo. Obiskali so tudi American University in njihovo profesorico Susan Benesch, ki je organizirala predavanji dr. Marka Milosavljevića in nje same, za ameriške in slovenske študente, o svobodi medijev.

V Peorii so študentje obiskali Bradley University, kjer je profesorica Margaret Young organizirala vrsto skupnih predavanj in razprav; obiskali so regionalni časopis Poria Journal-Star, kjer so se pogovarjali z urednikom spleta in izvršnim urednikom; nato so obiskali Chicago ter regionalno javno radijsko postajo v okviru National Public Radio in oglaševalsko agencijo.


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 11. januar 2013 | v kategoriji: Vtisi iz tujine