izr. prof. dr. Andreja Vezovnik

Splošne informacije
Video predstavitev
Življenjepis
Bibliografija
Povezave
 • izr. prof. dr. Andreja Vezovnik, visokošolska učiteljica
  Kontaktne informacije:
  Službeni telefon: 01/ 5805-315
  Email: is.jl-inu.vdf@kinvozev.ajerdna
  Govorilne in uradne ure:
  Govorilne ure: vsak petek ob 13.00-14.30.
  Zaradi Slovenskih socioloških dnevov g.u. v petek 18.10. odpadejo. Hvala za razumevanje.
  Prostor:
  C 205
  Sodelovanje pri predmetih:

  Dodiplomski študij
  Diplomski seminar - KOM-MKŠ
  Medijska kritika
  Raziskovalni praktikum 1

  Podiplomski študij
  Kritične teorije in analiza diskurza
  Raziskovalni seminar - KOM
  Ekspertna področja:

  Medijske študije, študije hrane in prehranjevanja, kritično jezikoslovje, kritična politična teorija, sociologija vsakdanjega življenja, migracija.

 • https://www.youtube.com/watch?v=luY26B7YKwE https://www.youtube.com/watch?v=1iCvpYPWUeE https://www.youtube.com/watch?v=5oLSnCweJ7M
 •  

  Izr. Prof. Dr. Andreja Vezovnik je na Fakulteti za družbene vede zaposlena od leta 2005. Najprej kot mlada raziskovalka, nato kot asistentka in raziskovalka z doktoratom, kasneje kot docentka in izredna profesorica. V okviru Centra za socialno psihologijo, Centra za preučevanje družbene blaginje ter Centra za raziskovanje družbenega komuniciranja je ves čas aktivno sodelovala pri izvedbi številnih nacionalnih in mednarodnih raziskovalnih projektov. Je članica organizacijskega odbora EuStory: History Network for Young Europeans, bivša članica organizacijskega odbora in koordinatorica teoretične sekcije Memefesta: mednarodnega festivala družbeno odzivnega komuniciranja in urednica revije Družboslovne razprave. Svoje delo vseskozi aktivno predstavlja na številnih relevantnih domačih in mednarodnih konferencah, kolokvijih in simpozijih. Organizirala je tudi panele na mednarodnih konferencah Interpretative policy analysis. Od leta 2005 je soizvajalka predmetov na prvi, drugi in tretji stopnji na FDV, na Univerzi v Oslu ter na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Večkrat je kot asistentka sodelovala na poletni šoli ECPR- Summer School in Social Science Data Analysis and Collection. Na povabilo zasluženega profesorja Ernesta Laclaua je v študijskem letu 2008/09 gostovala kot 'visiting scholar' na Northwestern University v ZDA kjer je tesno sodelovala s prof. Laclauom in oddelkom za Communication Studies. Do sedaj je Andreja Vezovnik samostojno objavila več recenzij, mednarodnih in domačih izvirnih znanstvenih člankov, znanstveno monografijo Diskurz, urejala je tematske sklope v uglednih revijah, nazadnje v Slavic Review, je tudi soavtorica dveh znanstvenih monografiji. Že vrsto let je aktivna soustvarjalka platforme Antifa seminar in članica izvršnega odbora Visokošolskega sindikata Slovenije na FDV. Od leta 2004 je ena izmed vodilnih članic in soustanoviteljic performativne skupine Bitnamuun, ki deluje v okviru KUD Ponor in je soavtorica in performerka več deset plesnih in performativnih predstav in kratkih filmov ter soustvarjalka in performerka večkrat nagrajenega filma Motions to promised lands.
 • http://uni-lj.academia.edu/AndrejaVezovnik
  http://www.eustory.org/
  http://www.memefest.org/