Katedra za medijske in komunikacijske študije

 • Katedra za medijske in komunikacijske študije

 • Katedra za medijske in komunikacijske študije

 • Dobrodošli na spletnih straneh katedre

Medijske in komunikacijske študije so zahtevno, a atraktivno interdisciplinarno študijsko področje, ki se pri analizi medijske kulture in družbenega komuniciranja naslanja tako na družboslovno kot na humanistično tradicijo. Študijski programi, ki jih na dodiplomski, podiplomski in doktorski stopnji izvaja katedra, dajejo študentom nujno potrebna teoretska, raziskovalna in veščinska znanja za kritično razumevanje družbenih, kulturnih in političnih vidikov medijev in komuniciranja. Zato smo v stalnem stiku z drugimi disciplinami (sociologijo, kulturologijo, politologijo, antropologijo), v predmetniku pa so poleg splošnih družboslovnih predmetov vključeni specializirani predmeti s področja vizualne kulture, političnega komuniciranja in javnega mnenja, medijskih sistemov in medijskega diskurza, popularne kulture, zgodovine medijev, digitalnega komuniciranja in novih medijev itd. Posebno mesto na programu imajo praktikumi, ki študente opremijo z veščinami in prakso s področja medijske produkcije in empiričnega raziskovanja. Program odlikuje velika izbirnost predmetov in vsebin, odločilno pa ga sooblikujejo tudi gostujoči tuji profesorji in vrhunski domači strokovnjaki s področja medijske produkcije.

Tradicionalno srečanje študentk in študentov MKŠ in alumni srečanje MKŠ

Vabljene in vabljeni na tradicionalno srečanje študentk in študentov MKŠ in alumni srečanje MKŠ, ki bo v torek, 11. 12. 2018, ob 18. uri na FDV v Veliki dvorani. Osrednji del bo letos namenjen okrogli mizi z naslovom Transformacije družbenih omrežij: tehnologije in rabe.

8. december 2018 | Obvestilo

Srečanje študentov Medijskih in komunikacijskih študij ter Alumni srečanje MKŠ

Katedra za medijske in komunikacijske študije vabi 5. 12. 2017 na tradicionalno srečanje študentk in študentov MKŠ ter alumni srečanje MKŠ, ki bo potekalo v Veliki dvorani FDV.

23. november 2017 | Obvestilo

Študijska ekskurzija 2017 - Praga

Vsakoletna študijska ekskurzija je v letu 2017 potekala v soorganizacije Katerde za medijske in komunikacijske študije in Katedre za novinarstvo.

23. november 2017 | Obvestilo

Hardtova priznanja za izstopajoče študijske dosežke 2016

Nagrade MKŠ za izstopajoče študentske dosežke za leto 2016, poimenovanje po leta 2011 preminulem profesorju Hannu Hardtu, prejmejo Nastja Ščurk, Blažka Čas in Zarja Protner.

23. november 2017 | Obvestilo
 

 • Dr. Bill Kovarik

  Profesor komunikacijskih študij na Radford University (Virginia, ZDA).


 • Dr. Paul Bowman

  Profesor kulturnih študij, Cardiff University (Velika Britanija).


 • Dr. Peter Dahlgren

  Profesor medijskih in komunikacijskih študij na Lund University (Švedska).


 • Dr. Ed McLuskie

  Profesor teorije in filozofije komuniciranja na Boise State University (Idaho, ZDA).


 • Dr. Daya K. Thussu

  Profesor mednarodnega komuniciranja na University of Westminster (VB).

Dokumenti in publikacije