doc. dr. Andrej Kohont

Splošne informacije
Video predstavitev
Življenjepis
Bibliografija
Povezave
 • doc. dr. Andrej Kohont, visokošolski učitelj
  Kontaktne informacije:
  Službeni telefon: 01/ 5805-236
  Email: is.jl-inu.vdf@tnohok.jerdna
  Govorilne in uradne ure:
  Govorilne ure:
  Ponedeljek 10.00-12.00

  V decembru bodo govorilne ure:
  3.12. ob 11.00 
  12.12. ob 12.30
  17.12. ob 10.00
  Prostor:
  DS 08
  Sodelovanje pri predmetih:

  Dodiplomski študij
  Kadrovski menedžment
  Organizacijsko vedenje
  Praktikum - SOC-KM
  Teorija in tehnike vodenja

  Podiplomski študij
  Magistrsko delo
  Ekspertna področja:
  Menedžment človeških virov

  Menedžment kompetenc
   
  Vodenje
   
  Mednarodni menedžment človeških virov
   
  Karierna orientacija

  Organizacijsko vedenje

  Kakovost v visokem šolstvu
   
  Praktično usposabljanje
 •  

   

  dr. Andrej Kohont je rojen v Mariboru. Leta 2011 je doktoriral na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani s temo Vloge in kompetence menedžerjev človeških virov v kontekstu internacionalizacije.

  Od leta 2001 raziskovalno in pedagoško deluje na Fakulteti za družbene vede, kjer v okviru katedre za socialni in kadrovski menedžment sodeluje pri  predmetih kadrovski menedžment, teorija in tehnike vodenja in organizacijsko vedenje.  Raziskovalno proučuje področja: menedžmenta človeških virov, trga dela, identifikacije in razvoja kompetenc, kakovosti in reform visokega šolstva ter karierne orientacije. Posebno pozornost namenja vprašanju internacionalizacije poslovanja s poudarkom na vprašanjih, ki se v tem kontekstu povezujejo z menedžmentom človeških virov v multinacionalkah in delu s sodelavci v tujini.

  Teoretična znanja nadgrajuje s sodelovanjem v mednarodnih in domačih aplikativnih in svetovalnih projektih. V okviru mednarodne akademske mreže Cranet je koordinator raziskave Upravljanje človeških virov v Sloveniji. Skupaj z dr. Aleksandro Kanjuo Mrčela je skrbnik drugostopenjskega programa Upravljanje organizacij, človeških virov in znanja. V letih 2008-2012 je bil podpredsednik Slovenske kadrovske zveze.

  Novejša dela:

  Alexandros Psychogios, Chris Brewster, Fotis Missopoulos, Andrej Kohont, Elizabeta Vatchkova & Agnes Slavic (2013): Industrial relations in South-Eastern Europe: disaggregating the contexts, The International Journal of Human Resource Management, DOI: 10.1080/09585192.2013.837090

  Kazlauskaite, R., Buciuiene, I., Poor, J.; Karoliny, Z., Alas, R., Kohont, A., Slavicz, A. (2013): Human resorce management in the Central and Eastern European Region. In Global trends in Emma Parry, Eleni Stavrou And Mila Lazarova (eds.), Human Resource Management; New York: Palgrave Macmillan.

  Kohont, A., Svetlik, I., Bogičevič Milikić, B.  (2012): Development of personnel management in Slovenia and Serbia. (Journal of East European Management Studies, under review).

  Podnar, K., Kohont, A., Jančič, Z. (2012): Employee development in the international arena: Internal marketing and human resource management perspectives. In: Melewar, T. C. (ed.), Gupta, S. (ed.). Strategic international marketing: An advanced perspective. Basingstoke; New York: Palgrave Macmillan.

  Kohont, Andrej (ed.) (2011) Terminološki slovarček: karierne orientacije 2011. Ljubljana : Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje.

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Cranet http://www.cranet.org     Slovenska kadrovska zveza http://www.skz.si   Zlata nit http://zlatanit.dnevnik.si/