Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Objavljen Nihon Kokusei Zu-e 2019/2020

JapanKnowledge Lib je danes, 1. julija 2020, objavil 'Nihon Kokusei Zu-e (Grafi in tabele japonskega državnega cenzusa), izdaja 2019/2020'. Nihon Kokusei je podatkovni zbornik, ki omogoča jasen, organiziran in lahko razumljiv komentar družbene in gospodarske situacije na Japonskem.

01. julij 2020 | EARL

Uspešno izpeljan webinar: Tajvanski model odziva na virusno krizo in lekcije za Slovenijo

Med nedavnim izbruhom Covid-19 so se številne države znašle v središču pozornosti zaradi (ne)učinkovitega odziva na virus. Tajvan bi naj bil soočen z eno najglobljih kriz, povezanih z virusom, zaradi bližine in vezi s Kitajsko, kjer je izbruh povzročil popolno zaustavitev Wuhana. V nasprotju s pričakovanji pa je Tajvan ohranil nizko število primerov Covid-19. Kako je Tajvan lahko ohranil tako nizko število okužb in smrti? Kako bo kriza Covid-19 vplivala na položaj Tajvana v mednarodni skupnosti in na njegovo prihodnost?

09. junij 2020 | EARL

Okrogla miza »Tajvanski model odziva na virusno krizo in lekcije za Slovenijo«

Okrogla miza »Tajvanski model odziva na virusno krizo in lekcije za Slovenijo«, ki jo organizirata Center za tajvanske študije in Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo, bo obravnavala izkušnje, ki jih lahko pridobimo iz tajvanskega odziva na izbruh virusa, kot tudi načine vplivanja virusne krize na dojemanje mednarodne skupnosti glede Tajvana in njegove okolice

03. junij 2020 | EARL

Testni dostop do Moazine - zbirke korejskih revij in časopisov

Obveščamo vas, da je do 31. avgusta 2020 omogočen testni dostop do zbirke Moazine.

15. maj 2020 | EARL

Začasen dostop do japonskih zbirk

Kinokuniya z veseljem sporoča, da njihovi partnerski založniki ponujajo brezplačen dostop do njihovih baz podatkov od 25.3.2020 do 30.4.2020.

16. april 2020 | EARL

Uspešno izveden posvet japonskih ter slovenskih strokovnjakov s področja Družbe 5.0

V torek, 3. marca 2020, je v okviru Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (RSVA) potekal zaprt posvet strokovnjakov ter strokovnjakinj o prihodnosti t. i. Družbe 5.0 na Zahodnem Balkanu.

11. marec 2020 | EARL

"Umetna inteligenca in nadzor" - poročilo z drugega predavanja v seriji pogovorov o vlogi umetne inteligence v svetu

Debata se je zaključila z mislijo dr. Nataše Pirc Musar – v povezavi z zasebnostjo in umetno inteligenco se moramo osredotočiti na tri pomembna vprašanja: katere probleme hočemo nasloviti z razvojem nove tehnologije? Lahko te probleme enako učinkovito rešimo brez tehnologije? Kakšne posledice in nove probleme lahko ustvari razvoj te tehnologije?

05. marec 2020 | EARL

Vabilo na predavanje Veleposlaništva Japonske in Univerze v Ljubljani: Vloga univerze pri uvajanju Družbe 5.0 (3. marec)

Veleposlaništvo Japonske in Univerza v Ljubljani pripravljata slovensko-japonski seminar z naslovom “Vloga univerze pri uvajanju Družbe 5.0“, posvečen izobraževalnim vidikom projekta humanocentrične, na znanju temelječe Družbe 5.0.

17. februar 2020 | EARL

Poziv k oddaji prispevkov - 4th China-CEE conference / 24-25 September 2020, Ljubljana, Slovenia

Konfucijev inštitut Ljubljana in Ekonomska fakulteta v sodelovanju s Shanghai University of International Business and Economics organizirata 4. China-CEE konferenco v mesecu septembru. K oddaji člankov so vabljeni vsi, tako akademiki kot tudi predstavniki poslovnega sveta.

17. februar 2020 | EARL

Poletna šola “Japan Orientation”

Univerza Vzhodne Anglije v Norwichu organizira poletno šolo “Japan Orientation” med 27. junijem in 11 julijem 2020.

13. februar 2020 | EARL