Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Vse člane knjižnice vabimo na brezplačne tečaje! NOVI TERMINI!

Osrednja družboslovna knjižnica JG vabi, da se udeležite naslednjih tečajev: COBISS EKSPRES, ELEKTRONSKI INFORMACIJSKI VIRI in UPORABA EndNote. Prav tako vas vabimo na INDIVIDUALNO SVETOVANJE. Tečaji bodo izvedeni preko ZOOM-a. Tečaji so za člane knjižnice brezplačni.

10. marec 2023 | Obvestila, Tečaji

Spletni predstavitvi Oxford elektronskih zbirk

Založnik Oxford University Press v marcu 2023 organizira spletni predstavitvi njihovih elektronskih zbirk Oxford Art Online in Oxford Journals.

27. februar 2023 | Obvestila, Tečaji

Testni dostop do EUobserver

Časopis ponuja dnevna poročila in poglobljeno poročanje o mednarodnih zadevah, povezanih z Evropsko unijo (EU). Testni dostop je omogočen do 31. marca 2023.

22. februar 2023 | Obvestila

Predstavitev informacijskih servisov in e-virov ponudnika EBSCO

V torek, 31. januarja, od 13.30. do 15. ure bo v predavalnici št. 8 potekala predstavitev podatkovnih zbirk »Military and Government Collection« in »Political Science Complete« ter EBSCO eBooks.

25. januar 2023 | Obvestila, Tečaji

Trajni dostop do učbenikov v zbirki Oxford Handbooks Online

Oxford Handbooks Online je zbirka priročnikov oziroma učbenikov. Gre za eno najprestižnejših področij Oxfordovega znanstvenega založništva. Vsebuje poglobljene članke najboljših znanstvenikov in strokovnjakov.

17. januar 2023 | Obvestila

Novo v knjižnici …

Ste polnilec za telefon pozabili doma? Se vam je pravkar pokvaril polnilni kabel? V knjižnici si lahko čitalniško izposodite različne polnilne kable in stenske polnilce.

26. oktober 2022 | Obvestila

Sodelovanje knjižnice na PREP FDV

Knjižnica bo v okviru Pripravljalnih dnevov FDV, ki bodo potekali od ponedeljka, 26. 9. 2022, do srede, 28. 9. 2022, poleg predstavitve knjižnice izvedla tudi delavnico učinkovitega iskanja znanstvenih družboslovnih virov.

21. september 2022 | Obvestila

Testni dostop do Basilica Online (Brill)

Basilica Online je spletna izdaja 17 zvezkov zbirke Basilica (založba Brill), ki so jih med letoma 1945 in 1988 urejali H.J. Scheltema, D. Holwerda in N. van der Wal. Basilica se ukvarja s področjem bizantinskega prava v obdobju bizantinskega imperija in je pomemben vir za bizantinske študije na splošno. Testni dostop je omogočen do 30. septembra 2022.

02. september 2022 | Obvestila

Individualno svetovanje v Osrednji družboslovni knjižnici JG v juliju in avgustu

V juliju in avgustu vam ponujamo osebno informacijsko svetovanje v prostorih knjižnice ali na daljavo.

07. julij 2022 | Obvestila

Trajni dostop do knjig založbe De Gruyter

De Gruyter eBooks Collection je zbirka znanstvenih in strokovnih knjig, ki pokrivajo različna področja: kemijo, zgodovinopisje, jezikoslovje, filozofijo, sociologijo itd. Nekaj je tudi naslov slovenike (knjige slovenskih avtorjev ali o Sloveniji).

06. julij 2022 | Obvestila