Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

EARL vabi: tretje online predavanje Taiwan Lecture on Chinese Studies

Z veseljem vas obveščamo, da bo organizirano že tretje predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies,” ki ga organizirajo partnerji EARL-a. Tretje predavanje bosta gostili Univerza v Tel Avivu (Izrael), National Central Library (Tajvan) in Center za kitajske študije (Tajvan).

16. december 2020 | EARL

Predstavitev knjige v EARL-u: Creativity in Tokyo – Revitalizing a Mature City

V čast nam je bilo, da smo lahko 1. decembra v virtualnih prostorih EARL predstavili knjigo Matjaža Uršiča in Heide Imei.

08. december 2020 | EARL

Teden korejskega filma 2020: Stoletje korejskih žensk

Med tradicijo in modernostjo: Teden korejskega filma 2020 se namenoma osredotoča na korejske ženske in v petih izbranih celovečernih filmih ponuja vpogled v življenje „vsakdanjih“ korejskih žensk. V kinematografskem preletu prejšnjega stoletja, od Koreje v dvajsetih letih 20. stoletja do danes, je poudarek na spremembi spolnih vlog žensk ter z njimi povezanih zunanjih in notranjih konfliktov.

02. december 2020 | EARL

Drugo online predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies”

EARL vas vabi na že drugo online predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies,” soorganizirano s strani Inštituta za orientalske študije Ruske akademije znanosti (Institute of Oriental Studies of the Russian Academy of Sciences), Narodne osrednje knjižnice na Tajvanu (National Central Library) ter Centra za kitajske študije na Tajvanu (Center for Chinese Studies).

20. november 2020 | EARL

EARL pozdravlja novo knjižno delo!

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) vabi na predstavitev knjige avtorjev Matjaža Uršiča in Heide Imai, z naslovom “Creativity in Tokyo – Revitalizing a Mature City.” Predstavitev knjige, ki je letos izšla pri založbi Palgrave, bo potekala v torek, 1. decembra 2020, ob 10. uri preko platorme Zoom.

19. november 2020 | EARL

EARL vabi na ogled online razstave Capital Library of China

Naš partner, the Capital Library of China, nas je prijazno napotil na dve elektronski razstavi, ki jih je organiziral v sodelovanju s še nekaterimi organizacijami. Ena se dotika kitajske izkušnje COVID-19, druga pa naslavlja spremembe, ki se dogajajo v ruralnih območjih Kitajske.

12. november 2020 | EARL

Uspešna objava spletne strani VAZ - Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

Spletno stran VAZ – Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji VAZ (www.vazcollections.si) je Oddelek za azijske študije FF UL uradno predstavil na virtualnem dogodku v četrtek 8. 10. 2020 ob 13.00 uri. Spletna stran VAZ (www.vazcollections.si) s podatkovno bazo vzhodnoazijskih predmetov iz različnih slovenskih muzejev in institucij prvič na nacionalni ravni povezuje raznolike predmete vzhodnoazijskega porekla in omogoča dostopnost teh predmetov širši javnosti.

24. oktober 2020 | EARL

Spletno predavanje Mor Sobola: Pogajanja o končnem dogovoru? Trumpova bližnjevzhodna politika na Bližnjem vzhodu in njen vpliv na Kitajsko ter sodelovanje EU v mirovnem procesu

28. oktobra opoldne (12:00), vas EARL vabi na spletno predavanje Mor Sobola, Tamkang University: Pogajanja o končnem dogovoru? Trumpova politika na Bližnjem vzhodu in njen vpliv na Kitajsko ter sodelovanje EU v mirovnem procesu.

20. oktober 2020 | EARL

Donacija Japonske Fundacije za EARL

S ponosom obveščamo, da je Japonska Fundacija podprla japonski oddelek v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (RSVA - EARL) v okviru programa nepovratnih sredstev za japonske študijske projekte v proračunskem letu 2020-2021.

10. julij 2020 | EARL

Uspešno izvedena okrogla miza o prihodnosti odnosov med EU in Kitajsko

V okviru MUN konference Salient 2020, ki jo organizira MUN Klub Slovenija, je bila 29. junija 2020 za boljše razumevanje tematike ter nov pogled nanjo organizirana okrogla miza z naslovom “EU-Kitajska: strateška prihodnost”. Govorci na okrogli mizi so bili Nina Pejič, vodja raziskovalne enote Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo in mlada raziskovalka na Centru za mednarodne odnose, Vodja delegacije EU na Kitajskem Nj. eksc. Nicolas Chapuis, in Katja Geršak, izvršna direktorica Centra za evropsko prihodnost

02. julij 2020 | EARL