Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Drugo online predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies”

EARL vas vabi na že drugo online predavanje “Taiwan Lecture on Chinese Studies,” soorganizirano s strani Inštituta za orientalske študije Ruske akademije znanosti (Institute of Oriental Studies of the Russian Academy of Sciences), Narodne osrednje knjižnice na Tajvanu (National Central Library) ter Centra za kitajske študije na Tajvanu (Center for Chinese Studies).

20. november 2020 | EARL

EARL pozdravlja novo knjižno delo!

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (EARL) vabi na predstavitev knjige avtorjev Matjaža Uršiča in Heide Imai, z naslovom “Creativity in Tokyo – Revitalizing a Mature City.” Predstavitev knjige, ki je letos izšla pri založbi Palgrave, bo potekala v torek, 1. decembra 2020, ob 10. uri preko platorme Zoom.

19. november 2020 | EARL

EARL vabi na ogled online razstave Capital Library of China

Naš partner, the Capital Library of China, nas je prijazno napotil na dve elektronski razstavi, ki jih je organiziral v sodelovanju s še nekaterimi organizacijami. Ena se dotika kitajske izkušnje COVID-19, druga pa naslavlja spremembe, ki se dogajajo v ruralnih območjih Kitajske.

12. november 2020 | EARL

Uspešna objava spletne strani VAZ - Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

Spletno stran VAZ – Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji VAZ (www.vazcollections.si) je Oddelek za azijske študije FF UL uradno predstavil na virtualnem dogodku v četrtek 8. 10. 2020 ob 13.00 uri. Spletna stran VAZ (www.vazcollections.si) s podatkovno bazo vzhodnoazijskih predmetov iz različnih slovenskih muzejev in institucij prvič na nacionalni ravni povezuje raznolike predmete vzhodnoazijskega porekla in omogoča dostopnost teh predmetov širši javnosti.

24. oktober 2020 | EARL

Spletno predavanje Mor Sobola: Pogajanja o končnem dogovoru? Trumpova bližnjevzhodna politika na Bližnjem vzhodu in njen vpliv na Kitajsko ter sodelovanje EU v mirovnem procesu

28. oktobra opoldne (12:00), vas EARL vabi na spletno predavanje Mor Sobola, Tamkang University: Pogajanja o končnem dogovoru? Trumpova politika na Bližnjem vzhodu in njen vpliv na Kitajsko ter sodelovanje EU v mirovnem procesu.

20. oktober 2020 | EARL

Donacija Japonske Fundacije za EARL

S ponosom obveščamo, da je Japonska Fundacija podprla japonski oddelek v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (RSVA - EARL) v okviru programa nepovratnih sredstev za japonske študijske projekte v proračunskem letu 2020-2021.

10. julij 2020 | EARL

Uspešno izvedena okrogla miza o prihodnosti odnosov med EU in Kitajsko

V okviru MUN konference Salient 2020, ki jo organizira MUN Klub Slovenija, je bila 29. junija 2020 za boljše razumevanje tematike ter nov pogled nanjo organizirana okrogla miza z naslovom “EU-Kitajska: strateška prihodnost”. Govorci na okrogli mizi so bili Nina Pejič, vodja raziskovalne enote Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo in mlada raziskovalka na Centru za mednarodne odnose, Vodja delegacije EU na Kitajskem Nj. eksc. Nicolas Chapuis, in Katja Geršak, izvršna direktorica Centra za evropsko prihodnost

02. julij 2020 | EARL

Objavljen Nihon Kokusei Zu-e 2019/2020

JapanKnowledge Lib je danes, 1. julija 2020, objavil 'Nihon Kokusei Zu-e (Grafi in tabele japonskega državnega cenzusa), izdaja 2019/2020'. Nihon Kokusei je podatkovni zbornik, ki omogoča jasen, organiziran in lahko razumljiv komentar družbene in gospodarske situacije na Japonskem.

01. julij 2020 | EARL

Uspešno izpeljan webinar: Tajvanski model odziva na virusno krizo in lekcije za Slovenijo

Med nedavnim izbruhom Covid-19 so se številne države znašle v središču pozornosti zaradi (ne)učinkovitega odziva na virus. Tajvan bi naj bil soočen z eno najglobljih kriz, povezanih z virusom, zaradi bližine in vezi s Kitajsko, kjer je izbruh povzročil popolno zaustavitev Wuhana. V nasprotju s pričakovanji pa je Tajvan ohranil nizko število primerov Covid-19. Kako je Tajvan lahko ohranil tako nizko število okužb in smrti? Kako bo kriza Covid-19 vplivala na položaj Tajvana v mednarodni skupnosti in na njegovo prihodnost?

09. junij 2020 | EARL

Okrogla miza »Tajvanski model odziva na virusno krizo in lekcije za Slovenijo«

Okrogla miza »Tajvanski model odziva na virusno krizo in lekcije za Slovenijo«, ki jo organizirata Center za tajvanske študije in Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo, bo obravnavala izkušnje, ki jih lahko pridobimo iz tajvanskega odziva na izbruh virusa, kot tudi načine vplivanja virusne krize na dojemanje mednarodne skupnosti glede Tajvana in njegove okolice

03. junij 2020 | EARL