Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Predavanje dr. Klare Hrvatin v ciklusu javnih predavanj v EARL: Umetniška gibanja, ki so oblikovala japonsko povojno umetnost

30. oktobra 2019 ob 17:00 bo v predavalnici 08 (EARL, FDV) potekalo predavanje dr. Klare Hrvatin z naslovom "Umetniška gibanja, ki so oblikovala japonsko povojno umetnost".

23. oktober 2019 | EARL

Knjižna razstava ob mednarodni konferenci »Tajvanska filozofija in ohranjanje tradicionalne konfucijanske filozofije«

V ponedeljek, 21. oktobra 2019, je v EARLU potekala otvoritev knjižne razstave. Razstavljene knjige, ki sta jih ob otvoritvi predstavila prof. dr. Jana Rošker in prof. dr. Zlatko Šabič, je donirala Narodna Centralna Knjižnica iz Tajvana.

Razstava je odprta za javnost in bo potekala do 26. oktobra.

22. oktober 2019 | EARL

Japonska fundacija in njene aktivnosti v Srednji in Vzhodni Evropi - predstavitev ga. Sanae TADA

Gospa Sanae TADA je imela predstavitev v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL). Predavanje je potekalo v ponedeljek, 21. oktobra 2019, ob 9. uri v čitalnici EARL-a na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

22. oktober 2019 | EARL

Gostujoče predavanje dr. Yuke Kadoi: Iran in Kitajska na modri in beli cesti

Vabljeni na gostujoče predavanje dr. Yuke Kadoi z naslovom "Iran in Kitajska na modri in beli cesti" (Persia and China on the Blue and White Road) v sredo, 23. oktobra ob 16:30 v Modri sobi Filozofske fakultete, Univerze v Ljubljani.

20. oktober 2019 | EARL

Mednarodna konferenca "Tajvanska filozofija in ohranitev konfucijske tradicije"

Med 16. in 17. oktobrom 2019 bo v Ljubljani potekala mednarodna konferenca o tajvanski filozofiji in ohranjanju konfucijske tradicije, katere soorganizator je tudi Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo.

05. oktober 2019 | EARL

Serija predavanj dr. Ildiko Marie Farkas

Vabljeni na serijo javnih predavanj dr. Ildiko Marie Farkas, profesorice na Inštitutu za orientalske jezike in kulturo (Oddelek za japonske študije, Fakulteta za humanistične in družbene vede, Univerza reformirane cerkve Károli Gáspár na Madžarskem), ki bodo potekala med torkom, 8. 10. in četrtkom 10. 10. 2019.

04. oktober 2019 | Dogodki, Obvestila, EARL

Profesorica Jana Rošker – častna članica Evropskega združenja za kitajsko filozofijo!

Prof. dr. Jana Rošker, ustanovna članica EARL, je prejela posebno priznanje za svoje akademsko delo na letošnji konferenci Evropskega združenja za kitajsko filozofijo.

01. oktober 2019 | EARL

Predstavitev EARL-a: East Aisa Resource Library v EAAA Bulletin

Dr. Zlatko Šabič and mag. Mirjam Kotar sta objavila prispevek v EAAA Bulletin št. 3 z naslovom "The EARL: East Asia Resource library".

17. julij 2019 | EARL

Raziskovanje vloge severnojadranskih pristanišč v okviru pobude Pas in Cesta

Rezultati analize bodo izšli v obliki knjige in objavljeni v angleškem in kitajskem jeziku v jeseni 2019.

27. junij 2019 | EARL

Ob vstopu EARLa v četrto leto njegovega obstoja

Odnosi, ki jih vzpostavljamo, povezujejo različne, nekoč vzajemno oddaljene kontinente in vežejo preteklost s prihodnostjo.

27. junij 2019 | EARL