Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Predavanje prof. dr. Andreja Bekeša Pisave Vzhoda in Zahoda, kot jih vidi jezikoslovec

V okviru ciklusa javnih predavanj v EARL-u ob stoletnici UL je bilo 8. maja 2019 ob 17:00 v predavalnici 08 (EARL, FDV) predavanje prof. dr. Andreja Bekeša z naslovom Pisave Vzhoda in Zahoda, kot jih vidi jezikoslovec.

10. maj 2019 | Obvestila, EARL

Sklop predavanj profesorja Hyoung-jin Shina z Univerze Kyungpook iz Južne Koreje

V torek in sredo, 23. in 24. aprila, smo na Fakulteti za družbene vede gostili pedavatelja profesorja Hyoung-jin Shina z Univerze Kyungpook iz Južne Koreje.

10. maj 2019 | Obvestila, EARL

Predavanje dr. Nataše Vampelj Suhadolnik ob ciklusu javnih predavanj v EARL: Zbirateljska kultura in vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

17. aprila 2019 ob 17:00 v predavalnici 08 (EARL, FDV) bo potekalo predavanje z naslovom "Zbirateljska kultura in vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji".

15. april 2019 | EARL

Sklop predavanj o gospodarskem in poslovnem okolju na Japonskem

V sredo in petek, 27. in 29. marca 2019, so v EARL-u že drugo leto zapored potekala predavanja o gospodarskem in poslovnem okolju na Japonskem v organizaciji Oddelka za azijske študije Filozofske fakultete in Fakultete za družbene.

04. april 2019 | EARL

Drugi Korejski dnevi na FDV

Konec februarja in sredi marca je EARL gostil štiri predavanja o korejski zgodovini, kulturi, družbi in filozofiji.

04. april 2019 | EARL

Predavanje dr. Jane Rošker "Nasprotje in protislovje v zrcalu medkulturne filozofije: Primerjava dialektičnih modelov Nishide Kitaroja in Mou Zongsana"

Predavanje, ki je vključeno v program Ciklus javnih predavanj v EARL (East Asian Resource Library) ob stoletnici UL in FF bo v prostorih EARL (ODK JG, 1. nadstropje), v sredo 3. aprila ob 17h.

02. april 2019 | EARL

Gostujoče predavanje "Sino-American Competition in the Indo-Pacific and Cross-Strait Relations"

V pondeljek, 8. aprila, bo v Modri sobi (Filozofska fakulteta) potekalo gostujoče predavanje "Sino-American Competition in the Indo-Pacific and Cross-Strait Relations," ki ga bo izvedel prof. Wen-cheng Lin (National Sun Yat-sen University).

01. april 2019 | EARL

Japonsko gospodarsko in poslovno okolje

Javna predavanja o gospodarstvu in poslovnem okolju na Japonskem 27. in 29. marca.

19. marec 2019 | EARL

Dr. Chikako Shigemori Bučar na srečanju Network Meeting for Japanese Studies in Central-Eastern Europe

Chikako Shigemori Bučar, vodja katedre za japonologijo, se je udeležila srečanja “Network Meeting for Japanese Studies in Central-Eastern Europe” , ki ga je priredila Japonska fondacija v Budimpešti od 2. do 3. februarja 2019.

13. marec 2019 | EARL

Nina Pejič na konferenci DLD Münich: rastoča Azija in vloga Evrope v spreminjajočem se svetu

DLD München je The Economist imenoval za eno od dveh najpomembnejših konferenc o inovacijah v Evropi. Tik pred ekonomskim vrhov v Davosu je konferenca privabila 150 govorcev ter 800 udeležencev.

26. februar 2019 | EARL