Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

EARL-ovci v medijih

V Sloveniji se je v zadnjem času odvijala intenzivna razprava, povezana s problematiko Tajvana. V razpravi sta strokovnimi komentarji sodelovala tudi EARL-ovca Saša Istenič Kotar ter Zlatko Šabič.

28. januar 2022 | EARL

Zbirka virov kitajskih antikvarnih knjig Narodne knjižnice Kitajske

Nacionalna knjižnica Kitajske v Pekingu vodi spletno zbirko kitajskih antikvarnih knjig in drugega gradiva iz različnih nacionalnih in mednarodnih knjižnic – sedaj je na voljo v odprtem dostopu.

14. december 2021 | EARL

Uspešno izvedeni akademski seminar “​​Slovenia and China: reflecting back and beyond 30 years of cooperation”

V sredo, 8. decembra 2021 med 9. in 15.30 uro smo v okviru Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo izpeljali akademski seminar “​​Slovenia and China: reflecting back and beyond 30 years of cooperation”. Seminar je potekal v sodelovanju s Kitajsko akademijo družbenih znanosti in s podporo Veleposlaništva Republike Slovenije v Pekingu.

13. december 2021 | EARL

Vabilo na 8. letno študentsko konferenco za študente Srednje Evrope in Japonske z naslovom: Climate Change: »How students in Central Europe and Japan see the impact of global warming on their lives – an opportunity to exchange ideas«.

Konferenca bo potekala v Tokiu (the Kioicho, Campus of Josai University in Josai International University), na Japonskem, 16. februarja 2022.

02. december 2021 | EARL

Seminar “​​Slovenia and China: reflecting back and beyond 30 years of cooperation”

Vljudno vas vabimo na seminar “​​Slovenia and China: reflecting back and beyond 30 years of cooperation”, ki ga pripravljamo v okviru Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (East Asia Resource Library) v sodelovanju z raziskovalci Kitajske akademije družbenih znanosti ter Tsinghua University v Pekingu.

29. november 2021 | EARL

Enoletni testni dostop do korejske zbirke podatkov Kyobo Scholar

Kyobo Scholar je korejska spletna zbirka podatkov, ki vsebuje domače znanstvene revije, zbornike konferenc in strokovne revije. Na portalu najdemo ekskluzivni dostop do 1300 južnokorejskih revij, vključno z revijami SCI ranga.

15. september 2021 | EARL

Vabljeni na konferenco »Prihodnost odnosov med Azijo in Evropo v svetu po Covid-19«

Student Think Tank for Europe-Asia Relations (STEAR) vas vabi na prvo letno konferenco z naslovom »Prihodnost odnosov med Azijo in Evropo v svetu po Covid-19«. Konferenca bo potekala online med 6. in 7. novembrom 2021.

03. avgust 2021 | EARL

Pogovor o Japonski na Prvem programu Radia Slovenija

Andrej Bekeš, Boštjan Bertalanič, Luka Culiberg in Zlatko Šabič so z novinarjem Goranom Deklevo za oddajo "Intelekta" kramljali o aktualnih problemih in izzivih Japonske.

23. julij 2021 | EARL

Spletno predavanje “Srečevanje z Vietnamom: perspektive s Tajvana in Kinmena”

Vabljeni na naslednje predavanje v seriji Tajvanska predavanja o kitajskih študijah, z naslovom “Srečevanje z Vietnamom: perspektive s Tajvana in Kinmena.”

19. junij 2021 | EARL

Inštitut kralja Sejonga v Sloveniji

Univerza v Ljubljani od 9. junija 2021 obeležuje še en mejnik. S tem dnem je postala gostiteljica Inštituta kralja Sejonga (IKS) v Sloveniji. Fundacija kralja Sejonga od leta 2012 pod geslom »Mala Koreja v vsakem delu sveta« ustanavlja jezikovne in kulturne inštitute, katerih temeljno poslanstvo je učenje korejščine in spoznavanje korejske kulture.

14. junij 2021 | EARL