Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Maša Kolenbrand, vodja upravljalne enote RSVA ter vodja mednarodne pisarne FDV na izobraževalnem ter kulturnem obisku na Kitajskem

V oktobru 2018 je vodja mednarodne pisarne FDV ter vodja upravljalne enote RSVA ga. Maša Kolenbrand na povabilo ter s podporo Konfucijevega inštituta Ljubljana kot članica delegacije za izobraževanje izvedla dvotedenski izobraževalni in kulturni obisk na Kitajskem.

30. november 2018 | EARL

Kako spoznati korejsko zgodovino iz udobja svojega doma?

V sredo 21. novembra je v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (EARL) potekalo predavanje o spletni storitvi za arhiviranje korejske zgodovine. Predavatelja sta bila Dr. Young-du Kim in Dr. Il-woong Moo iz Državnega inštituta za korejsko zgodovino (http://www.history.go.kr/en/main/main.do) . Lepo obiskano predavanje je potekalo v korejskem jeziku, za prevajanje v angleščino pa je poskrbela lektorica korejskega jezika Minyoung Chang.

26. november 2018 | EARL

Prof. dr. Jana Rošker izvedla predavanje o sinizaciji marksizma na Trierski Univerzi

13. novembra 2019 je prof. dr. Jana S. Rošker (Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani) v nemškem Trierju izvedla vabljeno gostujoče predavanje. Predavanje pod naslovom "Od Marxa do Maa - sinizacija marksizma" so skupaj organizirali Oddelek za sinologijo Trierske Univerze, Konfucijev inštitut Trier ter Nemško-kitajsko društvo. Predavanje je bilo organizirano v sklopu obeležitve dvestoletnice rojstva Karla Marxa, rojenega prav v Trieru.

16. november 2018 | EARL

Obisk akademikov kitajskih univerz v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo

Delgacija dveh kitajskih univerz, Sichuan University in Renmin University of China, obiskala prostore Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (RSVA).

29. oktober 2018 | EARL

Začetki in delovanje RSVA v obvestilniku Mednarodnega inštituta za azijske študije

Mednarodni inštitut za azijske študije na Univerzi v Leidnu je v svojem obvestilniku objavil članek Mirjam Kotar in Zlatka Šabiča, ki opisuje začetke in delovanje Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo.

29. oktober 2018 | EARL

Prof. Shi Zhiyu s Tajvanske nacionalne univerze obiskal Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (RSVA ali East Asia Resource Library - EARL) je 25. septembra 2018 gostilo prof. dr. Shi Zhiyuja, s prestižne National Taiwan University s sedežem v mestu Taipei.

18. oktober 2018 | EARL

Vabilo na tečaje kitajščine na Fakulteti za družbene vede

Začetni tečaji kitajskega jezika in kulture bodo potekali na Fakulteti za družbene vede od 23. oktobra dalje, ob torkih in četrtkih od 17:00 do 18:30 ure.

02. oktober 2018 | EARL

Profesor Šabič sodeloval na konferenci v organizaciji Inštituta za vzhodnoazijske študije kalifornijske univerze v Berkeleyu

V okviru konferenčne teme je prof. Šabič sodeloval z govorom o notranjepolitičnem razvoju Slovenije ter njenim uveljavljanjem v mednarodni skupnosti po koncu blokovske razdelitve sveta in razpadu Jugoslavije.

01. oktober 2018 | EARL

Predstavitev iniciative Svilnate poti in možnosti za sodelovanje

Vabljeni na predstavitev iniciative Svilnate poti in možnosti za sodelovanje v okviru le te, 3. 10. 2018, med 15. in 17. uro, na Univerzi v Ljubljani.

26. september 2018 | EARL

Knjiga "Before the Market: The Political Economy of Olympianism" uspešno predstavljena v prostorih RSVA

V torek, 18. septembra 2018, je kitajska avtorica dr. Donni Wang v prostorih Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo uspešno predstavila svojo novo knjigo "Before the Market: The Political Economy of Olympianism" (Common Ground, 2018).

22. september 2018 | EARL