Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Obisk akademikov kitajskih univerz v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo

Delgacija dveh kitajskih univerz, Sichuan University in Renmin University of China, obiskala prostore Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (RSVA).

29. oktober 2018 | EARL

Začetki in delovanje RSVA v obvestilniku Mednarodnega inštituta za azijske študije

Mednarodni inštitut za azijske študije na Univerzi v Leidnu je v svojem obvestilniku objavil članek Mirjam Kotar in Zlatka Šabiča, ki opisuje začetke in delovanje Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo.

29. oktober 2018 | EARL

Prof. Shi Zhiyu s Tajvanske nacionalne univerze obiskal Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo

Raziskovalno središče za Vzhodno Azijo (RSVA ali East Asia Resource Library - EARL) je 25. septembra 2018 gostilo prof. dr. Shi Zhiyuja, s prestižne National Taiwan University s sedežem v mestu Taipei.

18. oktober 2018 | EARL

Vabilo na tečaje kitajščine na Fakulteti za družbene vede

Začetni tečaji kitajskega jezika in kulture bodo potekali na Fakulteti za družbene vede od 23. oktobra dalje, ob torkih in četrtkih od 17:00 do 18:30 ure.

02. oktober 2018 | EARL

Profesor Šabič sodeloval na konferenci v organizaciji Inštituta za vzhodnoazijske študije kalifornijske univerze v Berkeleyu

V okviru konferenčne teme je prof. Šabič sodeloval z govorom o notranjepolitičnem razvoju Slovenije ter njenim uveljavljanjem v mednarodni skupnosti po koncu blokovske razdelitve sveta in razpadu Jugoslavije.

01. oktober 2018 | EARL

Predstavitev iniciative Svilnate poti in možnosti za sodelovanje

Vabljeni na predstavitev iniciative Svilnate poti in možnosti za sodelovanje v okviru le te, 3. 10. 2018, med 15. in 17. uro, na Univerzi v Ljubljani.

26. september 2018 | EARL

Knjiga "Before the Market: The Political Economy of Olympianism" uspešno predstavljena v prostorih RSVA

V torek, 18. septembra 2018, je kitajska avtorica dr. Donni Wang v prostorih Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo uspešno predstavila svojo novo knjigo "Before the Market: The Political Economy of Olympianism" (Common Ground, 2018).

22. september 2018 | EARL

Predavanje kitajskega pisatelja Liu Zhengyuna

Vabljeni na predavanje slavnega kitajskega pisatelja Liu Zhengyuna, ki bo potekalo v ponedeljek, 8. 10. 2018 od 10:00-12:00 v Modri sobi na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

20. september 2018 | EARL

Raziskovalka Nina Pejič se je udeležila programa kitajskega Ministrstva za gospodarstvo

Nina Pejič, članica raziskovalne enote EARL-a se je udeležila tritedenskega seminarja Ministrstva za gospodarsko Ljudske Republike Kitajske ter v okviru programa izvedla tri predavanja.

16. julij 2018 | EARL

Otvoritev Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo v kitajskih medijih

Kitajski časopis Xinhua Press Agency piše o otvoritvi Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (East Asia Resource Library - EARL).

16. julij 2018 | EARL