Skoči do osrednje vsebine

Informacije in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

NOVO! Dostop do East & South Asia Database‎

EARl je pridobil dostop do elektronskega vira East & South Asia Database‎. Dostop je na voljo študentom in zaposlenim FDV in FF.

12. januar 2023 | EARL

Izmenjava donacij med CASS IN EARL

Predstavnice in predstavniki Kitajske akademije družbenih ved (Chinese Academy of Social Sciences - CASS) in Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (East Asia Resource Library - EARL) Univerze v Ljubljani so se 20. decembra virtualno sestali, da bi obeležili uspešno izvedeni medsebojni donaciji knjig.

04. januar 2023 | EARL

Po predavanju »Spremenjeni svet – Premisleki o mednarodnem svetu, Kitajski in svetovnem razvoju« nekdanji predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk, tudi v EARL

V ponedeljek, 19. 12. 2022, je v Veliki dvorani FDV potekala okrogla miza z razpravo o dinamičnih spremembah v mednarodni skupnosti.

26. december 2022 | EARL

Okrogla miza: Ali bo 21. stoletje kitajsko stoletje?

Dogodek bo potekal 12. decembra od 16. ure naprej na Fakulteti za družene vede (predavalnica 20).

08. december 2022 | EARL

Zaupanje za prihodnost: Slovenija v Varnostnem svetu OZN

V sredo, 22. novembra 2022, je Fakulteto za družbene vede obiskala zunanja ministrica Republike Slovenije, ga. Tanja Fajon. Ob tej priložnosti je opravila predavanje na temo “Zaupanje v prihodnost: Slovenija v Varnostnem svetu OZN.”

24. november 2022 | EARL

Gostujoče predavanje dr. Igorja Rogelje “Od azijskih vrednot k človekovim pravicam in posledice za mednarodni režim varovanja človekovih pravic”

V četrtek, 10. novembra 2022 je na Fakulteti za družbene vede, v so-organizaciji Katedre za mednarodne odnose in Raziskovalnega središča za Vzhodno Azijo (EARL) gostoval doc. dr. Igor Rogelja, predavatelj iz University College London.

21. november 2022 | EARL

EARL-ovci o Kitajski dvajsetih let našega stoletja

Maja Veselič, Saša Istenič Kotar in Nina Pejič so za Studio ob 17h analizirali prihajajočo dobo Kitajske kot nesporne gospodarske in politične velesile ter izzive, s katerimi se srečuje prvič v svoji večtisočletni zgodovini.

02. november 2022 | EARL

Jana Rošker gostja na RTVSLO

Veseli smo, da lahko poročamo o intervjuju, ki ga je naša Jana imela za osrednjo radijsko mrežo. Vabljeni k poslušanju! Za povezavo do intervjuja kliknite na fotografijo!

26. september 2022 | EARL

Prof. dr. Zlatko Šabič govorec na posvetu Kitajske akademije za družbene vede

Vodja EARL, prof. dr. Zlatko Šabič, je bil povabljen, da se z referatom udeleži posveta možganskih trustov srednje in vzhodne Evrope, ki se je odvijal 21. septembra 2022.

26. september 2022 | EARL

EARL - prejemnik posebne donacije knjig s strani Kitajske akademije za družbene vede

20. julija 2022 je bila prek spletne povezave organizirana posebna slovesnost donacije večjega števila knjig za potrebe Univerze v Ljubljani. Dogodek je obeležil 30. obletnico vzpostavljenih diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Ljudsko republiko Kitajsko.

03. avgust 2022 | EARL